tylko pomysł, którego nie trzeba trzymać się ściśle. Ty możesz wykorzystać i włożyć swoją ulubioną sałatkę. Również dekoracja może być zupełnie inna. Składniki: 250g makaronu w kształcie dużych muszli. Sałatka: 230g szynko gotowanej, puszka kukurydzy, 5 mniejszych ogórków konserwowych, 145g odsączonych pomidorów suszonych, 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz. Dekoracja: kilka małych pomidorków, kilka czarnych oliwek, majonez, kilka gałązek
W kuchni u Monikipomysł, a samo przygotowanie to nic trudnego, staram się bowiem robic łatwe i szybkie potrawy, nie wymagające długiego stania w kuchni. Sniadanie: Tortille z jajkiem, szynka, salata, keczupem i majonezem. Lunch: Salatka hawajaska - Makaron (250g) (wypatrzylam ostatnio makaron z chili i postanowilam go wyprobowac, okazal sie rewelacyjny i naprawde ostry;)) puszka kukurydzy, puszka ananasa pokrojonego w kostke, szynka konserwowana
Codzienne Gotowanielatin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 3 jajka 200 g makaronu drobnego 200 g pieczarek 200 g sera żółtego 200 g szynki kilka oliwek zielonych 2 łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Pieczarki obrać, pokroić na mniejsze kawałki
kulinarnyswiatdomiprzetestowałam na mojej przyjaciółce i udało mi się podbić jej żołądek 😉 Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 g szynki parmeńskiej pesto z bobu → przepis 100 ml śmietany 30% 100 ml wody sól, pieprz pęczek natki pietruszki garść orzechów nerkowca makaron tagliatelle pełnoziarnisty 2 łyżki oleju Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej(...)podsmażamy do zeszklenia. Szynkę parmeńską kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do cebuli z czosnkiem. Smażymy około 2 min. i dodajemy całe pesto z bobu. Podlewamy wodą, aby uzyskać konsystencję sosu. Na końcu dodajemy śmietankę i trzymamy na ogniu, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według instrukcji na opakowaniu
Kuchnia MagdaLenyZapraszam :) Składniki : 400 g makaronu Fusilli Fabijańscy około 1 kg szynki 3 marchewki 2 cebule kawałek pora 1/2 puszki groszku 2 małe papryki czerwone 30 dag pieczarek 1 mała papryczka chilli suszona Vegeta 2 łyżki czosnku granulowanego 2/3 łyżki ziół prowansalskich 2 łyżki papryki czerwonej Wykonanie : Mięso umyć i pokroić w grubą kostkę(...)paprykę pokrojoną w paseczki. Chwilę dusimy. Z płynu który nam się wytworzył podczas duszenia mięsa robimy sosik , w szklance wody rozrobić troszkę mąki dodać do mięsa i chwilkę zagotować . Makaron gotujemy al dente , dodajemy do mięsa z warzywami i mieszamy . Przyprawiamy jeszcze do smaku . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki pęczek zielonych szparagów 200 ml śmietany kremówki (30 %) 100 g szynki parmeńskiej (lub innej, najlepiej dojrzewającej) 1-2 garście świeżo startego parmezanu sól (himalajska?), świeżo zmielony pieprz dowolny makaron Przygotowanie Szparagi umyjcie, odłamcie końcówki. Odkrójcie główki, odłóżcie je na bok, a pozostałe części pokrójcie na mniej więcej półcentymetrowe plastry. Szynkę parmeńską pokrójcie w paski. Rozgrzejcie rondel, włóżcie(...)pokrojona szynkę i chwilę przesmażcie. Dolejcie śmietanę, wrzućcie pokrojone szparagi (główki niech jeszcze poczekają na swoja kolej), wymieszajcie. Doprowadźcie do wrzenia, zmniejszcie moc palnika i gotujcie sos do momentu, aż szparagi staną się miękkie (to dosłownie kilka minut). Chwilę przed końcem gotowania dołóżcie czekające główki- one zrobią się najszybciej. Przyprawcie solą i świeżo zmielonym pieprzem. W międzyczasie ugotujcie makaron zgodnie
OliveandThymeSkładniki: 300g makaronu (np. świderki) 1 brokuł 1 ogórek szklarniowy 1/2 puszki kukurydzy 1 duża czerwona papryka 200g szynki (np. pomorska, gotowana) sól, pieprz 4-5 łyżek majonezu Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować i wystudzić. 2. Brokuł podzielić na mniejsze części i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. 3. Paprykę i ogórka pokroić. 4. Kukurydzę odcedzić z zalewy i dodać
A Ty Smakuj MnieSkładniki: 1 opakowanie makaronu muszle, 500 g mięsa mielonego z szynki, 1/2 cukinii, 1/2 czerwonej papryki, 6 łyżek ketchupu, 1 cebula, 20 g startego sera mozzarella, posiekana natka pietruszki, szczypta chilli, szczypta papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki bazylii i tymianku, sól, pieprz. Przygotowanie: Zaczynamy od ugotowania makaronu w osolonej wodzie przez 15 minut. Odcedzamy i przepłukujemy zimną
Aga w kuchniminut. Na kolejnej brytfannie dodajemy 2 łyżki masła, ocet balsamiczny, zioła, pomidorki, czosnek oraz sól i pieprz. Pieczemy kolejne 15 minut. My serwowaliśmy na makaronie z cukinii Smacznego! Artykuł Kurczak w szynce parmeńskiej (MEGA DOBRE) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeskładniki* 1 szklanka drobnego makaronu* 25 dag wędzonego fileta z kurczaka lub szynki drobiowej* 1 słoik marynowanego selera* 1 puszka kukurydzy konserwowej* 3-4 ogórki konserwowe* 4-5 łyżek majonezu* sól, pieprzSposób wykonaniaMakaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić i wsypać do pojemnika przeznaczonego na sałatkę.Fileta pokroić w kostkę, selera i kukurydzę osączyć z zalewy, a ogórki pokroić
Mix smakuczego ma się wyobraźnię? Postanowiłam na zakończenie lata połączyć smaki z wakacji mojego dzieciństwa w jednym daniu w wersji bezglutenowej. Zrobiłam ciasto na bezglutenowy makaron, wyłożyłam nim formę, podpiekłam, dodałam mozzarellę, świeże figi, szynkę parmeńską i zapiekłam jeszcze raz, na koniec posypałam tymiankiem. Zupełnie się nie przejmujcie tym, że ciasto się gdzieniegdzie pokruszy, albo przypali, tak ma być, przed zjedzeniem(...)musi nachodzić na krawędź, żeby nie opadało. Można je wysmarować białkiem jaja, które nam zostało od robienia makaronu i wkładamy do piekarnika na 5-10 minut, gdy ciasto zacznie się delikatnie rumienić, wyjmujemy je i na dnie wykładamy plasterki mozzarelli, figi i szynki. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy kilka minut, tak aby mozzarella się rozpuściła, szynka delikatnie podpiekła
Quinoa Raz!Toskanii. Było smacznie, wesoło z nutą aromatycznego wina. Tiramisu wyszło genialne, pierożki coppa z serem kozim rewelacyjne, grzanki z serem i smażonymi pomidorkami pycha i makaron w pomidorach z włoską oliwą, szynką na winie. Mój pierwszy udział w See Bloggers był wyjątkowy, sprawiło to towarzystwo moich znajomych, dzięki którym wolne chwile od warsztatów były szalone, z twarzy nie schodził
Moniki SmakołykiCiekawe kotleciki drobiowe zapiekane z ananasem, szynką i serem podawane z greckim makaronem. Zachęcam do podania z makaronem greckim, ponieważ smakują wyśmienicie.Są to delikatne małe kluseczki. Można go kupić w supermarketach. Przypomina długi ryż . Składniki 4 filety z kurczaka ser żółty kilka plasterków + trochę startego do posypania 4 łyżki wiórków zimnego masła … Czytaj dalej Filety drobiowe zapiekane
gotuj ze mnąobiad, który z łatwością przygotujesz w 20 minut. Makaron ze szparagami świetnie sprawdzi się również, jako pomysł na kolację z przyjaciółmi wzbogaconą kieliszkiem białego wina. Post Makaron tagliatelle z zielonymi szparagami i szynką parmeńską pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara
CodogaraKURCZAKIEM I OSCYPKIEM CARPACCIO Z BURAKA SAŁATKA CEZAR SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM CARPACCIO Z POLĘDWICY Z CZOSNKOWĄ BAGIETKĄ MAKARONY SPAGHETTI Z KREWETKAMI SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM MAKARON PENNE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ DANIA GŁÓWNE SZAKSZUKA Z KURKAMI BOEUF STROGONOW NAJLEPSZY DOMOWY CHEESEBURGER KREWETKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WÓDKĄ PIZZA Z PATELNI MAŁŻE W BIAŁYM WINIE KANAPKA ZE STEKIEM
nietylkopasta.pl