Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Gosia Śledzie w sosie śmietanowo - majonezowym z koperkiem, kiszonym ogórkiem i kukurydzą Angelika Muffinki z rabarbarem i kruszonką Agnieszka Koktajl zdrowotny - cytryna, imbir i miód Aga Kotlety mielone z podsmażoną cebulką i jabłkiem Małgorzata Naleśniki z nadzieniem pieczarkowo - serowym(...)mintajem Marzena Zielony koktajl pełen zdrowia Magdalena Spaghetti z pieczonych pomidorów i czosnku Marta Łosoś na serowym szpinaku Dorota Makaron z brokułami i sosem pieczarkowym Małgorzata Kotleciki z kaszy jęczmiennej Magdalena Waniliowo - kakaowe ciasto z cynamonowym jabłuszkiem A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek
Magiczne Życie Martybyło też z tym sosem – skończyło się na wychwaleniu i zjedzeniu większości mojej porcji. Bo ten sos to można sobie zjeść solo albo np z makaronem jak klasyczne spaghetti. Pyszne! Do przygotowania sosu potrzebujemy: 1 cebulę 2-3 ząbki czosnku 250 g czerwonej soczewicy odrobinę koncentratu pomidorowego 1 puszkę pomidorów 500 ml bulionu warzywnego 40 g migdałów garść orzechów(...)czosnek i orzechy. Chwilę zmażymy aż będą szkliste. Dodajemy soczewicę i chwilę razem próżymy. Po ok. 5 minutach dodajemy koncentrat, pomidory i bulion. Gotujemy około 30 minut. Podajemy z makaronem i posypane prażonym pieczarkami
Szybko Tanio Smaczniewzględu na dużą powierzchnię wchłaniania i wytworny kształt, Castellane są odpowiednie do bogatych sosów warzywnych lub serowych. Mogą być także idealnym rozwiązaniem do zapiekania z kremowym sosem beszamelowym. U mnie dzisiaj makaron z moimi ulubionymi dodatkami czyli szpinak i ser pleśniowy, a i jeszcze oliwki. Zapraszam na pyszny obiad. Makaron castellane z dodatkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSos pomidorowy kochają wszyscy – do makaronów, pizzy, zapiekanek. Kupujemy ketchupy, kombinujemy, żeby chociaż na moment zatrzymać smak pomidorów. Składy gotowych sosów pozostawiają wiele do życzenia. Tony cukru i ulepszaczy smaku. Tymczasem kilka dobrej jakości składników i możemy zamknąć w słoiczkach sos pomidorowy, który uratuje nam tyłek w momencie kulinarnej niemocy. Sos pomidorowy, jak sama nazwa wskazuje, wymaga pomidorów. Używam
ladykitchenWsyp dynię pierzastą pokrojona w kostkę. Dodaj przypraw, ziół. Podsmaż. Dodaj paprykę i pomidory . Przykryj pokrywką, duś. Kiedy pomidory się rozpadną dodaj puree z dyni. Duś. Makaron wymieszaj z gotowym gęstm dyniowym sosem. Formę dużą, prostokątną nasmaruj oliwą z oliwek i wyłóż makaron. Posyp gęsto parmezanem. Zapiekaj do pół godziny ,aż ser się rozpuści. Podawaj z parmezanem, ot i cała
Z Kuchni Do Kuchnizdrowo - czyli obiad idealny, dla całej rodziny (jeżeli zwiększysz ilość składników ☺ ). Mnóstwo warzyw, pełnowartościowe białko w postaci piersi z kurczaka i dawka węglowodanów z razowego makaronu, całość połączona kremowym, delikatnym sosem 😍 Składniki (2 porcje): 400 g mieszanki warzyw mrożonych 1 pierś z kurczaka 120 g makaronu pełnoziarnistego 1 łyżka oleju kokosowego przyprawy: sól himalajska
Zdrowie na języku :Pgotował się makaron. Gdy cebulka zmięknie na patelnię wlać śmietanę wymieszaną z żółtkami. Dodać też ugotowany makaron. Patelnię cały czas trzymać na ogniu i mieszać aż sos zgęstnieje i połączy się z makaronem. Aby całość nie była zbyt sucha podlać odrobiną wody w której gotował się makaron. Posypać natką pietruszki, wymieszać i można podawać. Przepis bierze udział w konkursie
Monia miesza i gotujeGorąco polecam, aby się przekonać, że dieta wcale nie musi być pełna wyrzeczeń. ;) * SKŁADNIKI na 2 porcje 300 g makaronu z alg morskich kostka tofu (200 g) 300 g świeżego groszku w strąkach 2 łyżki masła orzechowego 100% 3 łyżki sosu sojowego sok z 1 limonki 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka pasty z tamaryndowca 2 ząbki czosnku kawałek kłącza imbiru(...)bieżącą wodą. Tofu pokrój w kostkę. Groszek obierz ze strąków. Przygotuj marynatę: otrzyj imbir i ząbki czosnku na tartce, dodaj masło orzechowe, sos sojowy, sok z limonki, miód oraz pastę z tamaryndowca. Wymieszaj i część dodaj do makaronu, a część do tofu i odstaw na przynajmniej kwadrans. Na patelni rozgrzej olej sezamowy i przysmaż groszek. Następnie dodaj tofu i smaż
Food Squarekoncentrat pomidorowy w takiej ilości, aż uzyskasz zadowalający efekt. Dodatkowo zagęści on sos. Możesz też zblendować sos, będzie wtedy aksamitnie gładki i niektórym pewnie lepiej będzie smakować. Sos pomidorowy najlepiej pasuje do makaronu, posypany startym serem żółtym. Można go jednak wykorzystać do zapiekanki makaronowej lub ziemniaczanej. Ja sos wykorzystałam do polania gołąbków, które dostaliśmy od cioci. Pycha
Anioszek w kuchniBardzo lubię wszelkiego rodzaju sosy z dużą ilością warzyw, dlatego też często do klasycznego sosu pomidorowego który przygotowuję do makaronu czy klopsików dodaję marchewkę, selera i pietruszkę. W tym roku postanowiła wykombinować tego rodzaju sos zamknięty na zimę w słoiki - wyszedł przepyszny intensywnie warzywny o pięknym pomarańczowym kolorze. Niesamowitego aromatu dodały mu też przyprawy. Warzywno - pomidorowy sos na zimę
sierotka maRysia w kuchnirano ciemno jak wracam ciemno;/ a sprzętu odpowiedniego nie mam;// Składniki (2-3 porcje)/całość około 850kcal/: 450g mrożonej fasolki szparagowej zielonej 450g mrożonych brokuł 100g makaronu niskowęlowodanowego 180g tuńczyka w sosie własnym 200g koncentratu pomidorowego 3 łyżki Pesto KOTÁNYI z bazylią i pomidorami Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu brokułu i fasolke gotujemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdrobno posiekany ząbek czosnku. Gdy czosnek zacznie uwalniać mocny aromat, dodać serek mascarpone i zmiksowany szpinak - wymieszać. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Makaron tuż przed podaniem połączyć z sosem. Smacznego
kolorowotorcikowododajemy sos pomidorowy, dusimy na małym ogniu 15 minut, mąkę ziemniaczaną mieszamy w 50 ml zimnej wody i wlewamy do klopsików, zagotowujemy, zmniejszamy ogień, czekamy aż sos zgęstnie, podajemy z ziemniakami, z makaronem, obsypujemy świeżą bazylią. Smacznego. The post Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięniezbyt kaloryczną sałatkę. 200 g. makaronu ryżowego 3 ogórki 20 dag. szynki drobiowej pół pęczka koperku 1 łyżka majonezu 1 mały jogurt naturalny sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić. Ogórek obrać, przekroić na pół, wydrążyć nasionka i pokroić w większą kostkę, Szynkę pokroić w kostkę. Koperek drobno posiekać. Łyżkę majonezu wymieszać(...)dodać sól, sporo pieprzu, wymieszać dokładnie. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wymieszać, w razie potrzeby doprawić solą lub pieprzem. Podawać zaraz po przygotowaniu (jeśli sałatka postoi dłużej sos jogurtowy wsiąknie w makaron i sałatka będzie sucha). Posypać koperkiem do dekoracji. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie100g wędzonego łososia makaron tagliatelle (najlepiej razowy) – 4 gniazda 1 mała cukinia 1 marchewka 150 g jogurtu naturalnego sól pieprz oliwa Tagliatelle z łososiem i cukinią – przepis Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Cukinię myjemy i kroimy w 3 cm długości słupki. Marchewkę ścieramy na tarce. Na odrobinie oliwy podsmażamy cukinię i marchewkę aż staną się(...)łososia i podsmażamy całość, aż łosoś zmieni swój kolor. Zmniejszamy ogień i dodajemy jogurt naturalny. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelnie do sosu dodajemy świeżo ugotowany makaron i całość mieszamy. Myślę, że tagliatelle z łososiem i cukinią to będzie przysmak nie tylko dla wegetarian. Sprawdźcie przepis i czekam na Wasze opinie. Smacznego! Post Tagliatelle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!