Makaron z cukinią i kurczakiem to jedno z moich ulubionych dań. Jest niezwykle szybkie w przygotowaniu, a przy okazji po prostu smaczne. Makaron ten możecie zjeść
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie, nie tym razem nie zabieraliśmy obiadu do pracy. Zaraz po niej Madzia postanowiła przygotować pyszny i bardzo szybki obiad. Na nasze stoły trafił makaron z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Już nie raz Wam pisałem, że uwielbiamy wszelkiego rodzaju makarony. Tym razem Madzia postanowiła przygotować pyszny makaron razowy z łososiem i cukinią. Będzie to idealne połączenie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolejna propozycja z cyklu dań kuchni włoskiej. Tym razem pokażę Wam jak przygotować makaron z sosem pomidorowym i pesto. Jeśli wcześniej przygotowaliście sobie pesto, to obiad
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!makaron - kolanka lub świderki - ugotować zgodnie z zaleceniem na opakowaniu 1-2 paczki sosu grzybowego lub pieczarkowego rozprowadzić w wodzie (1,5 szkl. wody) - wymieszać z makaronem 400-500 gram pieczarek - umyć, pokroić w plastry. 3-4 pomidory i 2 cebule - pomidory obrać, cebulę podobnie. Pokroić w kostkę. Zasmażyć. Dodać pieczarki. Czosnek granulowany, Vegeta, pieprz ziołowy, sól ziołowa - doprawić nimi(...)posypać żółtym serem. Pamiętajcie proszę o tym, że warzywa lub sosy można do zapiekanek doprawiać bardziej szczodrą ręką. Dobrze doprawiony sos czy też cebula, pomidory i pieczarki dodadzą smaku "nijakiemu" z natury makaronowi. I dzięki temu uzyskacie idealną kompozycję smaku. :) Naczynie wstawiamy do rozgrzanego wcześniej piekarnika. Całość zapiekamy w 200 stopniach ok 30 minut. Smacznego!:) fot. Izabela Magdalena fot. Izabela
Kuchnia smakówjest, ale sił stania przy garach nie ma ;-) Dlatego postanowiłam dzisiaj przygotować coś na szybko, bardzo szybko. Makarony uwielbiam to i takie rozwiązanie mi odpowiadało. Składniki: garść makaronu spaghetti kilka pieczarek garść pomidorków koktajlowych 2 łyżki serka mascarpone sól i pieprz do smaku Przygotowanie: makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu pieczarki pokroić w paski i podsmażyć
Gotowanie z pasjąjest wyśmienita…. Składniki makaron do spaghetti 6-8 plasterków boczku 2 ząbki czosnku 2 jajka 100 ml śmietany 6-8 pieczarek sól pieprz oliwa Spaghetti carbonara z pieczarkami – przepis Makaron (zobaczcie jak zrobić własny makaron -> TUTAJ ) gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Jak makaron będzie się gotował mamy chwilę czasu na przygotowanie sosu. Na odrobinie oliwy(...)szklimy drobno posiekany czosnek, a następnie dodajemy pokrojony w paseczki boczek, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Jak boczek będzie się podsmażał, w misce przy pomocy widelca roztrzepujemy jajka i mieszamy je ze śmietaną. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię (najlepiej prosto z garnka aby zawierał odrobinę wody, która zawiera skrobię – zagęści ona nam sos). Dodajemy masę jajeczną, doprawiamy solą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zupa pieczarkowa zabielana... Aromatyczna i pachnąca grzybami. Z pływającymi plasterkami pieczarek. Przyprawiona czosnkiem i majerankiem. Z dodatkiem natki pietruszki. Zabielona słodką śmietanką. Podana z makaronem. Smacznego! Składniki: 700 g pieczarek; 250 ml słodkiej śmietanki UHT o zawartości tłuszczu 12% (w kartoniku, takiej do kawy); 1,5 bulionu (u mnie 1,5 l gorącej, przegotowanej wody + 2 kostki bulionowe(...)duża cebula; 2 ząbki czosnku; 2 czubate łyżki drobno posiekanej natki pietruszki; 1 łyżka majeranku; 3 łyżki masła; Sól; Pieprz; 250 g makaronu. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, drobno pokroić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Na rozgrzane na patelni masło wrzucić
Gospodyni Miejskablogu znajdziecie wiele przepisów z wykorzystaniem pasty w dziale makarony Zapraszam na danie z tagliatelle. Danie jest połączeniem wyrazistego w smaku sera pleśniowego z makaronem jajecznym, czarnymi oliwkami, pieczarkami i polędwiczką wieprzową. Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Składniki: 5 gniazdek makaronu tagliatelle 150 g polędwiczki wieprzowej 3 pieczarki 50 g sera pleśniowego np. rokpol 2 ząbki czosnku(...)oraz czerwoną paprykę w proszku, podsmażamy, aż mięso zmieni kolor. Dodajemy przecier pomidorowy, zalewamy całość bulionem i czekamy, aż sos zgęstnieje. w tym czasie gotujemy makaron, odcedzony wrzucamy do sosu z pieczarkami i polędwiczką, dodajemy kawałki oliwek, doprawiamy do smaku, delikatnie mieszamy i podajemy
Moja smaczna kuchnianaprawde pyszne. Szczególnie polecam użycie woka, wtedy jego przygotowanie zajmie dosłownie kilka minut + krojenie :) SKŁADNIKI (4 porcje) 400g chudej wołowiny (u mnie dwa steki z udźca) 1 opakowanie makaronu soba 8 pieczarek 1 duża marchewka 1 czerwona cebula 1 papryczka chilli (z pestkami, jeśli lubimy pikantne dania) 3 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru sok z 1/2 limonki świeża kolendra(...)smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mięso kroimy w cienkie paseczki, zalewamy dwoma łyżkami słodkiego sosu sojowego, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2-3h. Makaron soba gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Czosnek, chilli oraz imbir drobniutko siekamy. Marchew kroimy w talarki. Przed rozgrzaniem woka wszystkie warzywa musza być już przygotowane
DefinicjaSmakuPrzepis na smaczną i tanią zapiekankę z makaronem i kiełbasą w sosie pomidorowym. Składniki: ok 300 g makaronu świderki 250 g ulubionej kiełbasy puszka pomidorów duża cebula 5-6 pieczarek puszka groszku 150 g sera żółtego sól, pieprz, papryka słodka i ostra pęczek szczypiorku Przygotowanie Makaron gotujemy al dente i hartujemy zimną wodą. Kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę w piórka(...)Składniki podsmażamy na patelni, następnie dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Kiedy wszystkie składniki będą podsmażone, całość zalewamy pomidorami z puszki. Dusimy ok 10 minut, następnie dodajemy groszek i przyprawy. Taki sos mieszamy z makaronem i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy serem żółtym. Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok 15-20 min, do roztopienia się sera
e-PrzepisyKulinarnenaczynia żaroodporne zużyłem całą miseczkę. Sól i pieprz listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Zapiekanka dla leniwych'; listonic_content='400 g pieczarek 400 g żółtego sera 500 g mięsa z uda kurczaka 220 g makaronu 1 duża papryka 1 średni pomidor 1-2 cukinie 1 por Sos czosnkowy Sól Pieprz'; document.write(" "); Gotujemy makaron, skracając sugerowany czas podany(...)koniec podsmażania. Teraz układamy zapiekankę. Lub zapiekanki – u mnie, z racji ilości, rozłożyłem całość po równo na dwa naczynia żaroodporne. Do naczynia żaroodpornego przekładamy warzywa i makaron, Dodajemy mięso z pieczarkami oraz sos czosnkowy. Całość dobrze mieszamy. Na koniec posypujemy wszystko żółtym serem. Nastawiamy piekarnik na 180°C i – gdy zaczyna się nagrzewać – wstawiamy do środka naszą zapiekankę, ustawiając czas
Proste-przepisy.pldyni w moim życiu. Muszę przyznać, że bardzo mile się zaskoczyłem i na pewno wkrótce na blogu pojawi się więcej dyniowych przepisów. Tym razem proponuję przygotowanie makaronu ze wspomnianą wcześniej dynią hokkaido, pieczarkami, cebulą i boczkiem. Danie jest niezwykle proste do przygotowania, nie zajmuje dużo czasu, a smakuje po prostu rewelacyjnie. Z podanej ilości składników otrzymacie dwie solidne porcje. Osobiście(...)polecam makaron pełnoziarnisty (w moim przypadku świderki, ale penne równie dobrze się spisze), który jest bogatszy w błonnik i zawiera więcej makro i mikroelementów. Składniki 200 g makaronu penne / świderki 100 g pieczarek 100 g boczku 1/2 dyni hokkaido 1/2 cebuli 1 łyżka oleju kokosowego (lub inny tłuszcz do smażenia) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sól, pieprz Przygotowanie Makaron ugotuj
Programista w kuchnijutro taki pomysł na obiad jak najbardziej trafiony. Prosta, aromatyczna, pyszna zupka, tym razem nie z ziemniakami a z makaronem. Jest przepyszna! Składniki: 1/2 kg pieczarek garść makaronu świderki 1 cebula 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera łyżka masła pęczek natki pietruszki 2,5 l bulionu warzywnego śmietana do zabielenia Wykonanie: Na roztopione masło wrzucone drobno posiekaną cebulę, dokładamy(...)pokrojone w plastry pieczarki, podsmażamy ok 10 minut. W garnku zagotowujemy bulion, wrzucamy obsmażone pieczarki i cebulę. Marchew i pietruszkę tarkujemy na tarce o dużych oczkach, dorzucamy do zupy, dokładamy też kawałek selera. Gotujemy zupę do miękkości warzyw ok 15 minut. Po tym czasie dokładamy makaron, kiedy będzie miękki zabielamy zupkę. Posypujemy obficie natką pietruszki
Z Majeczką w kuchniprzygotowania posiłku do pracy na bazie warzyw. Składniki: opakowanie makaronu mała cukinia lub 2/3 większego warzywa marchew pietruszka 1 lub 2 łodygi selera naciowego papryczka chilli kilka pieczarek Wykonanie: Makaron rozpakowujemy, przekładamy na sitko i płukamy wodą. Ponieważ jest w stanie gotowym do spożycia odstawiamy na bok. Spaghetti wyglądem przypomina makaron sojowy, jednak w odróżnieniu od niego pachnie bardzo specyficznie
Taste Of My Day