zapiekana bardzo przypomina pizze hawajską. Połączenie smaku kurczaka i ananasa idealnie komponuje się ze sobą. Do tego syty makaron i kaloryczny ser, coś wspaniałego... Danie idealne na obiad. Czytaj więcej
PychotkaaaJeżeli znudziły się Wam tradycyjne łazanki to zapraszamy na łazanki w formie zapiekanki – na pewno zachwycą Waszych gości :) Składniki: - 1
Kuchenne Wariacjedanie dla zapracowanych. Coraz bliżej święta, jesteśmy zabiegani i nie wiemy w co włożyć ręce. Ale domownicy chcą jeść, więc mam dla Was propozycję na szybkie i smaczne danie. Makaron z potrawką z kurczaka świetnie się sprawdzi. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Przepyszne, delikatne i aromatyczne skrzydełka, które w połączeniu z serkiem mascarpone smakuję naprawdę rewelacyjnie. Kurczak idealnie komponuje się z ryżem lub makaronem. 1 kg skrzydełek papryka w proszku ostra/słodka pieprz ziołowy sól 1/2 cytryny (skórka + sok) posiekana zielenina olej czosnkowy (najlepiej z kawałkami czosnku) Nadzienie: 4-5 łyżek serka mascarpone
Di gotujemiejsce się wybrzuszy, a spływające masło utworzy na cieście błyszczącą, ciemną skorupkę. Pieczemy babkę 60 do 75 minut, do czasu aż drewniany patyczek (albo jak u włoszek – suszony makaron spaghetti) włożony w sam środek ciasta będzie lekko wilgotny, ale nie mokry. Gdyby Panettone robiło się za mocno rumiane i za ciemne z wierzchu, połóżcie na babkę luźno kawałek folii
Karo in the KitchenTradycyjna marokańska zupa w wersji wegetariańskiej, podawana z drobnym makaronem lub ryżem i koniecznie z daktylami. Mocno rozgrzewająca dzięki charakterystycznym przyprawom. Składniki: szkl.suchej ciecierzycy (namoczonej przez noc) puszka krojonych pomidorów cebula marchewka łyżeczka kuminu łyżeczka kurkumy 1 cm imbiru świeżego papryczka chilli łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki nasion kolendry 1/2 łyżeczki cynamonu natka pietruszki limonka oliwa Cebulę pokroić
wyzwania kuchennewypłyną na wierzch , zazwyczaj są gotowe . Polecam odłowić jednego i sprawdzić " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> . Odławiamy na sitko i zlewamy zimną wodą , jak makaron ,żeby się zahartowały. Najlepiej smakują podsmażone , na złoto na maśle " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego ! Post Pierogi z grzybami i kapustą. Wigilijna tradycja pojawił się
Ogrodnik w podróżygotujemy na bardzo małym ogniu. Po kolejnych 60 minutach dodajemy warzywa, zieleninę i sól. Po kolejnych 40 minutach wyciągamy z zupy mięso, warzywa i zieleninę. Na talerze wykładamy ugotowany makaron oraz pokrojoną w mniejsze kawałki marchewkę i wlewamy gorący rosół. Zupę posypujemy natką pietruszki. Smacznego
Smak mojego domusłonecznej i ciepłej Hiszpanii w samym środku zimy. Jeżeli chcecie możecie zajadać się samymi pulpetami (są wystarczająco sycące), podać w kanapce czy na przykład z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Wszystko oczywiście w towarzystwie wspaniałego sosu. Zapraszamy na kulinarną wycieczkę w ciepłe strony! Do przygotowania pulpecików potrzebujemy: – ok 300 g wołowiny – 1 woreczek ugotowanej kaszy jaglanej – sól, pieprz
Szybko Tanio SmacznieNormal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Ostatnio pojawiła się na rynku botwinka, więc bez wahania kupiłam ją! Wymyśliłam danie obiadowe dość oryginalne - zapraszam na Tagliatelle w kremowym sosie
Ana Mari's worldPolecam przepyszny, szybki dżemik truskawkowy bardzo naturalny bez żelatyny, mąki itp. Idealny na placki, chałkę, albo jako dodatek do gofrów, lodów, naleśników, twarogu, makaronu itp. Czytaj więcej
Ana Mari's worldPesto bazyliowe z orzechami włoskimi (2- 3 porcje) Pesto jest jednym z moich ulubionych dań. Przygotowuje się je tyle ile trwa gotowanie makaronu, a danie jest pyszne. Składniki: listki bazylii z połowy dużego krzaczka 6 całych orzechów włoskich garść startego twardego sera (np.: parmezanu) mały ząbek czosnku lub pół dużego 6- 7 łyżek oliwy z oliwek Przygotowanie: Tutaj
Moja Michaniebyła ostra co do soli to kwestia gustu ja po sprawdzeniu smaku najczęściej dodaję jeszcze jedną – dwie szczypty soli ) . Zupa pomidorowa jest gotowa można ją podawać z ryżem lub makaronem . Życzę smacznego . Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia GotujeManaki. Uprawiane są one w rodzinnych gajach w regionie: Ermioni-Kranidi na Peloponezie. Dedykowana jest do dań z grilla. Doskonale komponuje się z daniami z wieprzowiny, wołowiny, rybami, drobiem, makaronem i sałatkami. Mi smakuje również ze świeżą bagietką. Bagietkę posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-7 minut. Gorącą bagietkę natrzeć czosnkiem, skropić oliwą
królestwo garów