bazyliowym pesto. Składniki : 1 pęczek zielonych szparagów 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy extra vergine 1 łyżka masła 3 plasterki szynki suszonej (serrano lub parmeńskiej) kilka liści bazylii makaron tagliatelle parmezan pesto bazyliowe: 1/3 ząbka czosnku, garść liści bazylii, 3 łyżki oliwy extra vergine, 2 łyżki wody , sól, pieprz (wszystko zmiksować w blenderze) Sposób przyrządzenia : szparagi myjemy, odłamujemy twarde końce(...)podsmażamy przez około 2 min. co chwilę mieszając dodajemy masło, wkładamy szparagi delikatnie mieszając i smażymy przez 5 min., doprawiamy solą i pieprzem wszystkie składniki mieszamy z ugotowanym makaronem dodajemy świeże liście bazylii, pesto i posypujemy startym parmezanem
zobacz ich smakspakować i zabrać do pracy. Świetnie sprawdzi się jako lancz, albo szybka kolacja. Czas : 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Składniki: 600 g krewetek mrożonych 1/2 opakowania makaronu tagliatelle 500 g pomidorków koktajlowych 3 ząbki posiekanego czosnku 4 łyżki masła 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka oregano 1 łyżka soku z cytryny Kilka łyżek siekanej pietruszki 1/3 szklanki tartego(...)cytryny i zamieszaj. Krok 3 Dodaj kilka łyżek wody spod makaronu do sosu z krewetkami, wymieszaj. Odcedź makaron. Przełóż do garnka z makaronem krewetki z sosem, dodaj pomidorki, posiekaną natkę pietruszki, parmezan. Wymieszaj. Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzPyszny makaron, świetne dodatki. Czego chcieć więcej? Składniki: trzy ząbki czosnku cebulka brokuł 300 gram piersi z kurczaka 250 gram makaronu tagliatelle sól pieprz słodka papryka w proszku pół prapryki garść natki pietruszki oliwa z oliwek 50 gram masła ewentualnie ser do posypania Na patelnię wrzucamy masło i łyżkę oliwy z oliwek aby masło się nie spaliło. Wrzucamy posiekany(...)kostkę kurczaka. Całość smażymy około 5 minut, doprawiając solą, pieprzem i słodką papryką. W tym czasie gotujemy brokuła podzielonego na różyczki w osolonej wodzie (około 10 minut) oraz makaron w osobnym garnku (woda na makaron powinna być tak słona jak woda morska-czyli dość mocno). Na patelnię do naszego kurczaka wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz pół garści natki
Mango PapajaSkładniki: 4 gniazdka makaronu tagliatelle (wstążki) szpinakowe 3 ząbki czosnku świeży szpinak 1 łyżka śmietany do gotowania szczypta startej gałki muszkatołowej sól pieprz łyżka oliwy z oliwek extra vergine Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Na oliwie z oliwek podsmażamy posiekane ząbki czosnku, gdy zacznie pachnieć dodajemy umyte, osuszone i porwane liście
Moja smaczna kuchniaklasyczne danie a mianowicie makaron w sosie kurkowym. Składniki; 1 pierś z kurczaka ( ok 25 dag) 20 dag kurek śmietana 30 % 200ml. oliwa do podsmażenia sól, pieprz makaron tagliatelle szpinakowy ok 20 dag kilka suszonych pomidorów z oliwy Przygotowanie; Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Filet z kurczaka myjemy a następnie kroimy w większą kostkę
Radość kipiąca uśmiechem.znajdziesz na sklepowej półce makaronu barwionego atramentem z kałamarnicy, to użyj tradycyjnego. Na pewno będzie równie smacznie, tylko mniej kontrastowo na talerzu. :) * SKŁADNIKI na 2 porcje 250 g makaronu tagliatelle barwionego atramentem z kałamarnicy 250 g dużych krewetek (obranych i oczyszczonych) pół pęczka natki kolendry (opcjonalnie pietruszki) 2 ząbki czosnku 2 małe cebule dymki 1 czerwona papryczka chili 1 łyżka
Food Squarełyżki połamanych cienkich plasterków) błękitnego sera pleśniowego (tu: Lazur błękitny) - można dać więcej, będzie go wyraźniej czuć 20 g (garść) rukoli sól 60 g (2 gniazda) makaronu tagliatelle ("gniazda wstążki") do smażenia: płaska łyżeczka masła (5 g) Przygotowanie: 1. Rozmrożony szpinak podsmażamy na maśle. Solimy. Szatkujemy rukolę i dodajemy do szpinaku. 2. Do szpinaku dodajemy rozdrobniony na małe(...)kawałki ser typu feta. 3. Mieszamy i rozgniatamy kawałeczki fety aż do momentu utworzenia jednolitej masy. 4. Dodajemy ser pleśniowy i mieszamy do rozpuszczenia. 5. W międzyczasie gotujemy makaron i gotowe :) Kaloryczność: całość (z makaronem) - ok. 490 kcal sam sos - ok. 275 kcal Smacznego! :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Malowane smakiemSkładniki /2 porcje: – 6 zielonych szparag – 250 g makaronu tagliatelle – parmezan – 100 g filetu z pstrąga łososiowego – oliwa z oliwek – sól i pieprz – 1 zielona cebulka – cytryna Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Szparagi umyć, oderwać stare końcówki, posmarować oliwą z oliwek i ugrilować na patelni grillowej*. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Łososia doprawić solą(...)dodajemy do makaronu. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i również mieszamy z makaronem. Wykładamy wymieszany makaron z łososiem i szparagami na talerze. Posypujemy drobno posiekaną zieloną cebulką i parmezanem. * wskazówka Jeśli nie mamy patelni grillowej szparagi możemy włożyć również do piekarnika z łososiem. Artykuł Tagliatelle z łososiem i szparagami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEsię w bardzo różnych kompozycjach. Ta z tagliatelle niesie ze sobą dużą dozę delikatnych smaków i aromatów, które razem komponują się w bardzo ciekawe danie. Składniki : 1 polędwiczka wieprzowa makaron tagliatelle 250g pół naci kolendry 100g boczku mała cukinia 50-80g łuskanego słonecznika 2-3 ząbki czosnku parmezan 3-4 łyżki oleju sól, pieprz, cząber Sposób przyrządzenia : polędwiczkę myjemy(...)cukinię myjemy, nie obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne, następnie kroimy na cienkie słupki 0,5x0,5cm o długości około 3-4cm czosnek drobno siekamy makaron (używam surowy Nonna Mio z Lidl'a) gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie i niewielką ilością oliwy słonecznik prażymy na małej patelni aż się zarumieni na patelni rozgrzewamy olej
zobacz ich smaksuszonych pomidorów, szczypiorek, świeżą bazylię, zakończymy aromatycznym parmezanem i możemy poczuć się jak we Włoszech :) Inspirowałam się przepisem z książki What Katie Ate. Składniki ok. 300 g makaronu tagliatelle 250 g mrożonych krewetek Black Tiger 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki Cin&Cin Bianco 1 szklanka bulionu drobiowego 3 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku pęczek szczypiorku - pokrojony(...)koniec wrzucić do sosu startego parmezanu i gotować jeszcze przez 2 min. aż się rozpuści. Zmniejszyć ogień na jak najmniejszy i dodać do sosu krewetki. W między czasie ugotować makaron. Gotowy wymieszać z sosem śmietanowym. Podawać z startym parmezanem, świeżą bazylią i pieprzem
pink envelopekuchni. Do jego wykonania potrzebne jest nam czerwone pesto, które można przygotować parę dni wcześniej i przechowywać w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron z czerwonym pesto składniki Makaron tagliatelle 4 pieczarki 1/2 czerwonej cebuli około 2 łyżek czerwonego pesto (przepis) Makaron gotujemy al dente. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy
Delusional Trinerazy dostawę miałam aż z Warszawy! Dobre i to. Tym razem makaron, sos, boczek i oczywiście zielone szparagi. Składniki: pół pęczka szparagów 20 dag boczku 5-6 "gniazdek" makaronu tagliatelle sól, pieprz 4 łyżki śmietany szklanka bulionu pół serka topionego Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić
Pasja Smakuadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: makaron tagliatelle (najlepiej domowy, przepis tutaj ) 1 świeży brokuł lub mrożone różyczki 250 ml śmietany kremówki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz tłuszcz do smażenia dodatkowo: ser grana padano wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Brokuła rozdzielamy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy
Domowy Smak Jedzeniaatramentem z kałamarnicy z czosnkową nuta, a do tego świeża pietruszka, wędzony łosoś, czarne oliwki oraz orzechy włoskie. Pychota! Danie, któremu nie można się oprzeć 😉 Składniki: 300 g czarnego makaronu tagliatelle 100 g łososia wędzonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 pęczki pietruszki 100 g czarnych oliwek garść orzechów włoskich 1/2 szklanki białego wina wytrawnego 5 łyżek śmietany 30% sól
Kuchnia MagdaLenyjednocześnie bardzo pysznego. Chciałam podzielić się z Wami przepisem na pyszny kremowy sos serowy. Do jego przygotowania wykorzystałam włoski ser gorgonzola, parmezan oraz pecorino, który połączyłam z jajecznym makaronem typu tagliatelle. Idealny przepis dla wielbicieli włoskich smaków ;) polecam serdecznie i życzę smacznego! SKŁADNIKI 320 g makaronu typu tagliatelle 100 g sera gorgonzola 80 g sera pecorino 80 g sera parmezan(...)śmietany 18% s ól, pieprz **** INGREDIENTI 320 g di pasta tipo tagliatelle 100 g di gorgonzola 80 g di pecorino 80 g di parmigiano 200 ml di panna sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie sosu rozpoczynamy od pokrojenia gorgonzoli w drobną kosteczkę oraz starkowania na tarce o małych oczkach parmezanu i pecorino. W garnuszku na małym ogniu zagotowujemy śmietanę, dodajemy gorgonzol
La grande e la piccola cuoca