cebulę, czosnek i smażymy do miękkości. Danie solimy, pieprzymy, dodajemy pomidory w puszcze i posiekaną miętę. Całość posypujemy kozim serem. Bakłażan idealnie nadaje się do makaronu lub grzanki. W poniedziałek mieliśmy drugą rocznicę ślubu
Łycha smakówKrem jaglany z jagodami goji. Kasza ugotowana na świeżo wyciśniętym soku z Ryneczek Lidla. W Nowym Roku Lidl Polska oferuje mnóstwo zdrowych produktów. Makarony razowe, bio mleka, pyszne bio sery, bio jogurty, owsianki, nasiona chia, smoothie na bazie mleczka kokosowego( pycha). Życzę Wam zdrowego odżywiania w Nowym Roku. Przygotowałam
AZgotuj!oczami. A im ładniej danie się prezentuje, tym bardziej zachęca do zjedzenia. Przyszła pora na risotto. Od czasu, kiedy to ja odpowiadam za kuchnię, znacznie wzrosła ilość spożywanego ryżu, makaronów, czy wszelkiego rodzaju kasz. Risotto, jest jedną z tradycyjnych włoskich potraw. Zwykle przyrządza się je z ryżu podsmażonego na tłuszczu, z dodatkiem wina i odpowiednich dodatków nadających mu smak. Dzisiaj
Jacob Tastesprzełożyć do rondla z obsmażonym mięsem. Podlać całość piwem, dodać resztę przypraw i dusić około 1- 1,5 godziny do miękkości podawać z ulubionymi dodatkami - kluskami, kaszą, ziemniakami lub makaronem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wlewamy pozostały bulion i gotujemy dalej na maluśkim ogniu, pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Kasza powinna zmięknąć, napęcznieć, wchłonąć prawie cały bulion dawać pod zębami lekki opór, jak makaron na skraju stanu al dente. Solimy, mocno pieprzymy. Ścieramy na dużych oczkach tarki ser. Kiedy kasza już gotowa, wrzucamy do rondla zimne masło, posiekaną natkę pietruszki i 2/3 startego sera
Karo in the KitchenNajsmaczniejszy, aromatyczny sos grzybowy jaki jadłam. Przygotowanie tego sosu to czysta przyjemność.Idealny jako dodatek do makaronów, kotletów, placków, klusek czego tylko dusza zapragnie. Można nawet prosto z patelni wyjadać z kromką świeżego chrupiącego chleba. W tym roku grzybów nie suszyłam, tylko zamroziłam parę kilo. I tak oto narodził się pomysł, aby zrobić sos grzybowy. Grzyby chwilę rozmrażałam, jeszcze
Naturalna Kuchniaśniadanko lub kolację. Składniki : połowa sałaty lodowej 1 papryka czerwona mała czerwona cebulka 2 ogórki zielone natka pietruszki mały pęczek rzodkiewek ewentualnie sól do smaku Przygotowanie : Sałatę pokroić w "makaron", rzodkiewki, paprykę i ogórki oraz cebulę pokroić w kostkę Składniki wymieszać, dodać natkę, ewentualnie posolić, polać sosem i ponownie wymieszać. Sos : Do soku z połowy cytryny dodać 2 łyżki
Proste Potrawyzrobić. Po latach sprawdza się dalej tak samo dobrze. To dość prosta sałatka makaronowa z kurczakiem i warzywami, którą robi się łatwo i szybko - najwięcej czasu zajmuje ugotowanie makaronu
Milion Smakówproszku, soli i pieprzu. Odstawić pod przykryciem do lodówki na ok. godzinę - dwie. Przygotować warzywa: cebulę pokroić w piórka, marchew za pomocą skrobaczki do warzyw w cieniutkie paseczki jak makaron tagliatelle, paprykę w cienkie paski, fasolkę szparagową pokroić w połówki lub mniejsze kawałki. Płuczemy wybraną kaszę lub ryż w kilku wodach. Dolewamy 2 razy większą objętość wody (u mnie
Weekendy w domu i ogrodzieulubiony. Przygotowuję wtedy, kiedy nigdzie mi się nie spieszy, bo wymaga czasu. Do gulaszu polecam domową przyprawę. Ci, którzy zrobili mówią, że wyśmienita. Obowiązkowo z kminkiem! 4. Sałatka z makaronem i kurczakiem Przyznam, że o niej zapomniałam i dawno nie robiłam. Pora to zmienić! Idealna na imprezę i do pracy. Wystarczy ją przełożyć do pojemnika i nie zapomnieć rano zabrać
bistro mamakanapkę , smarowidła i kremy na słodko . Tym razem istotną rolę gra tu pieczona papryka i masło orzechowe. Ciekawe połączenie, prawda? Tylko spróbujcie! Ponadto świetnie sprawdza się jako sos do makaronu! :) Składniki: - 4 czerwone papryki - 2 kromki chleba (u mnie żytni, pokrojony w kostkę) - 2 łyżki sezamu - 1 czubata łyżka masła orzechowego (z orzeszków ziemnych) - 1 łyżka oliwy
Be Fit Be StrongMini-calzone z kabanosami Sałatka z tuńczykiem na krakersach Kotlety mielone inaczej czyli greckie kebabiki na patyku QUICHE LORRAINE inaczej Carpaccio z buraków Paszteciki z ciasta francuskiego Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, szynką i świeżym ogórkiem Skrzydełka w miodzie Chipsy z batatów Nalewka z malin - malinówka
Atlas Smakówsłone Michela Rouxa Na 4 miejscu znajduje się Puree z kalafiora Gordona Ramsaya 5 miejsce zajmuje Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Na 6 miejscu znalazł się Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki 7 miejsce zajmują Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią 8 miejsce zajmują Marchewki glazurowane w miodzie Gordona Ramsaya Na miejscu
karmelowyAromatyczny gulasz z dodatkiem czerwonej papryki i ogórków kiszonych. Można go jeść na różne sposoby, jak kto lubi z kaszą, ryżem, makaronem, świeżym chlebem czy plackami ziemniaczanymi , polecam. Składniki: 1 kg łopatki 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 2 łyżki mąki pszennej 3 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego olej do smażenia słodka mielona
magiczna kuchnia Kasi