solo, jak również na dodatek do obiadu. Jest pyszny, a chrupiące pestki słonecznika i delikatna nuta czosnku - nadają mu charakteru. Koniecznie spróbujcie! (2-3 porcje) 100g makaronu pełnoziarnistego (u mnie Fusilli ) 200g cukinii 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki pestek słonecznika (1 łyżka na porcję) sól, pieprz Dodatkowo: olej do smażenia (użyłam słonecznikowego ) Makaron ugotować al dente (w osolonej wodzie(...)minuty. Następnie dodać drobno posiekany czosnek i smażyć (na średnim ogniu) przez kolejne 5 minut. W międzyczasie całość przemieszać i oprószyć solą. (Cukinia powinna być lekko chrupiąca i "nie rozlazła".) Po tym czasie dodać odcedzony makaron, wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku. Po umieszczeniu na talerze - każdą porcję obficie posypać prażonym słonecznikiem. Ps. Moniś , w końcu udało mi się
Di gotujeWitajcie! W książce "Makarony i sosy " znalazłam przepis na pappardelle z tuńczykiem, cukinią i suszonym pomidorami, troszkę go zmieniłam użyłam łososia i makaronu gniazdka, zwiększyłam ilość nie których produktów i wyszło mi coś takiego :) składniki na 3 porcje(...)makaronu 7 sztuk suszonych pomidorów 300 g łososia 4 dag sera żółtego ( ja nie użyłam) 1 mała cukinia 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól, pieprz przygotowanie: Makaron ugotować . Umytą cukinie pokroić w plastry, czosnek posiekać, pomidory odsączyć i pokroić w ćwiartki. Na patelni rozgrzać oliwę, zarumienić czosnek, a następnie dodać cukinie i podsmażyć. Łososia przyprawić
Cukier&PuderIjee, strasznie dawno nie jadłam makaronu, takiego zwykłego. Przez My jakoś wyleciał mi z głowy, wiecie… ostatnio jak gotuję jakiś makaron to głównie żytni. Tolka też jakoś „wyrosła” już z wcinania białego makaronu. Wcześniej mogła jeść po prostu ugotowany, bez dodatków, teraz się nie domaga. Więc jak sami widzicie, nie po drodze mi ostatnio z durumem(...)gotowaniu makaronu. Do kiełbasy dodajemy odcedzony makaron, mieszamy, dodajemy do niej 1/4 szklanki wody z gotowania makaronu. Jeżeli nadal sosu jest mało, można dolać więcej wody. Chodzi o to, żeby sos oblepił makaron, a nie pływał w nim. Przed podaniem całość posypujemy pokruszoną fetą i poszatkowaną natką pietruszki. Podobne przepisy: Spaghetti bolognese (Ragù) Makaron z cukinią, pesto i fetą Makaron
KardamonovySpaghetti po polsku z mięsem mielonym to przepis wywodzący się z klasycznego spaghetti Bolognese. Polska wersja tego przepisu zawiera znacznie więcej mięsa niż ta tradycyjna. Jednak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Potrawka z kurczaka ze szpinakiem to błyskawiczny i bardzo zdrowy obiad. Możecie go podać zarówno z ziemniakami, kaszą gryczaną, kaszą jęczmienną albo ryżem. Do tego dania
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Prosty makaron z sosem pomidorowym to danie, które przygotujemy dosłownie w 10 – 15 minut. Korzystając z tego przepisu zwykły makaron zmieni się w prawdziwe arcydzieło
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron z suszonymi pomidorami to bardzo proste i szybkie danie, które możemy przygotować w kilka minut i mieć pyszny obiad. Oczywiście musimy choć trochę lubić suszone
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wiadomo lasagne ( tak się pisze ) to rodzaj makaronu. W mojej wersji makaron zastąpiłam cukinią i tak powstała moja wersja. Smaczna sprawa. No i odchudzona o makaron. Polecam. Składniki: 3 młode, małe cukinie 400 g mięsa mielonego ( ja miałam z szynki ) Kukurydza w puszce ( mała ) 500 g pieczarek Sól Pieprz Sos pomidorowy ( do spaghetti ) Olej Vegeta ( naturalna ) Ser typu gouda Wykonanie
Smaki EwyZnane nam nie od dziś zupki instant to szybki i prosty sposób na zrobienie zupy. Otóż wystarczy zalać wrzątkiem makaron i dodać przyprawy. Sałatka z makaronem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Weganie nie jedzą żadnego produktu, który jest pochodzenia zwierzęcego. Nie zmienia to faktu, że osoby będące na tej diecie mają rezygnować z takich dań. Klasyczny makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Papardelle z kurczakiem to włoski makaron, nieco szerszy niż tagliatelle. Świetnie nadaje się do gęstych sosów i mięs. Ponadto jest bardzo sycący, idealnie nada się na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dania ze szpinaku nie cieszą się dużym zainteresowaniem, często kojarzone są przez dzieci ale i dorosłych jako zieloną maź, która nie ma smaku. Nic nie smakuje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron z kurczakiem i Gorgonzolą jest niezwykle aromatyczny z charakterystycznym smakiem sera pleśniowego – gorgonzoli. Dodatkowo smak podbija szpinak z dodatkiem niezwykle aromatycznego czosnku :) Danie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makarony mają w Polsce wielu sympatyków, jednak niewiele z nas wie, że wylewanie wody po ugotowaniu makaronu to ogromne marnotrastwo. Taka woda ma bardzo wiele różnych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Spaghetti bolognese z mięsem mielonym to idealne połączenie klasycznego bolognese z papryka, mięsem mielonym i pieczarkami. Te składniki nadadzą inny wymiar tego dania. Nadadzą mu głębi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam obiady w wykonaniu Madzi. Z pozoru wydają się bardzo proste,- kilka niewyszukanych składników, a całość tworzy niesamowite wrażenie. Tym razem pokażę Wam przepis na pyszny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo często po powrocie z pracy zastanawiamy się co przygotować na szybki obiad. Pomysłów w głowie zapewne mamy całe multum, jednak najczęściej decydujemy się na fastfood
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolorowy makaron z kurczakiem to szybkie i bardzo sycące danie obiadowe. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu i z całą pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!