makarony to nasza miłość, wie każdy, kto zna nas choć trochę. Możemy jeść je codziennie, pod każdą postacią. W sosach, z warzywami, owocami, twarogiem (i skwareczkami!), zupełnie bez niczego, w sałatkach, zapiekankach… Prosty, szybki i smaczny sposób na jedzenie. Ten makaron jednak, to nasz hit tego lata. Przygotowanie trwa zaledwie tyle, ile piecze się kalafior, a smak czuć jeszcze długo
OliveandThymezakamienionym czajnikiem. Przez pół roku odkamieniałyśmy raz czajnik, bo filtry z dodatkiem magnezu nie oczyszczają tak dokładnie wody z kamienia. Do przygotowywania posiłków. Makarony kasze, ziemniaki gotujemy w wodzie filtrowanej. Tak samo zupy, sosy czy chleb robimy na bazie wody filtrowanej. Czy są minusy filtrowania wody w dzbanku filtracyjnym? Tak, są: Przede wszystkim trzeba pamiętać o filtrowaniu i zmianie filtra
dobra gospodyni dom wesołym czynimiękkie . Po wyjęciu z piekarnika dajemy mu odpocząć około 2 – 3 minut na drewnianej desce do krojenia . Następnie kroimy na plasterki , polewamy sosem Hoisin i serwujemy na gorąco ze smażonymi brokułami i makaronem ryżowym z woka Smacznego ! Artykuł Pierś z kaczki Hoisin pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżypół kilograma. Królik po myśliwsku jest bardzo prostym daniem. Wystarczy mięso obsmażyć, zalać pomidorami i spokojnie dusić do miękkości. Na koniec powstanie delikatny, zawiesisty sos pomidorowy, w którym można maczać chleb, lub podać z makaronem, ryżem, kaszą. My zjedliśmy królika z kaszą orkiszową. Przepis pochodzi ze strony restauratora, krytyka kulinarnego i autora książek kucharskich Antonio Carluccio . Składniki: Królik 2 główki
Niedzielny kucharzWczoraj na Instagramie zapytałem moich obserwujących, czy próbowali kiedyś dań przyrządzonych metodą stir-fry. Tylko 1/3 użytkowników odpowiedziała, że tak. Z tego prostego powodu postanowiłem podzielić
Vegan Tastedanie. Doskonale sprawdzi się w gorące dni. Starta na tarce cukinia puszcza dużo soku, dzięki czemu na patelni tworzy się delikatny warzywny sos. 1 duża cukinia 150 g surowego boczku 2 marchewki 3 ząbki czosnku 250 g makaronu (np. rurki) sól i pieprz do smaku Makaron gotujemy al dente, przelewamy zimną wodą i odstawiamy. Boczek kroimy w drobną kostkę. Cukinię
Dieta bez mlekaPrzepyszny obiad dziś na stole. Spaghetti z cukinii zrobione na tarce a potem blanszowane. Pesto z awokado robi się błyskawicznie więc w kilka minut obiad gotowy
Moje Małe Czarowaniebardzo wysublimowany gust jedzeniowy polecam ten wpis. Chociaż nie mogę powiedzieć, że Misia jest niejadkiem, jest dzieckiem wybrednym, który może żyć na placuszkach, makaronach, ryżu i kaszy, ale najlepiej "suchych" co oznacza bez sosów. No czasami udaje mi się przemycić sos pomidorowy czy sery czy masło. No ale jak dla mnie trzeba się nakombinować :) Tymczasem z warzywami mamy różnie
Gotowanie z pasjąWczoraj na Instagramie zapytałem moich obserwujących, czy próbowali kiedyś dań przyrządzonych metodą stir-fry. Tylko 1/3 użytkowników odpowiedziała, że tak. Z
Vegan Tastegoście częstowali się sami. Ważne żeby było to danie pełne smaku i gorące. Dodatek grzybów zawsze dobrze współgra ze smakiem mięsa , a w gęstym sosie można maczać sobie kawałki bułki lub polać nim ryż, makaron czy ziemniaki. Takie jedzenie jest pyszne! Taką porcją pysznego, rozgrzewającego gulaszu z kurczaka i grzybów nakarmicie przynajmniej kilka osób ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzazwykle. 2. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dusimy na wolnym ogniu uważając by czosnek się nie przypalił. 3. Makaronu nie odcedzamy tylko ugotowany makaron przekładamy bezpośrednio z garnka na patelnię i mieszamy z sosem czosnkowym i danie jest praktycznie gotowe. Jeszcze tylko odrobina soli i pieprzu. Podajemy posypane tartym twardym serem. Przepyszne superszybkie danie. Smacznego
Kawa z mlekiemmięso jest zbyt luźne, to dosypujemy bezglutenowej bułki tartej lub kaszki manny. 7. Następnie klopsiki smażymy na oliwie. 8. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ugotowany makaron i układamy usmażone klopsiki. 9. Zalewamy wszystko wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym. 10. Wierzch przykrywamy tartym żółtym serem, który potem przyprawiamy słodką papryką. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. 11. Przykrywamy naczynie i wkładamy do nagrzanego
Kawa z mlekiemaside for a while. Mięso pokrój w mniej więcej centymetrowe plastry. Na talerzu wyłóż porcję warzyw, kilka plastrów mięsa, wszystko sowicie zalej sosem i jedz! Jeśli masz ochotę ugotuj do tego ziemniaki, makaron, ryż czy ukrój kromkę chleba – wszystko będzie do tego pasowało. Smacznego! Cut the meat into approx 1 cm slices. Put on the plate a portion
Martyna Cookspomidory plus 1/2 łyżeczki cukru (czasami nawet więcej-zależy od kwaskowatości pomidorów). Powstały sos, doprawiamy sola, pieprzem, rozmarynem (inne zioła też wskazane). Do gorącego sosu, dodajemy nasze kotlety. Dusimy. Mięso musi być miękkie. Gotujemy makaron, ryż lub kaszę. Na koniec danie posypujemy pokrojonymi ogórkami konserwowymi lub podajemy w ich towarzystwie. WSKAZÓWKI: do podania makaron farfalle, ryż, kasza kuskus, kasza jaglana
Kopystką po garachsolą) dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Do gotującego się wywaru wrzucamy pulpeciki. Gotujemy,aż nie wypłyną na wierzch. Odcedzamy. Nakładamy (wcześniej przygotowany) sos pomidorowy, na niego układamy pulpety. WSKAZÓWKI: Podajemy z ryżem,makaronem lub samoistne danie (u mnie liście makaronu), posypane delikatnie parmezanem
Kopystką po garach