śmietanki. Super pomysł na szybki i prosty obiad dla całej rodziny. Takie danie możemy podać z ryżem, ziemniaczkami lub makaronem. Polecam! Składniki: 2 filety z kurczaka 1 niewielka marchewka (lub pół dużej) 1 mała młoda cukinia (lub pół dużej) 1 cebula 1 ząbek czosnku 200ml bulionu 80ml śmietanki 30% olej do smażenia 1 łyżka sera pleśniowego typu lazur
Blog z Apetytemteż coś konkretniejszego. Chociaż lekkie w tym wypadku nie oznacza, że danie nie jest sycące. Składniki na dietetyczne spaghetti (4 porcje): makaron spaghetti pełnoziarnisty 100 g dwie średnie cebule dwa ząbki czosnku filet z kurczaka 400 g cukinia 300 g pomidory w puszce łyżeczka przecieru pomidorowego 0,5 l wody sól pieprz oregano bazylia tymianek rozmaryn Mięso z kurczaka zmielić
Karola gotujeCzy też tak macie, że czasem wieczorem zastanawiacie się co można by zjeść na szybką, może niekoniecznie zdrową ale lekką kolację? Ja tak mam dość często
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dodaj po szczypcie przypraw (prócz soli) 3. Przesmaż z przyprawami cebulkę,czosnek,pieczarki i marchewkę. 4. Zalej wszystko pomidorową mazią. Dorzuć cukinię, paprykę i cieciorkę 5. Przykryj. Gdy warzywa zmiękną dodaj sól i "dosmacz" dopraw. Podawaj z makaronem lub ulubionym pieczywem. Smacznego! *Przepis przetestowany
U Fiolkiaromatycznych ziół sos, który sprawdzi się w naszej kuchni w kilku odsłonach. Idealny do zapiekanek, pieczonych faszerowanych warzyw, np. bakłażanów, cukinii, papryk, pomidorów, przekąsek z ciasta francuskiego, paluszków chlebowych, grzanek. Może stanowić bazę do dań z makaronów, ryżu, kasz. Jeśli zamienimy fetę na kolendrę to z takim sosem możemy łączyć z apetytem na talerzu smażoną lub pieczoną rybę i inne
Zasmakuj KuchniKURCZAKIEM PO WŁOSKU! KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD W 15 MINUT, MAKARON ZE SZPINAKIEM, ORZESZKAMI I PARMEZANEM. PIEROGI Z JAGODAMI JAK U BABCI! GRECKA TARTA DIONIZOSA! NADZIEWANE CUKINIE W STYLU WŁOSKIM! WERSJA FIT! PIECZONE POMIDORY MALINOWE Z MIGDAŁOWYM PESTO
SMYKWKUCHNIwarzywa można np. zblendować z bulionem i podać w postaci gęstej, kremowej zupy z grzankami. Pieczone warzywa warto podać z ulubionym makaronem lub pieczonym mięsem. Pomysłów jest sporo, czas na przedstawienie przepisu. Pieczone warzywa śródziemnomorskie Składniki: 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1 marchewka 2 ziemniaki 3 ząbki czosnku 2 łyżki suszonego tymianku 2 łyżki oleju sól do smaku
Moja smaczna kuchniacebula pęczek rzodkiewki garść kiełków rzodkiewki (lub innych ulubionych) sól, pieprz, lubczyk, słodka papryka oliwa z oliwek Wykonanie: Umyj warzywa. Od cukinii odkrój końce i krój ją cienko wzdłuż obieraczką do warzyw. Mają powstać cienkie nitki, jak makaronu. Rzodkiewkę pokrój w plasterki, cebulę przekrój na pół, a następnie w cienkie piórka. Wszystkie warzywa przypraw, polej oliwą z oliwek, wymieszaj
Zasmakuj KuchniSmaczny i wydajny obiad :) Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 zielonej cukinii 3 pomidory 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz słodka papryka pieprz
czarrna od kuchniDodaj po szczypcie przypraw (prócz soli) 3. Przesmaż z przyprawami cebulkę,czosnek,pieczarki i marchewkę. 4. Zalej wszystko pomidorową mazią. Dorzuć cukinię, paprykę i cieciorkę 5. Przykryj. Gdy warzywa zmiękną dodaj sól i "dosmacz" dopraw. Podawaj z makaronem lub ulubionym pieczywem. Smacznego! *Przepis przetestowany
Fiolka w kuchniobsmażyłam krótko na mocnym ogniu na oliwie z oliwek, dodając nieco soli i pieprzu. Zupę nalałam do miseczek, dekorowałam podsmażoną cukinią, kawałkami świeżego ogórka, kupkami ziół i kleksem gęstej śmietany. Podałam ciepłą z małą ilością drobnego makaronu. Smakowała wybornie. ;) Zupa zgłoszona do konkursu
Kuchnia PrezydentowejSkładniki: 1 opakowanie makaronu muszle 3 kolory Czaniecki, 1 szklanka kaszy jaglanej Kupiec, 300 g mięsa mielonego, 1 mała cukinia, 1 cebula, 1/3 czerwonej papryki, 1/3 żółtej papryki, 1/3 zielonej papryki, 30 g żółtego sera, 1/3 szklanki bulionu, 2 łyżki natki pietruszki, 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz czarny, bazylia. Przygotowanie: Muszle gotujemy al dente w osolonej
Aga w kuchnistarty czosnek. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę po kolei marchewkę, oba selery, ziemniaki, cukinię i pomidory. Garnek przykrywamy pokrywką i dusimy tak wszystko ok. 10 minut. Do warzyw wlewamy bulion i chwilkę wszystko razem gotujemy, doprawiamy według uznania. Na koniec dodajemy posiekaną bazylię oraz makaron i bób który gotujemy al dente osobno. Zupę możemy posypać startym parmezanem jak ktoś lubi
Kuchenne Wariacjeprzepis Dynię obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Cebulę szklimy na odrobinie oleju (najlepiej na oleju kokosowym – nasza potrawa nie będzie miała dodatkowo smaku oleju), następnie dodajemy pokrojoną cukinię i całość dusimy ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kaszotto z fasolką i cukinią to jednogarnkowa potrawa, która idealnie nada się na szybki lunch, obiad do pracy. Nasza wersja będzie przygotowana bez dodatku mięsa –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!