Przepis na smaczną sałatkę, która idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Składniki: 250 g makaronu penne 2 garście rukoli 150 g sera żółtego 0,5 kg bobu ok 80 g słonecznika 3 łyżki oliwy łyżka octu balsamicznego sól, pieprzem Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
e-PrzepisyKulinarneśmietanowy. Czy może być coś lepszego? Do tego odpowiednia ilość przypraw i można zaczynać ucztę. A jakie są Wasze ulubione przepisy na dania z grzybami? Składniki: 1/2 opakowania makaronu penne kilka podgrzybków 1/2 białej cebuli 1 łyżeczka posiekanego tymianku (albo suszonego) sól, pieprz 2-3 łyżki śmietany 1 łyżka masła 1 łyżka oleju Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej
Pasja SmakuMożna ją kupić m.in. w Media Markt i Empiku. Polskie wydanie w eleganckim pudełku zawiera fajne, przydatne dodatki: drewnianą miarkę do makaronu spaghetti i oraz kod zniżkowy 20 złotych na zamówienie w pyszne.pl. Składniki: Makaron penne 250 g Brokuł 500 g Serek topiony śmietankowy Cebula średnia Czosnek ząbek Śmietana 18 % szklanka o pojemności 250 ml Masło łyżka Sól Pieprz
Kulinarne przygodyKlasyczne połączenia smakowe zawsze robią dobre wrażenie:). Dlatego dziś zapraszam na makaron w sosie pieczarkowym, który uzupełnia świeży smak koperku. 200g makaronu penne 1 duży filet z kurczaka 250g pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanego koperku 300ml śmietany 12% sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety i cebulę kroimy
Szefowa kuchniWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 250 g makaronu penne, duża laska kiełbasy wiejskiej, 20 dag pieczarek, duża cebula, większa papryka czerwona, 20 dag tartego sera żółtego, sól, papryka słodka, papryka ostra, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Kiełbasę kroję w półplastry, pieczarki w plasterki, cebulę
JejKuchniaporcje): 500 g kurczaka przyprawa do kurczaka oliwa/olej 25 g sera pleśniowego blue 250 g brokuła 500 ml śmietany kremówki 30% 50 ml białego wytrawnego wina (opcjonalnie) 500 g makaronu penne Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę i zamarynować w przyprawie i oliwie, pozostawić na około 30-60 minut. Brokuła wrzucić na kilka minut na osolony wrzątek. MAkaron ugotowac
Malinowo w kuchniSKŁADNIKI: 200 g makaronu penne 1 puszka tuńczyka z wody oliwki ok 10 szt 2 szalotki 1 słoik pesto pomidorowe 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 10 dag sera żółtego tartego PRZYGOTOWANIE: Makaron gotuję tak jak na opakowaniu. W międzyczasie tuńczyka odcedzam z wody i przekładam do miski. Szalotki bardzo drobno siekam i dodaję do tuńczyka. Następnie dodaję kukurydzę
Gotowanie PatkiKolejny piątek i kolejne błyskawiczne danie. Dzisiaj moje ulubione czyli makaron. Jak wiecie ja go po prostu uwielbiam. Dzisiaj z boczkiem i szpinakiem. Polecam! Składniki : * 2 szklani makaronu penne * pół paczki świeżego szpinaku * ząbek czosnku * 3-4 plasterki boczku wędzonego parzonego lub surowego * 3-4 pieczarki * łyżka mascarpone * grana padano do posypania dania
Magiczne Życie MartySkładniki na dwie porcje. Składniki: 200 g makaronu penne 2 piersi kurczaka 1/2 główki brokuła 1 cebula 75 g śmietany 12% 1 jajko 8 łyżek startego żółtego sera Sól, pieprz Oliwa z oliwek Przepis: Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Makaron po ugotowaniu odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, następnie podsmażamy
Emcia Pichcinich każdy rodzaj makaronu jaki nam przyjdzie na myśl i jaki akurat mamy w szafce. Tym samym zapraszamy na piątkową zapiekankę makaronową. Zapiekanka makaronowa SKŁADNIKI: 100 g makaronu penne 100 g suszonych pomidorów w oleju 3 młode małe cukinie 2 jajka 2 cebule pół puszki czerwonej fasoli curry pieprz sól
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiMakaron z białym serem i smażoną śmietaną... Sprężysty makaron w otoczeniu pokruszonego twarogu. Oprószony smażoną, kwaśną śmietaną. Niezapomniany smak dzieciństwa. Pyszny, szybki i niedrogi. Smacznego! Składniki: 250 g makaronu penne; 250 g twarogu półtłustego; 200 g kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 1 czubata łyżka masła; 2 - 3 łyżki białego cukru; Sól. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w lekko
Gospodyni MiejskaMakaron w kremowym sosie – szybki i prosty, idealnie nadający się jako baza do dań lub jako dodatek do mięs. Składniki Makaron użyłam makaronu penne, ok 250-300g Mascarpone 250g Bulion mięsny przecedzony, ok. 300-400ml Sól do smaku Pieprz do smaku Serki topione 2 sztuki (opcjonalnie) Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Bulion
Kulinarne PrzebojePulpety wołowe z makaronem to nietypowe połączenie pulpetów w sosie pomidorowym z makaronem spaghetti. To dość nietypowe połączenie, ale wbrew pozorom danie jest smaczne i przede wszystkim bardzo pożywne. Mięso wołowe możecie zastąpić dowolnym innym mięsem mielony na przykład wieprzowo- wołowym, drobiowym. Podobnie jeśli chodzi o makaron. Jeśli lubicie, użyjcie makaronu penne, świderek. Przeczytaj przepis na: Pulpety w sosie koperkowym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś wyjmujemy z zamrażarki nasze zapasy leśnych grzybów i robimy pyszny sos z polędwiczką wieprzową:). 200g makaronu penne 300g polędwiczki 300g leśnych grzybów, np. podgrzybków 1 cebula 200 ml śmietany 18% 3 ząbki czosnku natka pietruszki sól, pieprz olej ser cheddar do posypania 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną
Szefowa kuchni