wieprzowej , mimo, że tłuszcz jest doskonałym przekaźnikiem i wzmacniaczem smaku, to z chudego schabu można też zrobić pyszny gulasz. Gulasz ze schabu można podać z dowolnymi dodatkami: ziemniakami, kaszami, makaronem, oraz obowiązkowo z surówką lub buraczkami. SKŁADNIKI: 500 g schabu wieprzowego 2 łyżki mąki 1 cebula odrobina ostrej czerwonej papryki w proszku 1 płaska łyżeczka majeranku 1-2 łyżki oleju
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPamiętacie moją ostatnią fazę na kurczaka? Jeśli tak, to komunikuję wszem i wobec, że z kurczaka płynnie przeszła w szpinak i mleczko kokosowe 🙂 Nie widać tego
gotować!PESTO Z ORZECHAMI WŁOSKIMI to kolejna z nieskończenie wielu wariacji... Artykuł PESTO Z ORZECHAMI WŁOSKIMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEmieszając i obtaczając w przyprawach. Po przesmażaniu zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy odrobinę sosu sojowego i łyżeczkę cukru kokosowego i na wolnym ogniu dusimy do miękkości. Podajemy gorące z ugotowanym makronem ryżowym oraz kleksem gęstej śmietany z dodatkiem limonki i świeżą kolendrą. Posypujemy orzeszkami pinii i zajadamy! Smacznego
Ostra na SłodkoUwielbiam pieczonego pora. Ostatnio dodaję też do wszystkiego cukinię pokrojoną w cienkie paski, która doskonale zastępuje makaron w zapiekankach. Takie danie to idealny posiłek dla kogoś, kto pracuje w domu. Piecze się samo, a przygotowanie składników zajmuje dosłownie chwilkę. Całość jest słona, rybna i mocno cebulowo-porowo-czosnkowa. Idealne smaki na zimę! Składniki: opakowanie mrożonych różyczek brokuła lub różyczki
Ugotowane pozamiatanesmakowite, więc przyszła mama nie musi gotować osobnego obiadu dla siebie i drugiego dla reszty rodziny. Każdy chętnie zje chłodnik w szklance, risotto z parmezanem i chrupkimi ziarnami, makaron z sosem dyniowym, czy egzotyczną czakalakę. Wsztstko to jest doparwione smakowitymi zdjęciami pięknych autorek. Aż chce się samemu mieć brzuszek. Uczta dla dwojga. Zdrowa dieta dla mamy i dziecka Autorki: Katarzyna
Ugotowane pozamiatanekęs chleba i garstkę mąki, kiedy na przednówku głód zaglądał wszystkim w oczy, jadano chleb z wodą i olejem, zupę z mąki, zupę z wody w której gotował się makaron czy kiełbasa. Mięso pojawiało się tylko na święta, bo chłop jadł kurę tylko kiedy on albo ona byli chorzy. Co bym ugotowała z tej książki? Dobrze wyglądają szare kluski podawane
Ugotowane pozamiatanemaśle i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st.C na 15 minut. • Marchew i cukinię pociąć wzdłuż na jak najcieńsze paski ala makaron. • Wrzucić do gotującej się wody z solą i szczyptą cukru, najpierw marchew, po 4 minutach cukinię, i gotować jeszcze 3 minuty. • Warzywa przesmażyć na maśle
To co kochamłyżeczka ziół prowansalskich • 2 łyżki soku z cytryny • sól, pieprz do smaku • 3 łyżki oliwy Wykonanie: • Ryż ugotować al dente w dużej ilości posolonej wody, jak makaron, odcedzić i przelać zimną wodą. • Pieczarki umyć, pokroić w plastry. • Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, pod koniec posolić i dodać
To co kochamśmietany 18% – 1 duże opakowanie • 6 łyżek cukru pudru Wykonanie: • Ryż ugotować na sypko w wodzie z solą i kurkumą, tak jak się gotuje makaron. Odcedzić i przelać zimną wodą. • Truskawki obrać i przekroić na pół. • Połowę truskawek zmiksować z 2 łyżkami śmietany i 3 łyżkami cukru pudru. • Śmietanę zmiksować
To co kochamsycący, ale też bardzo zdrowy i bogaty w białko. Ma konsystencję mączystą, podobną do ziemniaka. Można go więc wykorzystać w zupach, sałatkach, makaronach, pastach do chleba. Zapraszam do moich potraw z bobem! Składniki: • 1 kg bobu • 1 szklanka mąki – 150 g oraz do podsypania • 1 jajko • kilka listków bazylii
To co kochamOliwa aromatyzowana nie tylko ładnie wygląda, jest też zdrowym i smacznym dodatkiem do przystawek, sałatek, ryb, mięsa czy makaronu. Wystarczy parę małych, szklanych butelek, trochę ziół, papryczka, czosnek i odrobina czasu, aby smak lata cieszył domowników jeszcze przez długie miesiące. Taka oliwa świetnie spisuje się jako szybki i wygodny sposób na doprawienie dania. Podana
To co kochamGotować 20 minut, aż dynia się rozpadnie. • Dodać wiśnie i gotować razem 10 minut. • Na koniec wlać śmietankę i już nie gotować. • Zupę podawać z makaronem
To co kocham