Zima przyszła. No może jeszcze nie zima, ale prawie. Zimno, buro, pada i do domu daleko. I wilki jakieś. My jak zawsze pocieszamy się jedzeniem. To
slodkokwasnaplHej! Teraz mam propozycję na wykorzystanie mięsa z rosołu. Bo czasami tak się składa, że po ugotowaniu smacznego rosołu nie mamy ochoty na mięso. W tej
Tylko pysznieHej! Uważam, że najlepszym mięsem są policzki wołowe. Jeśli poświęcimy im trochę czasu to odwdzięczą się nam wspaniałym smakiem. I jeszcze jedno, nie należy się spieszyć
Tylko pysznieCiasto z dynią i orzechami obowiązkowo zróbcie jeszcze w tym sezonie! Nie pożałujecie ;). Mąż chwalił je dwa razy i nie musiałam
Słodki PomysłHej! Dzisiaj przepis na samo zdrowie, a mianowicie surówkę z dodatkiem kiszonego buraka. Kiszonki to polska specjalność, szeroko znane są nasze ogórki czy kapusta. Buraki natomiast
Tylko pyszniePrzepisy z papają pojawiają się u mnie rzadko, ale bardzo lubię ten owoc i najchętniej jem go solo bez żadnych dodatków. Tutaj znajdziecie więcej moich pomysłów
Kasia SarnaSurówka powstała, jako dodatek do orientalnego, mięsnego dania. Świetnie skomponowała się z ostrym i słonym smakiem, więc postanowiłam ją wypróbować i w innych zestawieniach- sprawdziłam się
PichceniomaniaHej! Propozycja przystawki do obiadu. Pyszna i w sumie klasyczna już surówka. Spróbujcie, bo warto ją zrobić. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuDzisiaj dwie propozycje na dodatki obiadowe do mięs, ale również pasująca do ryby - surówka z marchewki. Szybkie i banalnie łatwe w przygotowaniu. Składniki: 1.mizeria ogórek zielony
Lena GotujeWłaściwie nic wyjątkowego. Kolejna wersja przekąski na bazie ciasta francuskiego. Jednak zarówno jej kształt jak i składniki nie są już takie oczywiste.Wnętrze jest serowe z
PichceniomaniaKasza bulgur z zieloną soczewicą, papryką i marchewką, doprawiona aromatycznym kuminem. Soczewicę namoczyć w zimniej wodzie przez ok. 30 minut. Zagotować 1 szklankę wody. Na gotującą
BullioHej! To jest najlepszy sos słodko - kwaśny na zimę. Nie przesadzam, jeśli już go macie, to danie chińskie gotowe. Można podawać bez mięsa, ale też jest
Tylko pysznieWarzywotto, to chyba wynik upałów. Nie tylko powstanie tej dziwnej nazwy, ale także samego dania. W tak ciepłe dni po prostu albo nie chce mi się
PichceniomaniaTarta z młodą marchewką i sezamem to pomysł na prosty obiad lub letnią, wykwintną kolację na werandzie, koniecznie z lampką białego wina. Tarta jest dość nietypowa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!