ViolaPassion Kolejna wspaniała odsłona kurek. Nigdy wcześniej nie wyobrażałam sobie połączenia grzybów z makaronem. Zazwyczaj lądowały w sosie ,zupie ,pierogach śmietanie czy w occie. Dzięki konkursowi przełamałam swój stereotyp,i dziś wiem że cały czas trzeba łamać swoje przepisy po to by je ulepszać. Składniki: 350 g kurek 1/2 cebuli pokrojonej drobno w kostkę 2 ząbki czosnku przekrojony
Viola cooks with passionzaczynałam przygodę z kuchnią. Były zupki chińskie, gorące kubki, puree z ziemniaków w proszku. Były również wizyty w barach mlecznych, z których najbardziej pamiętam pierogi leniwe. Kupowałam sosy w proszku, gotowałam makaron i obiad na dwa dni był gotowy. Szaleństwem było kupienie kalafiora i zrobienie z niego kotletów :) Dzisiaj młodzież studiująca ma zupełnie inną świadomość i podejście do żywienia
bistro mamapora i pieczarki w plasterki, czosnek i chili w drobną kostkę, brokuła w małe różyczki - Pokroić tofu w kostkę (ja miałam gotowe tofu marynowane w sosie sojowym, a la kurczak, przywiezione z Włoch) - Makaron umieścić w misce i zalać wrzątkiem - Na odrobinie oleju podsmażyć czosnek, chili i imbir - Dodać pora i pieczarki, smażyć przez chwilę - Dodać paprykę, brokuła, marchewkę(...)groszek; dodać trochę wody - Dodać curry, cynamon, cukier i sos sojowy; smażyć przez 3 minuty - Dodać tofu, smażyć przez kolejne 2 minuty - Makaron odsączyć na sitku i dodać do warzyw na patelni, wymieszać - Danie przełożyć na talerz, skropić sokiem z cytryny i tahini, wymieszać - Gotowe
Wegańska kuchnia orientalnaminuty zrobiło się 8, a wtedy z wody nie było już co wyciągać. Podgotować trzeba koniecznie, bo nigdy nam tak makaron nie zmięknie smażąc, ale wszystko musi być z umiarem ;) Tak przygotowane krokieciki podałam z sosem pieczarkowym, ale i bez niego było smacznie, choć nie będę ukrywać- zjadłam tylko jednego! Resztę przejął Mąż, tak bardzo mu smakowały, że zniknęły(...)nadziewamy obgotowane i przestudzone rurki makaronowe. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na dużej ilości rozgrzanego tłuszczu, ale na małym ogniu, tak by makaron jeszcze troszkę zmiękł, a „krokiety” nie były przypalone. Sos- Pieczarki myjemy, kroimy w pół talarki i zalewamy 150ml wody z łyżką masła. Gotujemy na wolnym ogniu dodając w międzyczasie posiekaną drobno cebulę. Śmietanę mieszamy
Kuchnia w czekoladzieuniwersalny! Zapewne u wielu z Was gości on często na domowym stole. U mnie najczęściej pojawia się on w lazanii. Konsystencja sosu jest idealna także do wszelkiego rodzaju makaronów (np. Spaghetti Bolognese), naleśników, pizzy oraz warzyw. Sos pomidorowy z wołowiną. Składniki 400 g wołowiny np. łopatka, łata, szponder, mostek, wołowinę zmiel dwa razy na najgrubszych oczkach 50 g selera
Szybko Szybkowaruniwersalny! Zapewne u wielu z Was gości on często na domowym stole. U mnie najczęściej pojawia się on w lazanii. Konsystencja sosu jest idealna także do wszelkiego rodzaju makaronów (np. Spaghetti Bolognese), naleśników, pizzy oraz warzyw. Sos pomidorowy z wołowiną. Składniki 400 g wołowiny np. łopatka, łata, szponder, mostek, wołowinę zmiel dwa razy na najgrubszych oczkach 50 g selera
Szybko Szybkowarodmrożenia szpinaku co jakiś czas zamieszać wlać wodę i zagotować, mąkę wymieszać z wodą i śmietaną 12% i wlać do szpinaku, mieszając zagęścić sos na oleju usmażyć jajka sadzone, posolić solą ziołową i pieprzem posypać makaron podać polany szpinakiem i z jajkami sadzonymi - smaczny na szybko obiad.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsosu rybnego czy sojowego ale za to jaśniejszy. Ma delikatny smak bez posmaku ryb czy owoców morza. Sos ostrygowy świetnie nadaje się do dań mięsnych, makaronów i dań wegetariańskich. Dostępna jest wersja sosu właśnie dla wegetarian, wytwarzana z grzybów zamiast ostryg. Sosu ostrygowego można tylko dodawać do potraw, nie nadaje się on jako dip, czy sos sam w sobie. Najlepiej
ClauditteMissCookingwartościowe tłuszcze, które ułatwiają przyswajanie witamin, a poza tym w tą jesienną pluchę to balsam dla żołądka ps. Sos będzie smakował z każdą kaszą, ryżem czy makaronem. Składniki na 4 duże placki i sos, który wystarczy na 6 porcji: placki ziemniaczane: 1 kg ziemniaków 1 batat (około 200 g) 50 g mąki kukurydzianej 2 czubate łyżki gęstego mleka kokosowego
greenscarfcałość mieszamy i czekamy aż połączą się składniki. Gotujemy na wolnym ogniu 15 min. Jeżeli całość się już podgotowała dodajemy soli i pieprzu do smaku. Rozkładamy makaron z serem na talerzu i zalewamy sosem - GOTOWE. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek wygniatamy praską lub bardzo drobno kroimy. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulkę Dodajemy mięso i przyprawy Gdy mięso już(...)dojdzie dodajemy bazylię mieszamy całość Dodajemy przecier pomidorowy mieszamy Gotowy sos próbujemy i doprawiamy jeszcze do smaku Wykładamy makaron i posypujemy serkiem
Sprawdzone przepisy kulinarneMakaron dobrej jakości smakuje wyśmienicie z najprostszymi sosami, właściwie to w nim tkwi sedno dania. Makaron musi być także odpowiednio ugotowany, dlatego zachęcam do korzystania z opisów producenta dotyczącego ich gotowania. My dziś na obiad serwujemy makaron Wstążki 2-jajeczne od Makarony Polskie . Przede wszystkim dla mnie ma znaczenie to, czy mój 10cio miesięczny Oskarek będzie mógł sobie z odpowiednim
MamaOskarkachili i orzeszki piniowe. Po kilku minutach podlać jogurtem naturalnym, dodać wszystkie przyprawy, dusić razem kilka minut, dodać kawałki wędzonego łososia. 3. Do przygotowanych brokułów w sosie jogurtowym dodać ugotowany makaron, dobrze wymieszać, ew. doprawić, posypać świeżo zmielonym pieprzem i podawać gorące. Wierzch można posypać startym żółtym serem
Apetyczna babeczkatrzepaczki, Wsypujemy duszone kurki z cebulką, dodajemy pojedyncze listki tymianku, mieszamy i chwilkę całość dusimy. Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem podajemy z makaronem. Smacznego! The post Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębyło jednym z wielu tych kroków... Pokochać nie pokochał, ale za to ja mam kolejny ulubiony sos do spaghetti. A że makaroniara ze mnie trochę, to będzie jak znalazł gdy zdobędę kolejną sztukę tego zielonego warzywka 😄 Składniki dla 4 osób: 1 opakowanie makaronu spaghetti 1 łyżka oleju rzepakowego 1 duży brokuł 2 łyżki oleju kokosowego 2 ząbki czosnku 80g orzechów(...)zimnej). Odcedzamy i miksujemy wraz z czosnkiem i 2/3 orzechów nerkowca. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy rozdrobnione warzywo i stopniowo dolewamy słodką śmietankę. Sos doprawiamy sola morską oraz kolorowym pieprzem. Mieszamy z odcedzonym makaronem. Pozostałe orzechy drobno siekamy i prażymy na suchej patelni. Posypujemy nimi oraz startym parmezanem każdą porcję
Kuchnia w czekoladziesposób zrobiony makaron jest fantastyczny , gdy podamy go z przepysznym naszym ulubionym sosem.Ja go podałam z sosem z botwinki , kremowym i świetnie pasującym do tego makaronu.Polecam bardzo ten przepis!. 1 paczka ulubionego makaronu 1 ząbek czosnku 1 pęczek koperku 1 łyżeczka maggi w płynie ******************************* Makaron ugotować al' dente we wrzącej wodzie. Odcedzić . Rozgrzać olej na patelni , włożyć makaron
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki