Hej! Teraz czas na surówkę, bo ostatnio zaniedbałam się we wpisach warzywnych. No więc naprawiam się i zamieszczam wpis na pyszną surówkę z cukinii. Bardzo smaczna
Tylko pysznieDynia to bogactwo minerałów i witamin. Większość z nas nie zdaje sobie sprawy na jak wiele sposobów możemy wykorzystać dynię w kuchni. Chyba najpopularniejszym daniem z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ten zielony koktajl z bananami, szpinakiem, natką pietruszki, pomarańczą i limonką nie tylko świetnie smakuje, ale również wzmocni naszą odporność i dostarczy organizmowi niezbędnych witamin i
Passions hobbies lifeUwielbiam jesienne klimaty, a przede wszystkim aromatyczne ciasta! Dzisiaj zapraszam na pyszne, z pieczoną dynią. Składniki: 1dynia hokkaido (ok 1kg) 1 szkl oliwy dobrej jakości
TrufelkowoHej! Pasztety to polska specjalność, ale w tej wersji jadł go mało kto. Pasztet z selera jest znakomity i na gorąco i zimno. Mnie bardzo smakował
Tylko pysznieSkładniki: Ciasto: 3 szklanki startej marchwi 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka oleju 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do
Qchnia po prostuWegański chłodnik na upalne dni Uffff ależ dzisiaj było gorąco! W takie dni idealnie sprawdzi się zupa i to nie byle jaka, bo jak sama nazwa
Book of spellsTaka trochę "śmieciowa" zupka. Pełna smaku i aromatów, z moją ukochaną cukinią w roli głównej. Kiedyś dyskutowałam z koleżanką, która twierdziła, że na co
PichceniomaniaZacznę od ciekawostki, że nigdy nie jadłam mięsnej kiełbasy i znane są mi tylko weg(etari)ańskie odpowiedniki :) Firma BeVege rozsezrzyła niedawno swoją ofertę o produkty
Kasia SarnaProsta zupa z kalafiorem , którą ugotowałam spontanicznie. Jestem zupiarą i często gotuję różne zupy z tego co po prostu mam pod ręką, dopasowując dostępne składniki tak
Smaczna PyzaDziękujemy za trzymanie kciuków. Kartka się odnalazła 😉 I dzisiaj wylądował na niej nowy przepis, który chwilę później – razem z innymi – znalazł się w komputerze
slodkokwasnaplZima przyszła. No może jeszcze nie zima, ale prawie. Zimno, buro, pada i do domu daleko. I wilki jakieś. My jak zawsze pocieszamy się jedzeniem. To
slodkokwasnaplHej! Teraz mam propozycję na wykorzystanie mięsa z rosołu. Bo czasami tak się składa, że po ugotowaniu smacznego rosołu nie mamy ochoty na mięso. W tej
Tylko pysznieHej! Uważam, że najlepszym mięsem są policzki wołowe. Jeśli poświęcimy im trochę czasu to odwdzięczą się nam wspaniałym smakiem. I jeszcze jedno, nie należy się spieszyć
Tylko pysznie