makaron - 33044 przepisów (strona:1444/2203)

Stek z antrykotu 112

też: – placek po węgiersku – tatar wołowy – Boeuf bourguignon – Boeuf Strogonow – Tacos ze stekiem – Wołowina duszona w ciemnym piwie – Kanapka ze stekiem – Makaron z polędwiczką pikantny STEK Z ANTRYKOTU Ilość porcji: 1 Przygotowanie: 10 minut Składniki: – 1 stek z antrykotu 150-200 g – 1 łyżka masła – sól i pieprz – pół limonki

nietylkopasta.pl
Moje lunchboxy 172

jakiegoś czasu przygotowuje sobie lunch-box`y do pracy, oto kilka z nich Sałatka z pieczonym kurczakiem i grzankami Hummus , makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego i nachos Bento #52 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli shawarma z kurczaka, kuskus z ciecierzycą i zieleniną oraz dip z harissą Bento #31 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ NOWE PRZEPISY" czyli

Mama Gotuje
Pleciony chlebek z serem i pesto bazyliowym 160

bazie bazylii, orzeszków pinii i serów Grana Padano i Pecorino. Długo myślałam o tym jaką potrawę przygotować z użyciem tego smakołyku i choć pesto bazyliowe świetnie smakuje z makaronem, to ja postanowiłam upiec pleciony chlebek z serem i pesto. Konsystencja tego pesto jest gęsta i oleista. Smak jest bardzo intensywny, dość słony, z wyczuwalnymi kawałkami orzeszków. To pesto świetnie się

Smaki Armine
Pulpety w maślanym sosie pomidorowym 193

łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozrabiamy w 2 łyżkach wody i zagęszczamy tym sos. 10. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Pulpety najlepiej podawać z ryżem lub z makaronem, ale równie dobrze będą smakowały z kaszą lub ziemniakami. Smacznego

Prosto z Kotła
Szczawiowa z makaronem z cukinii 119

Wiosenna szczawiowa z makaronem z cukinii. Do zupy obowiązkowo jajka od szczęśliwych kurek. Nie wyobrażam sobie wiosny bez tej zupy. 1 marchewka 1 kawałek korzenia selera 1 kawałek por biała część 1 cukinia 2 garście szczawiu świeżego 2 litry bulionu warzywnego sól, pieprz olej rzepakowy natka pietruszki 4 ziemniaki 3 jajka 125 ml śmietany 30 % Cukinię kroję we wstążki

wesoła kuchnia
Pasta do kanapek niejedno ma imię… Awokado, fasola, jaja, papryka… 195

alternatywa dla osób zapracowanych. Najlepsze jednak są smarowidła przygotowane samodzielnie, które nie zawierają zbędnych dodatków, m.in. barwników konserwantów. Przygotowane pasty możną stanowić dodatek do pieczywa, ale też do ryżu, makaronów, kasz czy surowych warzyw. Mają mnóstwo zastosowań kulinarnych. Warto je włączyć do codziennego menu. Pasta… dla zdrowia Cudowne awokado Awokado to owoc kształtem przypominający gruszkę, który rośnie w tropikalnych obszarach

Strefa Zdrowego Żywienia
Pesto z suszonych pomidorów 154

Czerwone pesto to jeden z moich ulubionych włoskich sosów. Dodaję go do kanapek, makaronów, sałatek. Wymaga niewielu składników a czas jego wykonania to jakieś kilka minut. Zdecydowanie wolę zrobić je sama niż kupić w sklepie. Dzięki temu wiem co jem i jakich dodatków używam :) Pamiętajcie, że podstawą są tu suszone pomidory i to właśnie od nich zależy smak naszego pesto

Przepis na Dzień Dobry
Zupa krem z pokrzywy, która smakuje jak szczawiówka :D 213

pokrzywa zamiast szpinaku”, możemy po sparzeniu jej wrzątkiem (w celu zneutralizowania kwasu mrówkowego i właściwości parzących) wykorzystać pokrzywę do sałatek, koktajli, dodawać ją do omletów, zapiekanek, zup, makaronów, tart. Aromat skoszonej trawy gratis ; ) Najwięcej pożądanych właściwości i smaku mają młode rośliny, przed kwitnieniem – w maju i na początku czerwca. Warto zrywać też tylko młode listki z czubka rośliny

Eat me! Fit me!
Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo-śmietanowym 182

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 8.   Na patelnię dodajemy mięso, zmniejszamy moc palnika na minimum i podgrzewamy jeszcze przez ok. 3 minuty. Polędwiczki doskonale smakują z makaronem. Po wierzchu można posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Prosto z Kotła
Kurczak duszony w cebuli – przepis na pyszny obiad 124

pracochłonne i tanie (przygotowuję je ze składników, które prawie zawsze mam w domu). Kurczak wychodzi miękki i soczysty, a sos aromatyczny. Potrawę można podać z ziemniakami, kluskami śląskimi czy makaronem oraz ulubioną surówką. https://youtu.be/W3guxhVIRvI Składniki na kurczaka duszonego w cebuli: 1 kg udek z kurczaka (dałam podudzia, ćwiartki też mogą być) 3 duże cebule łyżka musztardy łyżka sosu

e-PrzepisyKulinarne
Garnki ze stali nierdzewnej – czy warto mieć je w kuchni? 143

problemu pozbędziemy się każdego zabrudzenia i jednocześnie nie zniszczymy powierzchni. Faktem jest, że na stali nierdzewnej mogą pojawiać się białe plamki, jeżeli podczas przygotowywania ziemniaków, ryżu czy makaronów sypiemy sól do wody zanim ta się zagotuje. Można jednak łatwo je usunąć w dokładnie taki sam sposób, jak inne zabrudzenia, a ich obecność w żaden sposób nie wpływa na jakość gotowania

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Skarby natury. Cukinia. Dlaczego po nią sięgać? 143

zdrowie! Kotlety mielone z brokułem i puree ziemniaczane Chrupiące placuszki z cukinii z serem feta Chłopski garnek czyli sycące danie jednogarnkowe Zapiekane naleśniki z kurczakiem po meksykańsku Makaron z ziołowym kurczakiem i warzywami Artykuł Skarby natury. Cukinia. Dlaczego po nią sięgać? pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Surówka z młodej kapusty 122

Jestem wielką fanką surówek. Może nie być ziemniaczków, ryżu, makaronu, kaszy, ale jak nie ma surówki to już gorzej. Na ryneczku zlądowała młoda kapusta, więc najwyższy czas na jej wykorzystanie.  Potrzebujemy: 1 mała główka młodej kapusty 1 marchewka  1 jabłko  1 czerwona cebula 0,5 pęczka koperku 0,5 pęczka pietruszki 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli

Emskie Smaki
Kuskus z pieczarkami i fasolką szparagową 165

kasza kuskus wcale kaszą nie jest już pisałam. Choć jednak jest to makaron, nikt tak o nim nie myśli i w świadomości Polaków chyba zawsze będzie to już "kasza kuskus". A jak to fajnie brzmi, jak można się pochwalić przed jakimś fanem zdrowego odżywiania, że jadło się kaszę na kolację 😄 Czym tak naprawdę nie byłby kuskus ma on grupę wiernych

Z notatnika dietetyka
Szparagi i kalafior zapiekane w beszamelu 101

świeżo startą gałką muszkatołową. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos, układamy warzywa. Całość zapiekamy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Podajemy z ulubionym dodatkiem. U nas makaron. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania