Mimo że święta już dawno za nami, to DUSZONA KAPUSTA... Artykuł Duszona kapusta z grzybami shitake pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEMoże nie powinniśmy się przyznawać, ale dokładnie pamiętamy wysyp kuchni „azjatyckiej” w Polsce. Budki na placu Konstytucji w centrum Warszawy i licytacje wśród znajomych
slodkokwasnaplKolejne jednogarnkowe danie obiadowe pełne zdrowych składników, zaliczanych do tzw. „superfoods”. Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą . Danie bez mięsa, bez glutenu, bez
Moja DelicjaDzisiaj chciałam zaprosić was na bardzo zimowe danie. Skład garnka może się zmieniać w zaleznosci od tego co akurat znajdziecie w swojej lodówce i spiżarni. Jeżeli
Polska ZupaZastanawiam się czy poniższe danie nazwać koktajlem, zupą czy sosem... Nie wiem. Można je po prostu wypić lub dorzucić ryż albo ciecierzycę. Świetnie się sprawdza jako
Kasia SarnaWegańskie danie z makaronu ryżowego z warzywami Dzisiaj mam dla was pomysł na szybkie i bardzo proste danie, a zarazem smaczne i treściwe. W
Mój pomysł naSałatka winegret to wywodzące się z rosyjskiej i ukraińskiej kuchni bardzo zdrowe i pożywne danie, które także nadaje się na smaczne śniadanie. Przy małej modyfikacji ta
PaleoSMAKNasza żywność nie musi pochodzić w 100% ze sklepu. Część jedzenia możemy próbować sobie samodzielnie wyhodować (nawet na balkonie), a część możemy znaleźć na łące. Zainspirowany
PaleoSMAKCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuPo okresie świątecznym, pełnym ciast, pierogów i pasztetów, pora na coś lekkiego! Popatrzyłam co mam w lodówce i zrobiłam delikatna zupę warzywną. Nie jest ona sycąca
Kasia SarnaSkładniki: 1 łyżka klarowanego masła 200 g włoszczyzny pokrojonej w plasterki 1 ząbek czosnku, poszatkowany 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka pieprzu kolorowego 700
Moja Galeria SmakuDziś będzie post bardzo króciutki, bo, przyznam się Wam, zbyt wiele dzieje się poza gotowaniem i czuję się rozproszona. Małe tragedie, smutne rocznice, prywatne smutki
Gotuj z Blue RavenJeśli czytaliście ostatni wpis to: a/ macie już bulion i wiecie, że jest zajebiście dobry, b/ macie w planach zrobienie tego bulionu, bo jesteście ciekawi czy
slodkokwasnaplDzisiaj w końcu obiecany przepis na bulion. Wiadomo, pogoda nie rozpieszcza, choroby czyhają – jak nie wirus taki, to inny – z nosa kapie, gnaty łamią
slodkokwasnaplZimą też trzeba pamiętać o surówkach :) Wybór warzyw jest mniejszy, ale nadal można stworzyć z nich coś pysznego. Czytaj więcej »
Kasia Sarna