makaron z kurczakiem i warzywami - 1874 przepisów (strona:35/125)

1481.Zupa pomidorowa 379

paczki makaronu Mamma Mia, a resztę do tej pysznej i szybkiej zupki.. makaron świderki Mamma Mia marchewka pietruszka cebula 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego porcje rosołowe, udko lub skrzydełko sól, pieprz listek, ziele śmietana koperek Wodę z kurczakiem  zagotować.Dodać pokrojone warzywa i przyprawy.Gotować około 20 minut.Następnie dodać koncentrat i chwilę razem pogotować

Moje domowe kucharzenie
Pomysły na domową zapiekankę 159

przyprawami i ziołami. Bardzo często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa jakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula. Źródło: kuchnialidla.pl Niezależnie od wybranej konfiguracji, każda zapiekanka jest pyszna

Gotuję Testuję
rosołek z makaronem "zacierki"... 220

angielskie, 2 łyżki vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku maggi, 30 dag makaron zacierki, - do smaku natka pietruszki zagotować szponder, kurczaka w niewielkiej ilości wody i tę wodę wylaćteraz mięsa zalać 5 l wody i zagotować, gotować na mniejszym ogniu bez przykrycia dodać warzywa, ziele i liście - pod koniec gotowania wsypać vegetądo smaku przyprawić pieprzem i maggiszponder mielę

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekane tagliatelle w sosie porowo-śmietanowym z kurczakiem i warzywami 465

czosnkiem. Podsmażyć, przełożyć do jakiegoś naczynia. Na dużym ogniu spiec z obu stron kawałki kurczaka, następnie dolać 3/4 szklanki wody, zagotować, dodać serek, por z czosnkiem i przyprawy, zmniejszyć ogień i gotować przez kilka minut pod przykryciem. Przełożyć makaron, mięso z sosem i warzywa do naczynia żaroodpornego, dodając resztę jogurtu naturalnego i starty ser. Włożyć do piekarnika

Kuchnia Ellie
Rosół z kury 170

wodą. Włączyć palnik i od momentu zagotowania się wody, gotować jeszcze godzinę. W międzyczasie makaron ugotować w osobnym garnku. Z ugotowanego wywaru wyciągnąć udka z kurczaka, a pozostałą zupę przelać do innego garnka przez sitko (jeżeli nie macie kolejnego dużego garnka, to można wybrać warzywa, a pozostały osad, ziele angielskie itp. wybrać sitkiem, tak żeby wywar był czysty). Część odcedzonej(...)makaron. Zupę przyprawić solą, pieprzem i opcjonalnie vegetą (vegeta ma w składzie sól, więc jeżeli jej dodajecie, to właśnie od niej zacznijcie, żeby zupy nie przesolić). Ugotowane udka z kurczaka można zostawić na osobny obiad (odgrzewając je w wodzie) lub zjeść jako dodatek do zupy. Uwagi: W trakcie gotowania wywaru może Wam odparować znaczna ilość wody, należy jej wtedy nieco

Passions hobbies life
Tagliatelle ze szpinakiem 205

bezpłciową breją. Teraz nie wyobrażam sobie kuchni bez tego pysznego warzywa. Jest tyle cudownych sposób na jego wykorzystanie, że aż trudno wypróbować wszystkie. Zapraszam na tagliatelle ze szpinakiem to bardzo smaczne danie. Składniki: 200 g makaronu tagliatelle 300 g świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 pierś z kurczaka 1 łyżka oliwy extra vergine 100 ml śmietany 18% Pieprz, sól Opis

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ratatuja na "szybko" z naturalnym ryżem 238

szybko" zajmie nam ok. 30 minut. Wystarczy pokroić składniki, doprawić i podsmażyć. Ja najczęściej podaję ja z ryżem lub makaronem. Jeśli same warzywa wam nie wystarczą i lubicie mięso tak jak mój M, można podsmażyć piersi z kurczaka i je razem z ratatują podać. SKŁADNIKI : 1 czerwona papryka  1 żółta papryka  1 cebula  1 mała cukinia(...)suszone pomidory. Cebulę, tymianek podsmażamy na patelni, tak aby nie zarumieniały. Dodajemy warzywa, chwilę podsmażamy, dorzucamy pomidory z puszki wraz z całym sokiem. Dusimy do miękkości lub tak jak ja lubię, gdy warzywa są lekko al dente. Całości doprawiamy, posypujemy świeżą natką pietruszki. Podajemy z ryżem lub makaronem. Co lubię w takich daniach, szybkość wykonania, mnóstwo koloru, różnorodność faktur poszczególnych

Basia w kuchni
Kurczak słodko-ostry z makaronem ryżowym 280

sosu chili Tao Tao - 60 g makaronu nitki z brązowego ryżu Tao Tao Składniki na 2 porcje. Kurczaka czyścimy i kroimy w kostkę, wrzucamy do miski i posypujemy mąką, słodką papryką i troszkę solimy. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy cebulę drobno pokrojoną. Gdy cebula się zeszkli dodajemy kurczaka i dusimy. Jak kurczak się lekko zrumieni dodajemy troszkę wody żeby(...)pokrojoną na zapałki oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Jak warzywa nam zmiękną dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki, ananasa pokrojonego na kawałki oraz sos. Na koniec całość doprawiamy. Makaron ryżowy lekko solimy, zalewamy wrzątkiem i przykrywamy. Po pięciu minutach makaron jest gotowy. Na talerz nakładamy makaron a na niego naszego kurczaka Smacznego

Kuchenne Wariacje
Kurczak w sosie słodko- kwaśnym 1155

imbiru 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki sosu teryiaki  sok z połowy limonki szczypta soli 4 łyżki sosu słodkiego chili pieprz panierka/ tempura chińska do kurczaka olej sezamowy makaron sojowy lub chow mein + 1 łyżka sosu teriyaki + garść szczypiorku  Do Woka wlewamy olej sezamowy. Siekamy drobno papryczkę chili i imbir. Wrzucamy na jeszcze zimny olej i czekamy(...)paski. Doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy do tempury (lub normalnej panierki) i smażymy na oleju sezamowym kilka minut. Usmażone kawałki kurczaka wrzucamy do Woka z warzywami. Dusimy całość jeszcze 5-6 minut, dodajemy szczypior i gotowe. Podajemy z makaronem. Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 5-10 minut aż zmięknie. Doprawiamy łyżką sosu teryiaki. Dodajemy szczypior i gotowe. Smacznego

Mango Papaja
Smażony kurczak z pak choi 133

wersja najbardziej nam smakuje w domu.  Dodatkowo obok kapusty pak choi w daniu pojawiają się inne warzywa: marchewka, cebula i fasolka szparagowa, czyli lekko i zdrowo. Kurczak z pak choi i sezamem Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 spora marchewka 1 cebula 150 ugotowanej fasolki szparagowej 1 kapusta pak choi 2 łyżki uprażonego sezamu(...)patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim kurczaka. Gdy będzie złocisty zdejmujemy go z patelni, przekładamy do  miski i przykrywamy, żeby nie wystygł. Na patelni smażymy cebulę i marchewkę przez 2-3 minuty, dodajemy fasolkę szparagową, mięso, kapustę, sezam i pieprz. Wszystko chwilę przesmażamy. Skrapiamy olejem sezamowym i od razu podajemy  z makaronem ryżowym lub sojowym

Kulinarne przygody Gatity
Smażony kurczak z pak choi 151

wersja najbardziej nam smakuje w domu.  Dodatkowo obok kapusty pak choi w daniu pojawiają się inne warzywa: marchewka, cebula i fasolka szparagowa, czyli lekko i zdrowo. Kurczak z pak choi i sezamem Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 spora marchewka 1 cebula 150 ugotowanej fasolki szparagowej 1 kapusta pak choi 2 łyżki uprażonego sezamu(...)patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim kurczaka. Gdy będzie złocisty zdejmujemy go z patelni, przekładamy do  miski i przykrywamy, żeby nie wystygł. Na patelni smażymy cebulę i marchewkę przez 2-3 minuty, dodajemy fasolkę szparagową, mięso, kapustę, sezam i pieprz. Wszystko chwilę przesmażamy. Skrapiamy olejem sezamowym i od razu podajemy  z makaronem ryżowym lub sojowym

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z kurczakiem na włoską nutę 376

włoskiej lub po ½ bazylii i oregano 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Pieczarki pokroić w półtalarki, natomiast cebulę, pierś z kurczaka, marchewkę i cukinię w kostkę, a czosnek posiekać. Warzywa i mięso podsmażyć na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć. Gdy będą już miękkie dodać pomidory z puszce. Dusić

Fabryka pomysłów
Rosół z kurczaka 187

Przepis na domowy rosół z kurczaka koniecznie musi znaleźć się na blogu. Pomimo kalendarzowej wiosny, pogoda sprawia, że mamy ochotę na coś ciepłego i rozgrzewającego. Rosół

Moja smaczna kuchnia
rozgrzewająca zupa imbirowa 163

gustów i potrzeb; i ugotowałam zupę, która okazała się świetna! Rewelacyjnie syci i rozgrzewa. Idealna na chłodne, zimowe dni! składniki: udko kurczaka ok 1 szkl drobnego makaronu (moje cienkie niteczki) cebula 2 ząbki czosnku ok 400 g warzyw świeżych lub mrożonych (marchew, pietruszka, brukselka, por, seler, fasolka szparagowa) 2-3 cm korzenia imbiru 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki soku

6niebo
Chow mein 353

wrzątku przez 2-3 minuty i przecedzamy przez cedzak płucząc zimną wodą. Rozgrzewamy wok z olejem, i podsmażamy kurczaka, dodajemy czosnek posiekany drobno z cebulą. Podsmażamy przez 2-3 minuty i dodajemy makaron z warzywami. Wlewamy sos z 1/3 szklanki wody i dusimy 2-3 minuty.  Smacznego

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania