makarony - 24536 przepisów (strona:1174/1636)

ZAPIEKANE SZPARAGI W SZYNCE PARMEŃSKIEJ Z CHEDDAREM 180

piekłam przez około 10-15 minut w temp.220 stopni. Chrupiącym i pasującym dodatkiem będą grzanki z bagietki czosnkowej, posypane ziołami i skropione oliwą z oliwek. Smacznego!   Polecam również: MAKARON ZE SZPARAGAMI PARMEZANEM I ZIOŁAMI OMLET ZE SZPARAGAMI

potrawyregionalne
OMLET ZE SZPARAGAMI 191

masa się ścięła.    Pozostało już tylko posypać go świeżym tymiankiem i życzyć smacznego! Jeśli lubicie szparagi to polecam: Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej z cheddarem  makaron ze szparagami parmezanem i świeżymi ziołami

potrawyregionalne
Warsztaty z Przemkiem Błaszczykiem. Poznajemy królika z Frisco.pl 205

pomidorowym z boczkiem, śmietaną, szałwią i parmezanem. Było cudownie aromatycznie i przepysznie! Przemek narzucił duże tempo i pracowaliśmy jak mróweczki! Jedni nastawiali bulion w szybkowarze, inni robili ciasto na makaron, a my przygotowywaliśmy pate z króliczej wątróbki z czatnejem z buraka, a zamiast galaretki poszliśmy w mus z wędzonego jabłka. Kiedy chałka wyrastała, a wątróbka królicza przesmażała się na patelni

Plate of Joy
Akademia CookUp - Wieprzowina 226

pracy. Łukasz informuje nas co będziemy robili - oj będzie pysznie - będzie pieczona szynka z puree z topinamburu i sosem miodowo-winnym, stir-fry z bekonem, tofu, warzywami sezonowymi i makaronem sojowym, amerykańskie żeberka BBQ oraz coś co z pewnością zabierzemy ze sobą do domu - suszona wędlina ze schabu! Zabieramy się do pracy - topinambur trafia do garnka i gotuje się

Plate of Joy
Grzyby duszone w śmietanie 191

jakieś 15-20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietany i po chwili zdejmujemy z ognia. Możemy grzyby posypać koperkiem gdy podajemy je do ziemniaków lub polać takim sosem makaron

prawdziwe jedzenie
Tagliatelle z polędwiczką, borowikami, dynią i śliwkami 185

miękkie i gotować aż dynia będzie al dente. Wlać pod koniec śmietankę, dodać posiekaną natkę i doprawić do smaku tymi samymi przyprawami, które użyliśmy wcześniej. Polędwiczki podałam z pełnoziarnistym makaronem tagliatelle. Świetnie będzie również smakować z kaszą gryczaną lub jęczmienną

Czerwień i błękit
pikantny ketchup z papryki 161

ketchupu z papryki. Zrobiłam go w wersji pikantnej bo lubimy ostrzejsze smaki. Polecam go nie tylko jako zamiennik tradycyjnego ketchupu pomidorowego ale też jako bazę sosu do ryżu czy makaronu. Można go połączyć z mięsem z kurczaka, podać jako dodatek do dań z grilla czy pieczonych mięs.  * Uwaga- podczas gotowania masa była dość rzadka. Może taka zostać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
gotowanie na żywo - CH Karolinka w Opolu 152

dania główne, desery i babeczki.  Wydaliśmy setki porcji sałatki ze szpinaku z parmezanem, ciemnego pieczywa z pastą z fasoli, grzanek z pesto z karczocha i suszonych pomidorów, makaronu z łososiem, bruschetty, babeczek marchewkowych, deserów jabłkowych, sałatki z selera naciowego, sałatki z selera konserwowego czy kabanosów w płaszczkach drożdżowych.  Te ostatnie zabierano nam z blatu jeszcze surowe (nie sądziłam

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka z tortellini i żółtym serem 332

łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Tortellini gotujemy w osolonej wodzi wg instrukcji na opakowaniu. Po odcedzeniu przelewamy zimną wodą. Kukurydzę odsączamy, resztę składników kroimy w kostkę. Zimny makaron łączymy zresztą składników, dodajemy majonez i przyprawy. Sałatkę mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na pół godziny

e-PrzepisyKulinarne
Pomidorowa zapiekanka z mielonej wieprzowiny 88

Uwielbiam połączenie pomidorów i mielonej wieprzowiny z cebulą. Smak jest bardzo wyraźny, lekko słodki dzięki pomidorom, ale nie przyćmiewa smaku samego mięsa. Wystarczy dodatek sera i makaronu i mamy gotowy obiad czy kolację

Milion Smaków
Pesto z natki pietruszki i suszonych pomidorów 154

zrobić tylko z oliwą i cytryną, lub z dodatkiem słonecznika, migdałów, innych świeżych ziół. Spróbujcie także z suszonymi pomidorami. W kilka sekund macie pyszne smarowidło do pieczywa, sos do makaronu lub dodatek do innych potraw. Składniki: szklanka posiekanej natki pietruszki, 3 listki bazylii lub gałązka tymianku (opcjonalnie), 3-5 suszonych pomidorów z oleju, sok i skórka otarta z połówki cytryny

SzczyptaSmaQ
Jaki jest najważniejszy sprzęt w kuchni? + KONKURS 150

leżąca w ręce nigdy nie zawiedzie nas w przygotowywaniu naleśników. Grube dno patelni pozwoli wysmażyć idealnego steka. Wysokie krawędzie pozwolą na przygotowanie jeszcze większej ilości naszego ulubionego sosu do makaronu. Moim ulubionym jest sos carbonara. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Sos boloński 176

mięsa dodajemy pomidory oraz koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, cukier. Doprawiony sos dusimy pod przykryciem, na małym ogniu przez 50 minut (często mieszając).   Sos podajemy z makaronem i posypujemy startym, żółtym serem. Smacznego

paapilotkaa
Pesto z bakłażana i suszonych pomidorów 162

kubka blendera, dodać pomidory, czosnek, pieprz i trochę oliwy od pomidorków. Wszystko dobrze zmiksować. Przed podaniem 1 łyżkę pesto podgrzać na patelni, dodać 2 łyżeczki śmietany i porcję makaronu. Podawać jako danie gorące

Gotowanie jest łatwe
Pesto z natki rzodkiewki 176

natkę i miksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny i na koniec dodać tarty ser. Pesto można podzielić na porcje i zamrozić. Używać jako dodatek do makaronu, kanapek, mięs

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania