makaron z cukinia - 3437 przepisów (strona:140/230)

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z BAKŁAŻANEM CUKINIĄ I BROKUŁAMI 229

warzyw, parę plasterków wędzonego boczku. Oczywiście można go nie dodawać. Polecam również inne zapiekanki: ZAPIEKANKA Z MAKARONEM KURCZAKIEM I PIECZARKAMI ZAPIEKANKA Z MAKARONEM ŁOSOSIEM I BROKUŁAMI ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Składniki: 1kg ziemniaków (najlepiej jesiennych) parę różyczek brokuł bakłażan cukinia cebula 2 ząbki czosnku puszka pomidorów (można oczywiście użyć świeżych) parę plasterków wędzonego boczku (opcjonalnie) opakowanie jogurtowej (jest lżejsza) śmietany kawałek sera

potrawyregionalne
Makaron z pesto ze szpinaku (Pasta con pesto di spinaci) 179

roli głównej, zapraszam :) zielone pesto z pietruszki, bazylii i mięty ( link ) pesto z cukinii ( link ) pesto z rukoli i gorgonzoli ( link ) pesto z pistacji i rukoli ( link ) SKŁADNIKI na 4 porcje 400 gr makaronu 200 gr szpinaku typu baby 3-4 listki bazylii 4 łyżki startego parmezanu 2 ząbki czosnku 100 gr sera

La grande e la piccola cuoca
Pappardelle z cukinii w sosie pomidorowym 159

tygodni, który zasmakował również mojemu mężowi (chociaż to danie wegańskie). Kocham makarony, ale ze względu na dietę wyrzuciłam je ze swojego jadłospisu i staram się zastąpić warzywami. Całość jest przygotowana w 15 minut, ale co najważniejsze jest smaczna i zdrowa. Do przygotowania jednej porcji potrzebujemy: – 1 cukinię średniej wielkości (ok 200 – 300 g) – 1 opakowanie koncentratu pomidorowego(...)soli – gdy woda będzie gorąca, wrzucam pokrojoną cukinię, ale nie gotuję. Zostawiam na ok 10 minut po czym wykładam na talerz. W drugim, mniejszym garnku przygotowuję sos – wlewam mleko, dodaję koncentrat oraz przyprawy i całość mieszam. Gorącym sosem polewam pappardelle. Smacznego! Dajcie znać czy jedliście już taki „makaron

Szybko Tanio Smacznie
Sos do makaronu 182

kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni wlewamy tłuszcz i obsmażamy. Dodajemy cukinie i paprykę. Dorzucamy po około 5 minutach  drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Po upływie paru minut dodajemy pomidory. Całość dusimy jeszcze jakieś 10 minut (do miękkości warzyw) i  przyprawiamy. Podajemy z dowolnym rodzajem makaronu. Całość posypujemy świeżo startym serem najlepiej parmezanem. Smacznego

cookpl
Fusilli z warzywami i kurczakiem w miodzie 166

fileta z piersi kurczaka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 2 łyżeczki miodu 1 mała cukinia (200 g) 7 pieczarek 2 marchewki 1,5 czerwonej papryki 1/2 pęczka lubczyku Czerwona ostra papryka Sól Pieprz Cząber 0,5 łyżeczki Vegety 300 ml wody 300 g makaronu fusilli Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę kroimy w drobną(...)się nam złocisty. Dokładamy wszystkie warzywa – marchewki oraz cukinia pokrojone w pół plasterki, paprykę w kosteczkę, pieczarki w ćwiartki. Lubczyk siekamy i również dokładamy do garnka. Wlewamy wodę oraz przyprawiamy solą, pieprzem, cząbrem, czerwoną ostrą papryką oraz przyprawą uniwersalną typu vegeta. Całość dusimy do miękkości warzyw i mięsa. Podajemy z ugotowanym makaronem fusilli

VioletoweKucharzenie
SPAGHETTI Z CUKINII Z SOSEM POMIDOROWYM (RAW) 116

Zakochałam się w surowych makaronach i będę Was często namawiać do spróbowania. Ta wersja jest jeszcze pyszniejsza od poprzedniej. A gdybym dodała do tego dania "wegańskie" mięso z TEGO przepisu - byłoby to najlepsze na świecie spaghetti "bolognese". Baaaaaaaaaardzo polecam! Składniki na 4 porcje: 2 duże cukinie, 15 suszonych pomidorów eko, 4 łyżki oliwy, 1 duża cebula, 1 awokado(...)opcjonalnie), 2 ząbki czosnku, 1 łyżka koperku, 1 łyżka bazylii, 1 łyżeczka oregano, 1/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu. Wykonanie: Cukinie kroimy na spaghetti przy pomocy nożyka Julienne. Pomidory, oliwę i czosnek blendujemy na gładki sos. Mieszamy z makaronem. dodajemy pokrojoną w półksięzyce cebulę i ewentualnie awokado. Dodajemy przyprawy. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Pasta primavera, Long Phung 137

łyżki masła lub oliwy 4-5 czerwonych papryk 2 marchewki 1-2 małe cukinie 1 małe opakowanie śmietany zwykłej lub roślinnej 3 łyżki serka mascarpone sól, pieprz Ugotuj makaraon al dente. Warzywa drobno pokrój i podduś na oliwie lub maśle. Przełóż warzywa do ciepłego makaronu, dodaj śmietanę i mascarpone. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Natychmiast podawaj(...)sosy: ostry i łagodny. Wegetarianie i jarosze mają tutaj szeroki wybór dań: tofu w sosie curry, smażone z kiełkami, makaron z warzywami. Poza tym jest oddzielna sekcja w menu „dania warzywne”, w której znajdziemy m.in.: bakłażana w sosie chili, faszerowaną cukinię, fasolę płasko strąkową z czosnkiem, brokuły smażone z pomidorami i czosnkiem, warzywa smażone w stylu Hoi An i smażone

Qlinarnie i Qlinarnie
MUSZLE NADZIEWANE WARZYWAMI 104

suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku ser grana padano pieprz kolorowy sól ziołowa olej rzepakowy A jak to zrobić: Makaron zagotować w osolonej wodzie do miękkości. Różyczki kalafiora zblanszować. Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojone w kostkę warzywa (papryki, cukinię, kalafior), delikatnie poddusić. Dodać pozostałe składniki, doprawić pieprzem i sola oraz czosnkiem przeciśniętym przez prasę. Dusić, aż szpinak odparuje

Kuchnia w opałach
Kurczak w kremowym sosie jogurtowym 121

fileciki z kurczaka duszone w delikatnym sosie jogurtowym z warzywami i kurkumą. Przepyszne danie, które możemy podać z ryżem, ziemniaczkami czy makaronem. Taki obiad z pewnością zasmakuje całej rodzinie     Składniki: 3 filety z kurczaka 1 mała cukinia 1 niewielka marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 200ml bulionu 100ml gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanego koperku 1/3 szklanki mąki

Blog z Apetytem
Roladki z cukinii z mięsem mielonym i ricottą 148

Wielkimi krokami zbliża się sezon na cukinię. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wykorzystywać ją w swoich przepisach w różnych formach. Z powodzeniem możemy na przykład zastąpić nią klasyczny makaron sprawiając, że nasze danie staje się lżejsze i mniej kaloryczne. Dzisiaj jednak wybór padł na nieco inne rozwiązanie Mam dla Was przepis na pyszne roladki z cukinii z mięsem

Mostek w kuchni
Gulasz z karkówką i cukinią / Pork and zucchini stew 216

przygotowaniu. Czego chcieć więcej! Jeżeli lubisz takie gulaszowe pyszności, zapraszam po więcej na bloga. Podałam je z absolutnie przepysznym makaronem ze śmietanką i grzybami i pasował cudownie. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Gulasz z karkówką i cukinią (4 porcje) Składniki: 600 g karkówki wieprzowej pokrojonej w grubą kostkę 1 mała cukinia pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, pokrojonych

karmelowy
Tajska zupa curry z kurczakiem 113

zupy polecam makaron ryżowy, a pędy bambusa możecie zastąpić kiełkami fasoli mung. Przeczytaj również przepis na: Pad Thai z krewetkami Składniki 300 ml bulionu 250 ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka pasty curry 1 cebula pędy bambusa garść świeżej kolendry makaron ryżowy sól pieprz 1 pojedyncza pierś z kurczaka 3-4 łyżki oleju Sprawdź przepis na: Zapiekana cukinia z mięsem mielonym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Paprykowy sos słodko-kwaśny do słoików 144

mojej spiżarce. Mix sezonowych warzyw w pysznym sosie słodko-kwaśnym. Idealne na szybki obiad. Wystarczy dodać podsmażonego kurczaka i makaron i pyszny obiad gotowy.   Składniki: (na 4 słoiki 1l) 10 średnich pomidorów biała cebula czerwona cebula 2 średnie cukinie po 2 papryki żółte, czerwone i zielone 2 ząbki czosnku 2 kolby kukurydzy opcjonalnie puszka kukurydzy 1/3 szklanki oleju

Pyry na Gaz
Jak zrobić rozgrzewającą zapiekankę bez mięsa? 211

Rozgrzewająca zapiekanka bez mięsaSkładniki: 150-200 g makaronu mini penne tricolore Barilla 1/4 dyni hokkaido, oczyszczonej i obranej ze skóry 1/2 średniej cukinii 2 średnie i obrane ziemniaki 1/2 czerwonej papryki 100 g irlandzkiego cheddara w plasterkach 3 ząbki czosnku 1 bardzo mała cebula 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 szczypty suszonego estragonu+ 2 szczypty do oprószenia przed włożeniem do piekarnika(...)dużej miski, pozostałe warzywa ścieramy na tarce, na największych oczkach "łezkach" i dodajemy do cebuli i czosnku. Tak przygotowane warzywa oprószamy kurkumą, tymiankiem, estragonem i ostrą papryką.  Gotujemy makaron, a w tym czasie na patelni z olejem podsmażamy warzywa tak, aby zmiękły.  Do wcześniej przygotowanej formy przekładamy 1/2 warzywnej masy, dodajemy odcedzony makaron i ponownie warzywną masę

Moja smaczna kuchnia