Zjadłam przed chwilą na obiad i myślę, czy nie zrobić sobie na kolację;) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyBłyskawiczna ,, chińszczyzn- tajszczyzna" z gotowanego kurczaka. Zostały mi po prostu kawałki ugotowanego kurczaka. Użyłam orientalnych dodatków i przypraw które miałam pod ręką i po 20
Buniabaje w kuchniDzień dobry! Najlepsze obiady są na winie, czyli z tego co się nawinie :-). Taki też jest ten obiad. Czasem trzeba opróżnić lodówkę przed wyjazdem i tak
Pora coś zjeśćSpotkanie z innymi blogerami przy garach i wspólne w nich mieszanie zawsze i niezmiennie mnie cieszy. W ten sposób poznałam wiele bardzo ciekawych i sympatycznych osób
Smaczna Pyzabottom:0!important}} @media only screen and (max-width:710px){.ml-form-formContent.horozintalForm .ml-form-horizontalRow .horizontal-fields{margin-bottom:10px!important;width:100%!important}} Darmowy e-book 100 przepisów na makarony i gnocchi Zapisz się do newslettera a od razu po potwierdzeniu wyślę Ci link do pobrania e-booka w którym znajdziesz aż 106 stron pysznych przepisów! A dzięki newsletterowi(...)pomidorami i kozim serem Dyniowe gnocchi Gnocchi z batatów Gnocchi ze szparagami Gnocchi puttanesca Gnocchi z truflami Gnocchi ze szpinakiem Przepis na gnocchi Polecam Wam także inne przepisy: – makaron ze szpinakiem – makaron z boczkiem – makaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią
nietylkopasta.plEbook znajdziesz tutaj – https://www.estante.pl/produkt/kulinaria/kuchnia-roslinna/weganskie-jadlospisy-1800-kcal/ Ebook możesz również kupić w empik.com – https://www.empik.com/weganskie-jadlospisy-1800-kcal-monika-jerzak,p1390922192,ebooki-i-mp3-p Carbonara z tofu – kalorie i makroskładniki Porcja tej wegańskiej carbonary z makaronem pełnoziarnistym to 503 kalorie . Przepis jest zbilansowany pod kątem makroskładników. W porcji znajdziesz: 63 g węglowodanów 25 g białka 17 g tłuszczy Całość składa się na obiad, który dostarczy(...)odpowiednią ilość makroskładników. Wegańska carbonara – składniki wegańska carbonara makaron pełnoziarnisty tofu wędzone olej rzepakowy sos sojowy płatki drożdżowe czosnek granulowany mleko sojowe sól, pieprz Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie. Kiedy makaron się gotuje, tofu pokrój w kostkę lub pokrusz. Na patelni rozgrzej olej i dodaj do niego tofu. Podsmażaj przez minutę, po czym dodaj
Via GustoBłędy przy gotowaniu spaghetti czyli czego nie robić by cieszyć się pysznym makaronem. Będzie tu też o tym czego Włosi nie robią i co Włochów wkurza jeśli chodzi o idealne gotowanie makaronu spaghetti według nich. Lubicie makaron? A spaghetti? Trzymacie się instrukcji z przepisu na opakowaniu czy raczej lubicie swobodnie podchodzić do gotowania? BŁĘDY PRZY GOTOWANIU SPAGHETTI Gotowanie w zbyt(...)małej ilości wody Taki proceder oczywiście gwarantuje, że makaron nieapetycznie nam się poskleja. Pamiętajcie 1 litr wody na 100g makaronu Łamanie makaronu spaghetti przed gotowaniem Jeśli chcecie wkurzyć Włocha to śmiało, połamcie makaron przed wrzuceniem go do wody Włosi po prostu szanują ten rodzaj makaronu i świadomie wybierają typ do danego dania, dlatego nie wybiorą spaghetti jeśli chcą gotować nitki
Dorota Smakujebottom:0!important}} @media only screen and (max-width:710px){.ml-form-formContent.horozintalForm .ml-form-horizontalRow .horizontal-fields{margin-bottom:10px!important;width:100%!important}} Darmowy e-book 100 przepisów na makarony i gnocchi Zapisz się do newslettera a od razu po potwierdzeniu wyślę Ci link do pobrania e-booka w którym znajdziesz aż 106 stron pysznych przepisów! A dzięki newsletterowi(...)pomidorami i kozim serem Dyniowe gnocchi Gnocchi z batatów Gnocchi ze szparagami Gnocchi puttanesca Gnocchi z truflami Gnocchi ze szpinakiem Przepis na gnocchi Polecam Wam także inne przepisy: – makaron ze szpinakiem – makaron z boczkiem – makaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią
nietylkopasta.plKocham wszelakie makarony, a najbardziej te, które można szybko przygotować. Jestem zdania, że im mniej składników i im prościej, tym smaczniej :) Zapraszam więc na łatwy kolorowy makaron ze szpinakiem i bazylią. Oczywiście można do tego przepisu wykorzystać jakikolwiek ulubiony rodzaj makaronu. Składniki (2 porcje): 200 g. dowolnego makaronu 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy pomace 1 duża garść szpinaku(...)garstka listków świeżej bazylii około 1/2 szkl. wody z gotowania makaronu 40 g. masła 3-4 łyżki startego sera typu parmezan sól, pieprz Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedź, ale pozostaw 1/2 szkl. wody z jego gotowania. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekany w plasterki czosnek i smaż na mniejszym ogniu przez minutę. Wrzuć listki szpinaku oraz
Delicious Placeobiecałam, wrzucam wersję wegetariańską podobnej sałatki, poprzednia była z wędzonym kurczakiem. Sałatka z makaronem ogórkami i fetą smakuje mi zdecydowanie bardziej, ale to nic nowego. Trzeba do niej dorzucić sporą ilość ogórków, wtedy jest dużo lepsza. Przypominam także o dodaniu oryginalnej fety, a nie tej seropodobnej, to też ma wpływ na smak. I koperek, który obecnie smakuje tak jak powinien(...)Wszystko ze sobą bardzo fajnie zagrało. Składniki: 100 g drobnego makaronu (ja użyłam orzo) 3 duże ogórki gruntowe 1 opakowanie sera feta 1 duży ząbek czosnku mała czerwona cebula pęczek koperku 3 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz (przepis na 4 porcje) Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, studzimy, wrzucamy do miski. Umyte ogórki ścieramy
KardamonovyLubię makarony pod każdą postacią. Makaron z mascarpone, kurczakiem i suszonymi pomidorami to jeden z ulubionych. Problem polega jednak na tym, że jest obrzydliwie kaloryczny. Obrzydliwie. Tego typu pasty jemy średnio raz na pół roku. Ostatnią z takich kalorycznych bomb był makaron ze śmietaną i boczkiem . Zjem, bo lubię, a potem czuję się jak beczka i żałuję, że go zjadłam(...)pół roku znowu mam na niego ochotę, znowu beczka i żal. Lubię i kropka. Składniki: 250 g makaronu (ja użyłam penne) 1 większa pierś z kurczaka 8 suszonych pomidorów z zalewy 200 g sera mascarpone 50 ml wody lub mleka 1 cebula 2 ząbki czosnku pół pęczka natki pietruszki 1 łyżka obranych ziaren słonecznika sól pieprz 1 łyżka oleju
Kardamonovynormalnego od czasu do czasu. USMAŻONEGO. Ciężkostrawnego. Współtowarzyszenie przy diecie wątrobowej nadal trwa. I tak jak Wam pisałam, nie trzymam się kurczowo tej diety, bo nie muszę. Nawet zwykły makaron był tutaj zbędny, normalnie zrobiłabym obiad z makaronem z pełnego ziarna (który jak wiadomo dla wątroby jest czystym złem). Miałam jednak końcówkę „kokardek”, postanowiłam je wykorzystać do obiadu(...)dawna chodził za mną makaron z pieczarkami. I z natką, która dla pieczarek jest po prostu stworzona. Uwielbiam połączenie grzybów, natki i czosnku. A, no i duża ilość świeżo zmielonego pieprzu. Koniecznie. Makaron z pieczarkami to chyba jeden z łatwiejszych przepisów na makaron (ten rozmaryn, który dodałam do dzisiejszego przepisu to moje widzimisię). Chociaż jutro mam w planie zrobić pastę
Kardamonovyodwrotu. W końcu. Przepisów na tę pastę jest milion w internecie, na szczęście wszystkie są w sumie prawie identyczne. Dacie wiarę, że do przygotowania tej potrawy potrzebny jest tylko makaron, ser i pieprz? Nawet soli nie dodawałam, bo pecorino było przestrasznie słone. Użyłam więc 3 składników. Biorąc się jednak za taką klasykę, nie chciałam popełnić jakiejś zupełnie głupiej gafy(...)pieprz”, bo cacio e pepe to właśnie ser i pieprz. Są takie włoskie potrawy, których nazw się nie rusza i to właśnie jedna z nich. Składniki: 200 g makaronu spaghetti 3/4 szklanki sera pecorino (startego na najmniejszych oczkach, najdrobniej jak się da) 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu (ja użyłam kolorowego) (przepis na 2 porcje) Makaron gotujemy al dente (zostawcie
Kardamonovymoje podejście numer 2. Parę tygodni temu zrobiłam makaron, wyszedł taki sobie. Dodatkowo dość topornie go pokroiłam i wyszedł niewyjściowy. Z publikowaniem przepisów nie ma się co spieszyć, postanowiłam więc zrobić nowy makaron, przepuściłam go przez maszynkę, zrobiłam zdjęcie i jest. Jest jaki jak trzeba. I smakowo i wizualnie. W ogóle apropos „z publikowaniem przepisów nie ma się(...)brownie z malinami, jakbyście jednak chcieli upiec coś na 14 lutego. Myślę, że to fajny pomysł. Wracając jednak do tytułowego posta… oczywiście już się napaliłam na maszynkę do makaronu. Szukam takiej, na której będzie można machać różnej wielkości makaron. I dobrej jakości. I sprawdzonej. Itd. Ale o tym innym razem. Do dzisiejszego przepisu pożyczyłam maszynkę od teściowej. Nieskomplikowanej
Kardamonovyopakowaniu jest napis „do zup i sosów”. Nie pamiętam żeby kiedykolwiek mi się zważyła. Jest pyszna i naprawdę nadaje się świetnie m. in. właśnie do makaronów. Uwielbiam makarony pod każdą postacią, My nie gardzi, Tola lubi chyba jeszcze bardziej niż ja (jak to dziecko). Staram się więc robić je przynajmniej raz na dwa tygodnie. Za często też(...)jemy, bo mam za dużo pomysłów na inne potrawy, im też przecież trzeba dać szansę. Ten przepis jest jakoś sprzed miesiąca, więc może w tym tygodniu coś wyczaruję. Makaron ze śmietaną i szpinakiem planowany był od dawna, ale zawsze musiałam do niego dołożyć coś więcej, więc o prostocie nie było mowy. Teraz postanowiłam zrobić go od początku do końca
Kardamonovy