makarony - 24536 przepisów (strona:934/1636)

Rosół wołowy, taki jaki pamiętam z dzieciństwa 160

jeszcze tak długo aż mięso i warzywa będą miękkie. Z zupy wyjąć natkę pietruszki, pora, seler,cebulkę i koście. Mięso z kości obrać i dodać do zupy. Podawać z makaronem i posiekaną natką pietruszki. Było super , pycha

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami 511

Pyszna zapiekanka na obiad lub do kolacji, to smaczne danie dla każdego. Potrzebujemy ugotowany makaron, naczynie, przyprawy i dodatki: szynkę konserwową, ser żółty, cebulę, cukinię, kukurydzę, paprykę, trochę tłuszczu do posmarowania naczynia i pieczarki. Przyprawiamy dowolnie wg swojego smaku, podstawowe przyprawy to sól, pieprz i oregano. Do natłuszczonego naczynia wkładamy warstwami wcześniej przygotowane,  pokrojone, ugotowane, odsączone warzywa, ser, szynkę

chleba naszego
Makaron z sosem pieczarkowo-brokulowym 168

Jogurt, serek i przyprawy łączymy razem, dolewamy odrobinę gorącej wody, dokładnie mieszamy i przelewamy do pieczarek. Dodajemy brokuly, wsypujemy pietruszkę.  Dusimy kilka minut.  U mnie z makaronem ryżowym

Mamuśka wraca do formy
Makaron z fasolką szparagową 105

podstawa w gorące, letnie dni. Wachlarz dostępnych, świeżych i pysznych warzyw do wykorzystania o tej porze roku jest tak bogaty, że czasem aż ciężko zdecydować, co wybrać. Dzisiaj pyszny makaron z fasolką szparagową, pomysł może banalny, ale znakomity. Powstał pewnego letniego popołudnia, gdy nie chciało mi się długo sterczeć w kuchni, biec na zakupy, a w lodówce nie było

Pichceniomania
Makaron z sosem jogurtowo-brokułowym 213

gotujemy w osolonej wodzie ok. 5 min, przekładamy do sosu. Kurczaka podsmażamy na patelni i także wrzucamy do sosu, całość dusimy koło 5-10min i podajemy z makaronem pełnoziarnistym

Mamuśka wraca do formy
Spaghetti z soczewicą 148

Jeżeli macie ochotę na makaron, to proponujemy SPAGHETTI Z SOCZEWICĄ.... Artykuł Spaghetti z soczewicą pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Roladki z flondry w sosie serowym 136

potarte. Podgrzewać aż się rozpuszczą. Dodać koperek, natkę pietruszki i wylać na roladki z ryby. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 15 minut. Podawać z ziemniakami, makaronem lub chlebkiem. Ryba jest delikatna i pyszna, polecam

Kuchnia Pokoleń
Zupa kukurydziana z kurczakiem i zacierkami 195

lubiących długiego stania przy garnkach. Jeśli chcecie znać moje zdanie, zupa była jeszcze lepsza na drugi dzień. 350 g filetów z kurczaka puszka kukurydzy ok 150 g makaronu zacierki mała marchewka cebula 2 ząbki czosnku 1,5 l bulionu 150 ml śmietanki 30% 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki kurkumy łyżeczka lubczyku (miałam suszony) sól, pieprz do smaku

Smakołyki Asi
Bajeczny makaronik z marchewką i cukinią- przepychota! 114

Makaron to cudowna baza do stworzenia pożywnego i pysznego posiłku. Gotowanie z nim przypomina tworzenie nowego obrazu na czystym płótnie. Jest dość neutralny, a każdy dodany do niego składnik jest niczym kolejny ruch pędzla malarza na szarym materiale. Gotowy obraz, czyli smak naszego dania, zależy od kolorów-składników, które wykorzystamy. Nieprzypadkowo wybrałam takie porównanie, uważacie, że gotowanie nie jest sztuką

Pichceniomania
Szpinakowa z pierożkami tortellini 132

lubię jak mi otwarte torebki plątają się po szufladach, przechodząc dodatkowo pozostałymi zapachami.  Przygotowanie samej zupy, to naprawdę prościzna. Zastanawiałam się tylko z czym ją podać, bo zwykły makaron nijak mi się nie widział, groszek ptysiowy całkowicie wybył z kuchni a grzanki też mi się średnio uśmiechały. Z opresji wybawiło mnie grzybowe tortellini, które czekało na swoje miejsce

Kuchnia w czekoladzie
Łazanki z młodą kapustą i twarogiem 91

całych grzybków. Kapustę gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy na sitku. Gdy kapusta ostygnie to dodajemy usmażoną cebulę, ser twarogowy oraz sos sojowy, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie  do miękkości, odcedzamy i łączymy z kapustą i serem

kulinarne odsłony pati
RAVIOLI Z NADZIENIEM Z GROSZKU I JARMUŻU O SMAKU MIĘTOWO -KOLĘDROWYM 189

oznaczało samodzielne gotowanie i pierwsze przygody w kuchni, zaczęłam sięgać po groszek konserwowy znacznie częściej, dodawałam go do zupy, szybkich sałatek, do dań z kurczakiem, potem do dań z makaronem. I tak moja miłość do zielonego groszku rosła, rosła z każdym posiłkiem. Bo groszek to też świetne źródło białka, a ja z tych co nie muszą jeść mięsa, zdecydowanie wolę

SMYKWKUCHNI
Chili con carne w muszelkach 184

suszone oregano - 1 łyżeczka pieprz lub chilli przyprawa do mięsa mielonego - 3 łyżki 4-5 łyżek oliwy z oliwek Rama "smaż jak szef kuchni" 2 łyżki startego parmezanu Przygotowanie: Makaron ugotuj w osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu (al'dante). Na patelni rozgrzej oliwę - dodaj mięso, oregano, przyprawę do mielonego i delikatnie podsmaż. Gdy mięso lekko się zarumieni dodaj

Alutka-Gotuje
Sos pomidorowy na bazie kiełbasy z grilla – kuchenny recykling 233

wiesz jak je wykorzystać? Zrób z nich sos! Poniżej znajdziesz przepis na aromatyczny sos na bazie kiełbasy z grilla. Składniki Kiełbasa z grilla 1 mała cebulka 0,5 kg makaronu 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy 0,5l przegotowanej wody 2 […] Artykuł Sos pomidorowy na bazie kiełbasy z grilla – kuchenny recykling pochodzi z serwisu Blog kulinarny

PysiaGotuje.pl
Spaghetti w bolońskim klimacie 154

popularnych włoskich dań. Ten niezwykle aromatyczny mięsny sos pochodzi z Bolonii, jednak uwierzcie mi, że spaghetti z tym sosem tam nie uświadczycie. To ragu zawsze serwowane jest tam z makaronem typu tagliatelle. Zapytacie pewnie- jaka to różnica... ano dla miłośników włoskiej kuchni ogromna, tradycja to tradycja! Podobno pierwotny przepis nie zawierał pomidorów, więc jak widać sami włosi dokonali pewnych modyfikacji

Pichceniomania

Proponowane wyszukiwania