Jakiś czas temu zachwyciło mnie gotowe pesto w słoiczku kupione w Biedronce. Wystarczy ugotować makaron, wymieszać z pesto i obiad gotowy. Zdziwiona patrzyłam jak je 3 latek niejadek ... W końcu odważyłam się sama zrobić pesto. Przeglądałam wiele przepisów i ostatecznie zdecydowałam się na przepis ze strony Kuchnia na obcasach , który jedynie delikatnie zmodyfikowam. Powiem
cucinareprzepadam za jarmużem! Dzisiaj zrobiłam kolejną porcję domowego pesto jak się domyślacie, z jarmużu. Pesto z jarmużu należy do moich ulubionych. Jest delikatne w smaku, można dodawać je do makaronu, używać jako sosu lub na kanapki czy pizzę…you name it. Polecam pesto z jarmużu i orzechów cashew. Słodki smak orzechów świetnie harmonizuje z jarmużem. Użyłam też pieczonego czosnku
codojedzeniazniknie z półek w tempie ekspresowym ;) Z podanych ilości otrzymałam ostatnio 4 słoiki po 320 g – ale to zależy od pomidorów. Podobne przepisy pomidorowa fasolka z bankietówkami Makaron z owocami morza Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related
Pociąg Do Kuchnitańczącą parę: Freda i Ginger widok z mostu obok Tańczącego Domu w Loving Hut , Zborovska 19 - polecam gorąco, przepyszne jedzenie trochę śmieciowego picia i dla równowagi duuużo zdrowego: sajgonki, makaron ryżowy z orzechami i sosem sojowym, warzywa i kiełki, sos do sajgonek kotlety sojowe panierowane (GENIALNE, nie mają nic wspólnego z tymi dostępnymi w polskich sklepach), frytki, keczup, warzywa
Qlinarnie i Qlinarniekrewetki na maśle z dużą ilością czosnku i pietruszki są jednym z moich ulubionych dań. Krewetki takie idealnie pasują do świeżej, chrupiącej bagietki. Równie dobrze smakują z makaronem tagliatelle. Jednak polecam do nich bagietkę. Można ją maczać w maślano- czosnkowym sosie. Pycha!!! Już mi ślinka cieknie na samą myśl o nich. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg krewetek
Passion of CookingObok korniszonów to idealne ogórki do sałatek. Na przykład do tej, którą pokazywałam ostatnio, z makaronem spaghetti . Generalnie, lubimy je w domu wszyscy, są delikatne, lekko słodkie, lekko octowe, zupełnie inne niż korniszony, choć z tej samej grupy smakowej. Są delikatne, bez skórki. Dobre jako dodatek do obiadu zimą, kiedy nie mamy pod ręką nic świeżego na surówkę
Poezja Smaków - blog kulinarnyminut. Jeśli z wierzchu zacząłby zbyt mocno się rumienić, przykryjcie foremkę folią aluminiową. To, czy już się upiekł, sprawdzicie wbijając długą wykałaczkę(lub tak jak włoskie panie domu – makaron spaghetti) w sam środek ciasta – jeśli po wyjęciu będzie suchy – chleb jest upieczony. Zostawcie go jeszcze na 5 minut w wyłączonym piekarniku, a później ostudźcie na kratce. Ten chleb jest
Karo in the Kitchenprzypalenia. Nie można wlać od razu całego płynu- ryż musi się rozklejać powoli. Risotto jest gotowe, kiedy ryż jest miękki ale jeszcze trochę jędrny w środku- zupełnie jak makaron al dente. Ja w tym momencie dodaję naszykowane wcześniej krewetki bez ogonków, natkę pietruszki, podlewam całość 70-100ml białego wina lub wytrawnym cydrem jabłkowym, zwiększam płomień pod naczyniem
Karo in the KitchenCałość jeszcze lekko solimy i pieprzymy, ewentualnie możemy posypać ziołami dalmatyńskimi lub suszoną czy świeżą bazylią i oregano. Sałatka jest prosta, pyszna i szybka. I okrutnie zielona. Wersja bez makaronu będzie idealna dla tych z Was , którzy są na diecie bez węglowodanów. I pierwsza i druga opcja jest pyszna. SKŁADNIKI mała młoda cukinia, ok. 350g 3-4 garści młodego szpinaku
Karo in the Kitchenszybko mieszamy łyżką, łącząc składniki, staramy się jak najszybciej zagnieść ciasto (uwaga, bo będzie gorące!). Ja do swoich pierogów nigdy nie dodaję jajek – pamiętacie przepis na ciasto na makron ? To właśnie jajka sprawiają, że ciasto jest twarde i zbite. A to ciasto pierogowe wychodzi delikatne, miękkie i gładziutkie. Bez jajka. Zawijamy ciasto w folię gdy lekko przestygnie i odkładamy
Karo in the KitchenKnedle dla wygody gotowałam w bardzo dużym garnku, a garnek mam od razu z… sitkiem! Jest o tyle fajne i wygodne rozwiązanie, że rewelacyjnie gotuje się w nim makaron (i ten króciutki, jak orzo czy kolanka, jak i długie spaghetti, wstążki czy bavette). Usprawnia gotowanie i odcedzanie drobnych warzyw jak np. fasolka szparagowa czy bób. Pokrywka będąca jego uzupełnieniem
Karo in the Kitchenużywania przecieru czy puszkowanych pomidorów. Pieczenie pomidorów, w przeciwieństwie do gotowania, pozwala skondensować ich smak. Zupa jest pyszna zarówno sama, czysta, tylko zmiksowana, jak i z dodatkiem drobnego jajecznego makaronu czy czosnkowej grzanki. Korzystajcie z pomidorów póki są! SKŁADNIKI 800g pomidorów lima / rzymskich/ śliwkowych 4 duże ząbki czosnku 150g czerwonej cebuli 1 litr wody 2 kostki bulionowe – z kurczaka
Karo in the Kitchenprzypalenia. Nie można wlać od razu całego płynu – ryż musi się rozklejać powoli. Risotto jest gotowe, kiedy ryż jest miękki ale jeszcze trochę jędrny w środku – zupełnie jak makaron al dente. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Możliwe, że zostanie Wam szklanka a nawet dwie niezużytego bulionu, ale zawsze lepiej mieć go więcej niż potem dorabiać. Gdy ryż już jest
Karo in the Kitchenrównież pod nazwą pulpetów. Jestem wielkim miłośnikiem wszelkiego rodzaju meatballs. Postanowiłam stworzyć własną wersję, nieco inspirowaną włoskimi smakami. Są bez żadnego sosu, lekkie, aromatyczne, podane z warzywami a nie makaronem… Polecam serdecznie! Klopsy a’la Food Polka Składniki (na 4 osoby): 25 kg mielonej wołowiny 1/2 kg mielonej wieprzowiny 8 świeżych pomidorów Roma (jeśli nie ma świeżych mogą
Jem więc Jestem