malinowe - 6058 przepisów (strona:202/404)

Gotowy do użycia rękaw cukierniczy Rengo - moja opinia 147

jest zakręcane opakowanie, jeśli nie wykorzystamy całego produktu, zakręcamy i spokojnie możemy przechować w lodówce do następnego użycia.   Kremy występują w kilku wariantach smakowych ja otrzymałam waniliowy i malinowy, który faktycznie w swoim składzie ma maliny  i to aż 60% . Ogólnie skład produktu nie jest taki zły, jak na gotowy krem, który można jakiś czas przechowywać

Cynamonowe szczęście
Słodkie co nie co 118

Przedstawiam kilka łatwych przepisów, na domowe słodkości. Pod każdym zdjęciem aktywny link do przepisu, zapraszam. pyszne-galaretki-malinowe-z-żelkami rogale-rogaliki-i-nie-tylko muffinki pączki-z-piekarnika babeczki-w-wafelku kruche-maślane deser-waniliowy bezy-budyniowe krowki-mleczne Smacznego

chleba naszego
Makaroniki malinowe z hibiskusem (w wersji mini) 257

więcej niż jeden czy dwa... Przygotowałam je w rozmiarze mini, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby upiec je nieco większe; wtedy wyjdzie około dwudziestu pięciu gotowych makaroników. Makaroniki malinowe z hibiskusem Składniki: (na około 60 złożonych mini makaroników) 125 g mielonych migdałów 125 g cukru pudru 30 ml wody 125 g cukru 100 g białek różowy lub czerwony barwnik

Pożeraczka, czyli raz adobrze
oponki serowe na drożdżach 121

się zaskoczyłam, bo nie tylko ładnie wyrosły ale też były bardzo pulchne, o lekkim posmaku twarogu. Takie ciastka wystarczy polukrować lub posypać cukrem pudrem ale mi zostało trochę konfitury malinowej więc część nadziałam. Rozeszły się w momencie, to chyba najlepsza rekomendacja. Składniki na 25 sztuk: na ciasto: 500 g mąki 3 żółtka 40 g drożdży świeżych 2 łyżki cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pomidory ze śmietaną i cebulą 227

przygotowuje do obiadów, a także jem, jako oddzielne danie (na śniadanie, kolację) , po prostu z kromką świeżego pieczywa. Oczywiście pomidory ze śmietaną najlepiej smakują w pomidorowym sezonie, szczególnie te malinowe, które są delikatne i słodkie. Wtedy to połączenie smakuje obłędnie. Jeżeli dbacie o sylwetkę i unikacie nadmiernych kalorii, zamiast śmietany możecie użyć jogurtu naturalnego lub greckiego. Śmiało do pomidorów możecie

Kuchnia Bazylii
Babeczki FROZEN delikatnie cytrynowe z konfiturą 264

Linki do sklepów, co gdzie kupiłam, na samym końcu postu. Babeczki są delikatnie cytrynowe, wilgotne i pięknie pachną, ładnie wyrastają. Nadziałam je konfiturą truskawkową, ale możemy użyć innej np. malinowej. Do kremu nie musimy również dodawać niebieskiego barwnika. Bardzo polecam… Z przepisu uzyskamy 12 babeczek. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babeczki FROZEN

Mała Cukierenka
Ciasto Brzoskwiniowa Chmurka 508

osobno żółtka i białka 6 sporych łyżek mąki pszennej – 110g (użyłam tortowej) 3 łyżki kakao bez cukru 1 szklanka cukru Krem: 1 galaretka brzoskwiniowa w proszku 1 galaretka malinowa w proszku 500ml gorącej wody 1200ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej lub cukier z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g skórka starta

Mała Cukierenka
EKSPRESOWE CIASTO UCIERANE 142

suchego patyczka. 8. Upieczone ciasto studzimy, następnie delikatnie przekrajamy na pół i każdą część kroimy na mniejsze kwadraty. 9. Przekładamy ulubionym dżemem, ja użyłam domowego malinowego

Marcepanowa kuchnia
Ciasto malinowe na zimno 143

internecie i postanowiłam zrobić to ciasto. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym go nieco nie zmodyfikowała. Polecam bo jest przepyszne. Składniki: 200 g herbatników 100 g masła 3 galaretki malinowe w proszku 500 g mrożonych malin 400 ml śmietanki 30 % 250 g mascarpone 1/4 szkl cukru pudru 100 g płatków migdałowych blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Dzień wcześniej przekładamy zamrożone maliny

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pyszne grzebienie francuskie 112

smakowały jak z cukierni. Ich przygotowanie i upieczenie nie zajmie Wam więcej jak pół godziny.   Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 2 słoiczki po 200 g domowej, gęstej marmolady malinowej lub ewentualnie tyleż samo kupnej marmolady różanej,   Wykonanie: Z jednego opakowania ciasta francuskiego wyciąć osiem równych prostokątów. Na każdy nałożyć po czubatej łyżeczce marmolady. Złożyć na połowę. Brzegi skleić

Przepisy Babci
Sernik na zimno + film 127

serową i dokładnie ją rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc aby dobrze stężało. Tak przygotowany sernik podajemy z konfiturami dietesse-3 albo musem malinowym.   Artykuł Sernik na zimno + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Jaglanka tahini z musem malinowym i pistacjami 109

wszelkie tego typu propozycje na czele ostatnio ze smoothie bowl to propozycje, które bardzo odpowiadają mi na rozpoczęcie dnia. Płatki jaglane gotowane w mleku, połączone z tahini i musem malinowym oraz niesolonymi i chrupiącymi pistacjami to kolejny strzał w dziesiątkę. Wypróbuj przepis i przekonaj się sam!  Składniki (na 2 porcje): 1/2 szklanki płatków jaglanych  1 szklanka mleka

Mango Papaja
Pączki domowe 127

dokładnie zaklejone ciastem, inaczej wypłynie w czasie smażenia. Dobrym rozwiązaniem jest nadziewanie już gotowych pączków za pomocą szprycy do dekorowania i ja ten sposób wykorzystałam. Moje pączki nadziałam konfiturą malinową i gęstym budyniem waniliowym. Dekoracja pączków według uznania, kto co lubi, u mnie najlepiej schodzą pączki w pudrze, ale czasami robię również w lukrze lub czekoladzie. Pączki wykrawałam szklanką

Kuchcik gotuje
Budyń czekoladowy. Domowy... 116

koniecznie wiśniowym (to waniliowy), albo dekorowany kleksem ubitej śmietanki (czekoladowy). Kto nie zna kolorowych torebeczek zawierajacych coraz bardziej wymyślne smaki? Dawniej tylko czekoladowy, waniliowy, albo śmietankowy i może truskawkowy, malinowy lub wiśniowy. Teraz dostępny w każdym kolorze tęczy i każdym smaku. Bananowy, toffi, karmelowy i krówkowy, z biała czekolada, a także biszkoptowy, żelkowy i guma balonowa. I nie zapominajmy

Lejdi of the house
Sernik z białą czekoladą i malinami 691

Czyż jest coś wspanialszego niż połączenie białej czekolady i malin ? Słodkość czekolady i uderzający malinowy aromat skusi niejednego amatora tych słodkości. A sernik jest pysznie kremowy, pachnący i wspaniały. Zresztą nie piszę więcej, spróbujcie sami :) SKŁADNIKI: spód: 15 dag mąki ( 1 szklanka) 12 dag masła 1/4 szkl cukru 1 żółtko ciasto: 700 g twarogu ( 3-krotnie mielonego lub z wiaderka

Z Marcepanem