Składniki: makaron penne świeży, lub mrożony szpinak 2 filety z kurczaka 1 kostka sera feta 400 ml śmietany 18% parmezan sól świeżo zmielony pieprz 1 łyżka masła olej Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Na oleju smażymy pokrojonego fileta z kurczaka. Solimy kurczaka, pieprzymy, wykładamy go na talerz. Na tą samą patelnię wkładamy 1 łyżkę masła, dodajemy szpinak, chwilę dusimy(...)świeży szpinak zmięknie, lub mrożony całkowicie się rozpuści, podsmaży). Dodajmey fetę, mieszamy. Dodajmey śmietanę, doprawiamy solą i piperzem. Podajemy ze świeżo zmielonym pieprzem i opruszony parmezanem. Artykuł Penne z kurczakiem, szpinakiem i fetą pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plfont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} 1 opakowanie makaronu penne (400g) 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g) 3-4 łyżki śmietany sól, pieprz 20 dag startego żółtego sera Wykonanie: Ugotuj makaron al dente. Przełóż(...)przykryj pokrywką. Pokrój drobno cebulę i czosnek. Podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj szpinak i smaż jeszcze przez kilka minut. Odstaw z ognia i dodaj śmietanę, sól, pieprz. Dodaj do makaronu i wymieszaj. Przed podaniem posyp dużą ilością startego żółtego sera. Pycha! Porcje: 3-4. Wstyd się przyznać, ale dopiero niedawno obejrzałam Hair (1979, Miloš Forman). Klasyka kina, świetny musical (choć
Qlinarnie i Qlinarnieminut (z zapiekaniem) łatwa dla 3-4 osób (musiałam zrobić podwójną porcję ale przepis podaje dla pojedynczej) Składniki: * 2 małe cukinie * 1 słoiczek koncentratu pomidorowego * 2 cebule * 1 paczka makaronu penne * zioła ( tymianek, oregano, bazylia) - ja dałam prowansalskie * 2 łyżki oliwy * 1 kulka mozzarelli * sól. pieprz, cukier Cukinię pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę
sierotka maRysia w kuchnirodziców w domu, a później szybko otwieram wszystkie drzwi i okna na oścież by wywietrzyć dom. Ciężko z nimi mam. Składniki na 2 porcje: 150 g makaronu penne pełnoziarnistego 250 g małży (mogą być w zalewie, ale należy je wypłukać) Słodka papryka Ostra papryka Olej rzepakowy do smażenia Sól Natka pietruszki Przygotowanie: Makaron należy ugotować al dente. Małże
Czarnawisienkarazem postanowiłam wykorzystać do nich makaron i przygotowałam makaronowe szaszłyki a’la pizza. Do ich przygotowania potrzebujemy oczywiście makaronu, który należy wcześniej ugotować. Pozostałe składniki to produkty, których używamy do tradycyjnej pizzy, czyli ser, szynka, oliwki i papryka. W tym przypadku naszym spodem do pizzy będą nabite na patyczki kawałki makaronu, które smarujemy ketchupem. Następnie nakładamy(...)pozytywnie zaskoczyć swoich gości, zaserwujcie im szaszłyki makaronowe. Na pewno będą zachwyceni z takiej przekąski. PRZEPIS NA MAKARONOWE SZASZŁYKI A’LA PIZZA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 100 g makaronu penne 5 plastrów szynki drobiowej kawałek papryki kilka oliwek 5 plastrów sera żółtego natka pietruszki 5 łyżek ketchupu Wykonanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pietruszkę
Przepiski.plPonieważ zostało mi z obiadu trochę makaronu penne coś trzeba było do niego dołożyć aby powstała pyszna sałatka. Bakłażan, papryka i jaja na twardo zrobiły z makaronem pyszne danie. Można podawać jako samodzielne danie albo z ulubionymi dodatkami. Zapraszam na przepyszną i pożywną sałatkę. Makaronowa sałatka z bakłażanem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePodarowany przez Gosię zakopiański oscypek zaprzyjaźnił się z makaronem. Wyszło pyszne, aromatyczne danie. Dziękujemy Gosia. PS: zamiast suszonego tymianku użyjcie świeżego. My nie mieliśmy więc użyliśmy suszonego. Składniki makaron penne 150 g sera oscypka 150ml śmietanka słodka 18% suszony tymianek pieprz szczypiorek 150 g boczku wędzonego surowego Przygotowanie Makaron ugotowałem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Boczek
R'n'G Kitchenbakłażan 2 ząbki czosnku 1 cebula 100 ml pomidorów suszonych razem z oliwą 5 pomidorów z puszki, bez zalewy oregano lubczyk czosnek niedźwiedzi sól pieprz tłuszcz do smażenia makaron penne Bakłażan przekroić na pół i potem na plastry, posolić i odstawić by puścił sok. Przepłukać i odcedzić. Ugotować makaron i odcedzić, nie ma potrzeby płukać. Na patelni rozgrzać
Gotowanie jest łatweKiedy zobaczyłam ten przepis od razu przypadł mi do gustu. Niestety miałam tylko makaron penne. Ale jakiś czas później jeszcze raz go zrobiłam ze świderkami i smakował tak samo wybornie… Oto przepis na makaron z boczkiem i włoską kapustą. Zapraszam Makaron z boczkiem i włoską kapustą Składniki : pół główki kapusty włoskiej ok. 500g makaronu ok. 200g boczku (najlepiej wędzonego
UgotujmyTo.plMakaron w kremowym sosie – szybki i prosty, idealnie nadający się jako baza do dań lub jako dodatek do mięs. Składniki Makaron użyłam makaronu penne, ok 250-300g Mascarpone 250g Bulion mięsny przecedzony, ok. 300-400ml Sól do s The post Kremowy makaron. Makaron w kremowym sosie. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeMakaron można jeść dosłownie z każdym dodatkiem i na różne sposoby. Najczęściej kojarzony jest z obiadem. Otóż śmiało można go podawać również w formie sałatki. Makaronowa sałatka z rukolą i pomidorami to nasza propozycja na pyszną przystawkę. Ten pomysł można podać na kolację ale również z wykorzystaniem pojemnika zabrać(...)pracy. Jest syta, kolorowa i zachęca do jedzenia. W dzisiejszych czasach większość dnia spędzamy w pracy – jedzenie to podstawa. Listę produktów i przepis przedstawiam poniżej. Składniki: 250 g makaronu penne 250 pomidorów koktajlowych 3 garście rukoli ½ szklanki oliwy z oliwek 3 łyżki musztardy francuskiej 2-3 ząbki czosnku Przepis: Makaron ugotuj zgodne ze wskazówkami na opakowaniu Do miski wlej olej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!obiad warto go wykorzystać. Makaron z tuńczykiem i sosem pomidorowym, czyli coś w sam raz na piątek. Czas przygotowania i ilość porcji 20 minut, 2 porcje Produkty 200 g makaronu penne, 100 g koncentratu pomidorowego, 1 x puszka tuńczyka w oleju, 2 x ząbki czosnku, natka pietruszki, sól, pieprz. Przygotowanie Makaron ugotuj na al dente w osolonej wodzie. Otwórz puszkę
Fit&Fast KitchenSzybka, pyszna bezmięsna zapiekanka, która sprawdzi się idealnie kiedy nie mamy pomysłu na obiad. Przepis wymaga tylko kilku składników, aby wyczarować pyszne danie. Składniki: 250 g makaronu penne 200 g pieczarek mały por ok 180 g śmietany 30% 150 g sera żółtego bazylia, oregano sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Por kroimy w półplasterki lub kostkę
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 150 g makaronu penne puszka tuńczyka w oleju cebula kilka suszonych pomidorów natka pietruszki łyżeczka octu jabłkowego szczypta tymianku sól himalajska, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Z tuńczyka odlać nadmiar oleju. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć chwilkę na łyżce oleju spod pomidorów. Dodać pokrojone w mniejsze kawałki pomidory i tuńczyka. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i octem
Gaździnka warzySkładniki 250 gram makaronu penne 500 gram półtłustego, dość suchego twarogu 1/2 kg pieczarek 6 cebul 250 ml śmietanki 12% sól, pieprz vegeta Sposób Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oleju na złoty kolor, przyprawiamy vegetą. Pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojone pieczarki, wszystko razem dusimy jeszcze chwilkę. Do miski wrzucamy
Kuchenne aromatySkładniki: - 2 garści mieszanki sałat - 150 g makaronu penne - 2 kule mozzarelli - 1 awokado - 2 łyżki startego parmezanu - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oliwy z oliwek - pieprz Wykonanie: Makaron ugotować, odstawić do ostygnięcia. Sałatę umyć, awokado obrać, pokroić w plastry. Mozzarellę rozdzielić palcami na mniejsze kawałki. Czosnek obrać i dodać do oliwy z oliwek. Całość zmiksować na jednolity
Kuchenne syntezySkładniki: 150 g makaronu Penne fasolka szparagowa pieczarki 1 cebula 40 ml białego wytrawnego wina pęczek pietruszki sól, pieprz chili cayenne łyżka oleju Przygotowanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku na 2 min. (gotować na dużym ogniu, wtedy nie straci koloru i będzie chrupka). Pieczarki i cebulę obrać ze skórki, pokroić według uznania. Na patelni
Gaździnka warzy