Podobny sos już mam, ale tym razem mocno czosnkowo – ziołowym smaku. Taki sos będzie idealny do pizzy, makaronów itp. Można też powiedzieć że jest to swojski keczup. Papryki umyć i pokroić w kostkę, cukinię umyć również pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić drobno. Chilli można dodać mniej, zależy jak bardzo ostro lubicie. Na koniec zawsze można dodać chilli
Kuchnia Pokoleńcytryny, posypane tartym serem i posiekaną natką pietruszki. Można tutaj wykorzystać udka, skrzydełka, ale najlepiej jest postawić na filet piersi, bo można podać ten naturalnie gęsty sos także do makaronów. To apetyczne danie jednak fajnie pasuje do ryżu - wtedy mamy całkiem niskokaloryczny (około 300 kcal porcja), ale sycący obiad, do którego chętnie powrócimy. Chicken Kapama - kurczak w ziołach na sposób
Poezja Smaków - blog kulinarnysię sporej ilości przepisów z jakimś rybiszczem w roli głównej. Poza tym wierzę, że organizm w ten sposób sygnalizuje nam czego potrzebuje, a ja staram się słuchać natury. Dzisiaj- makaron z łososiem i marchewką. Koniecznie spróbujcie! Czytaj więcej
Pichceniomaniabałagan w głowie . Dużo roboty w domu bo zjeżdża się rodzinka na urodziny synka . Więc tak na szybko na obiadek polędwiczki ze szpinakiem :) Składniki : 0,5 kg polędwiczki drobiowe makaron świderki ( ja użyłam z Lubelli ) 1/2 paczki mrożonego szpinaku mrożonego 1 mała mała marchewka 1 mała pietruszka kawałek selera 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku szczypta oregano pieprz, sól
Domowa Kuchnia u MamySkładniki: 20 dkg wołowiny 10 g grzybów mun 100 g pieczarek 1 marchewka 1 mała pietruszka 1 mały por 100 g makaronu ryżowego 2 ząbki czosnku kawałek imbiru sos sojowy … Czytaj dalej Wołowina po azjatycku
czarrna od kuchniSkładniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni 1 filet z kurczaka około 1,5 szklanki odgotowanych grzybów leśny, u mnie podgrzybki 1 cebula 2 łyżki masła 10 dkg sera żółtego 1 sos uniwersalny … Czytaj dalej Cannelloni z grzybami leśnymi
czarrna od kuchniSkładniki: 9 płatów makaronu lasagne 500 g łopatki wieprzowej 2 cebule 200 g mrożonego zielonego groszku 250 g mrożonego szpinaku w brykiecie 3 ząbki czosnku 1/2 zielonej cukinii 1 większy … Czytaj dalej Lasagne taka że Łooo
czarrna od kuchniMakaron i drobiowa potrawka to zgrany duet. My bardzo lubimy takie dania, szybkie, smaczne i kolorowe. Dziś na ogień poszło mięso z ćwiartek kurczaka. Do tego typu dań świetnie pasuje, bo jest bardziej soczyste niż pierś z kurczaka. A obiad przygotowałam oczywiście z pomocą Kuchni Świata . Jeśli jeszcze nie znacie tego sklepu to szczerze polecam. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniPyszne, pożywne i znakomite danie obiadowe mam dziś do pokazania. Ja uwielbiam włoską kuchnię a ten makaron to kwintesencja włoskich potraw. Dania włoskie są szybkie w wykonaniu, niezbyt skomplikowane i stosunkowo tanie, czemu z tego nie korzystać? Pomidory, kapary i bakłażan to jest to co kocham najbardziej. Lubicie włoskie pasty? Spaghetti alla Norma - Pasta Siciliana wg Jamiego Olivera. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowanieWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 21 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 300 g makaronu, ciemny sos uniwersalny Łowicz, 50 dag pieczarek, średnia papryka czerwona, 40 dag łopatki wieprzowej, średnia marchewka, mała cebula, łyżka oleju, sól, papryka ostra, papryka słodka, majeranek, odrobina wody, garść posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Mięso, marchewkę i paprykę kroję
JejKuchniaSałatka makaronowa z jajkiem, cebulką, groszkiem, fasolką i domowym majonezem. Bardzo fajna sałatka, która powstała przy okazji. Potrzebujemy około 300-500 g ugotowanego makaronu i dodatki: 2 jajka, 2 szklanki groszku z fasolką, 1 cebulę, coś zielonego.sól i pieprz do smaku, jak również 2-3 łyżki majonezu majonez domowy w 10s Wszystko razem łączymy, doprawiamy i dekorujemy
chleba naszegojakiejś warszawskiej restauracji. Było tak pyszne, że próbowałyśmy potem je odtworzyć we własnej kuchni. Oczywiście wyszła nam inna potrawa, ale nie wiem, czy nawet nie smaczniejsza wersja. Bo ten makaron jest rewelacyjny! Bardzo chętnie wracam do niego co jakiś czas. Myślę, że kiedy spróbujecie, to też wpiszecie go na stałe do domowego jadłospisu. Czytaj więcej
PichceniomaniaZagęścić sos mąką rozmieszaną w małej ilości wody. Wlać rozmieszaną mąkę do gotującego się sosu i zagotować. Wlać śmietanę, dodać pozostały koperek, wymieszać. Podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub makaronem. Smaczny obiadek, polecam
Kuchnia Pokoleńbalsamicznym i ewentualnie solą do smaku. Dodać podprażone orzeszki i oliwki, na koniec wmieszać grubo posiekane/porwane listki bazylii. Smacznego! Zamiast pęczaku można użyć również komosy ryżowej, kaszy jaglanej czy makaronu. Danie można spożywać również na zimno, np. jako lunch do pracy czy szkoły
Even Better Foodrazem mam dla Was "one pan pasta", czyli wrzucamy wszystko do gara, zalewamy wodą, gotujemy 10 minut i GO-TO-WE!! Składniki: 200 g makaronu spaghetti 200 g pomidorków koktajlowych pokrojonych na połówki 1 mała cebula czerwona pokrojona w pióra 1 papryczka chilli pokrojona w plasterki 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki garść liści bazylii 3 łyżki oliwy
Malinowo w kuchni