zupę grzybową. Do tej zupy potrzebne będą maślaki, z innymi nie próbowałam. Przepis pochodzi z książki Danuty i Henryka Dębskich "Zupy świata" . Grzybowa zupa z maślakami i makaronem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejeśli jednak wcześniej nie zapomnicie namoczyć grzybów, potem to już kilka minut i obiad gotowy. Przepis pochodzi z książki Donny Hay "Szybko, świeżo, prosto" Zaczynamy gotowanie, polecam. Makaron z borowikami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezmieni swoją konsystencję i stanie się zwarta i lekko gumowata. Farsz dobrze doprawić solą i sporą ilością pieprzu, ostudzić. . Ciasto cienko rozwałkować (najwygodniej oczywiście używać maszynki do makaronu), przy pomocy szklanki wycinać kółka ( moje o średnicy 7.5 cm). Nakładać po małej porcji farszu, dobrze skleić brzegi. Ulepione pierogi odkładać na posypaną mąka powierzchnię, przykryć ściereczką, aby nie obeschły
Stare Garydanie rewelacyjne. Użyłam tutaj pesto z białej rzepy ale tutaj pełna dowolność, dajcie swoje ulubione i też będzie ok. Dużo pracy nie ma, a pyszny obiad na stole, zapraszam. Makaron z pesto, fasolką szparagową i serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 2-3 zupki chińskie rosołowe 2 wędzone udka 2 pomidory 2-3 ogórki konserwowe 1 puszka cieciorki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Przygotowanie: Makaron z zupek pokruszyć, wsypać przyprawę z … Czytaj dalej Sałatka z wędzonym kurczakiem
czarrna od kuchnikoktajlach oraz zupach. Czasem są to pikantne zupy na mleku kokosowym, a czasem - tak jak poniżej - lekko słodkie kremy w sam raz na śniadanie. Kiedy dorzucimy do tego domowy makaron, to juz w ogóle poezja (a zarazem prostota!) smaku :) Czytaj więcej
Kasia Sarnamomentu aż zaczną się rumienić. Fasole odcedzamy z zalewy i dodajemy do zrumienionej kiełbasy i cebuli. Całość zalewamy przecierem pomidorowym, doprawiamy i doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z ugotowanym makaronem. Mniam! Wioleta Gargula
MamaOskarkaNiedługo lekkie, orzeźwiające potrawy zamienimy na cięższe zupy czy gulasze. Nie przeszkadza jednak przygotować jeszcze zupy typowo letniej. Przygotowałam więc zupę z dodatkiem szpinaku. marchewką ale zamiast grzanek czy makaronu dodałam ravioli z mięsem Arc Pol . Zupa wyszła lekka, delikatna, aromatyczna i pyszna. Mąż stwierdził, że chciałby więcej mimo że nie jest miłośnikiem szpinaku. Marchewka posiada w sobie witaminy, przeciwutleniacze
Kuchnia w oparachsiedzę już przy nim od godziny. Słucham sobie nowo odkrytego mocnego pierd… znaczy się muzyki mocnej słucham w wykonaniu naszego rodzimego Huntera. Troll... Artykuł Makaron w dyniowym sosie pochodzi z serwisu gotować
gotować!Świetny pomysł na wyśmienity obiad lub romantyczną kolację – makaron spaghetti ze szpinakiem i krewetkami, otulony sosem śmietanowym. Prosto, szybko i smacznie! Tymi właśnie słowami można opisać to danie. 🙂 Artykuł Spaghetti ze szpinakiem pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plonchiglioni to obok spaghetti mój ulubiony rodzaj makaronu. Uwielbiam nadziewać te urocze muszelki przepysznymi farszami i zapiekać w przeróżnych sosach. Jakiś czas temu wymyśliłem sobie nadzienie z bakłażana i sera mascarpone, podkręcone kaparami, anchois oraz ziołami, a to wszystko zapieczone w pomidorowym sosie. Wyszedł absolutny sztos sztosów i z miejsca ta wersja muszelek stała się jedną z najbardziej lubianych
Food SquareDania chińskie mają to do siebie że robi się je szybko a smakują wyśmienicie. Makaron ryżowy nie trzeba nawet gotować, on mięknie na patelni a warzywa pokrojone wszystkie w takie same słupki tez nie wymagają specjalnej obróbki cieplnej. Zachęcam zatem do skosztowania mojej wersji dania chińskiego. Chińszczyzna z owocami morza. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezapiekana z jabłkami Pyszna domowa kaszka z mango Ciasteczka owsiane (bez mleka, jajek i glutenu) Od 8 miesiąca Ciasteczka kokosowe – tylko 2 składniki Szybki deser brzoskwiniowy (bez mleka) Wegański makaron z truskawkami (bez śmietany i mleka) Kremowy budyń jaglany z malinami Od 10 miesiąca Idealny budyń dla alergików (bez mleka, jajek i glutenu) Prosty chlebek bananowy Budyń czekoladowy bez mleka
Dieta bez mlekaPieczarki w muszelkach , przepis wzorowany na przepisie z Uniwerslanej Książki Kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej, z 1910 roku. 250 g makaronu dużych muszelek, 250 g cebuli, 500 g pieczarek, sok z 1/2 cytryny, sól, cukier, 100 g masła, 200 ml śmietanki 30%, 2 żółtka, 2 pełne łyżki świeżo startego parmezanu, 2 łyżki bułki tartej, Muszelki ugotować al dente, według przepisu
królestwo garów