Połączenie kilku podstawowych składników przyczyniło się do powstania smacznej sałatki świątecznej. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie tortellini z szynką prosciutto 1 opakowanie groszku
Kuchnia w czekoladzieCiasto drożdżowe z rabarbarem 8. Ciasto na kwaśnym mleku 9. Ciasto wuzetka 10. Galareta z kurczakiem 11. Galaretka z jabłek z bitą śmietaną 12. Jabłuszka pod pierzynką 13. Kluski śląskie 14. Kokosanki 15. Kompot z rabarbaru 16. Kotlety mielone z kapustą 17. Makaron z jajkiem 18. Makaron z sosem 19. Mazurskie Farszynki 20. Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem
Tradycyjna Kuchniawlać do warzyw, do smaku dodać kucharka, pieprzu mielonego i wymieszać do warzyw włożyć pałki kurczaka i dusić z 30 minut pod przykryciem na mniejszym ogniu, na koniec dodać bazylię i koperek, gotować jeszcze z 5 minut smaczne, lekkie danie smakuje z makaronem włoskim jakim lubisz.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: /dla 5-6 osób 300 g marchewki 2 średniej wielkości pietruszki 250 g pieczonej dyni 5 cm imbiru (korzeń) 1 cebula 6 ząbków czosnku 1 filet z indyka makaron fusilli (ilość wg uznania) przyprawy: ksylitol, sól himalajska, pieprz ziołowy, papryka słodka, curry, kurkuma, garam masala Danie może i brzmi skomplikowanie, ale uwierzcie, że jest banalnie proste w przygotowaniu(...)aromatycznej przyprawie możecie przeczytać tutaj , gdzie została ona wykorzystana do przygotowania pikantnego kurczaka. Sos jest dość gęsty, ale wyśmienity! Smakując, czujemy wszystkie smaki - od słodkiej marchewki, przez aromatyczne curry, ostry imbir, aż do pikantnego garam masala z nutą cynamonu ;) Idealnie komponuje się z makaronem fusilli - pełnoziarnystym, al-dente, który po ugotowaniu mieszamy z sosem dyniowo - marchewkowym. Voila
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!puszka czerwonej fasolki (pominęłam) Dodatkowo: majonez sól, pieprz Umyte piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski (dużej). Kapustę pekińską drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę, kukurydzę i fasolkę - odcedzić. Warzywa połączyć z mięsem. Dodać makaron (pokruszony, twardy) i przyprawy (również olejki, jeśli są) z zupek. Całość wymieszać
Di gotujeobłędnie kremową zupę pomidorową - sprawdzony przepis krok po kroku. Przyrządź danie , które przyprawi Cię...o gęsią skórkę! Kremowa zupa pomidorowa z imbirem, sezamem i jabłkami 😋😋💓 Zupa pomidorowa z makaronem, soczewicą lub z ryżem - to kwestia smaku, podajecie jak lubicie najbardziej. Najlepsza pomidorowa to jest ta ugotowana na rosole. Czy zima może być smaczniejsza? 😁 Czas na rozgrzewkę, więc patelnie(...)700g dojrzałych pomidorów ok. 1,7 litra bulionu z kurczaka lub warzywnego (może być z koncentratu) około 2 łyżki sklarowanego masła lub oliwy z oliwek świeże zioła do posypania i dekoracji sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich dodatkowo: ugotowany ryż, soczewica lub makaron do podania wraz z zupą gęsta śmietana PRZYGOTOWANIE: Krok
Moja Książka KucharskaZawsze kupowałam szpinak mrożony, do sosów, ostatnio postanowiłam wypróbować coś nowego :) Świeży szpinak smakuje zupełnie inaczej niż ten mrożony. A taka sałatka warzywna myślę że jest
Kuchnia Pełna PasjiSkładniki na zupę: 50-60 dag pieczarek, por, duża marchewka, 3 małe pietruszki, udko z kurczaka, liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz, 2 łyżki masła, garść posiekanej natki pietruszki, 1-1,2 l wody. 80-100 ml śmietanki 30%. Dodatkowo: ugotowany makaron. Przygotowanie: Mięso zalewam wodą, dodaję ziele angielskie i liścia laurowego, gotuję na niedużym ogniu około
JejKuchniapomidory kroimy w drobną kostkę, a oliwki w plasterki. 3 Składniki mieszamy z makaronem i doprawiamy oliwą z oliwek. 4 Podajemy posypane natką pietruszki. Owoce dodawane do dań podkręcają ich smak, tak jak w tych przepisach na: Sałatka z granatem i kurczakiem Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem Sałatka z kurczakiem i grejpfrutem Artykuł Sałatka makaronowa z serem feta
Kuchnia Bazyliiwykorzystać to sos. Otóż generalnie ogranicza Was tylko wyobraźnia! Ja używam go przede wszystkim do makaronu, czy ryżu, aby przygotować szybki obiad. Genialnie sprawdza się jako dodatek do grilla, mięsa, serów, czy warzyw. Czasami dodaję go do lecza lub smaruje nim roladki z kurczaka lub schaby Jak widzicie macie szeroki wachlarz możliwości. Nie pozostaje Wam nic innego tylko iść
PatiGotujekokosowego 1,5 litra esencjonalnego bulionu rybnego lub drobiowego 300g krewetek lub ugotowanego mięsa z kurczaka 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka brązowego cukru 1 mały słoiczek minikukurydzy w kolbach 250g ugotowanej zielonej fasolki 4 pieczarki pokrojone w plastry makaron ryżowy świeża kolendra lub natka pietruszki do posypania zupy 1 limonka pokrojona w ćwiartki (wcześniej sparzona
Moja Książka Kucharskaźle dobierzecie proporcje przypraw. Nie ma takiej opcji. Potrzebujemy: 700 g części z kurczaka, najlepiej skrzydełka/ nóżki 3 l wody 0.5 kg pieczarek 4 łyżeczki "kostki rosołowej" (bądź więcej, zależy od Waszych kubków smakowych, na początku lepiej dać mniej) 2 garście makaronu Do zimnej wody wkładamy mięso i gotujemy, od momentu zagotowania przez około pół godziny. Po tym czasie
MamaOskarkaoregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pikantna wieprzowina w pomidorach Ratatuja z bobem Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową
Moja smaczna kuchniasię połączą. W tym czasie gotujemy makaron. Kroimy mozarellę w plastry. Układamy na talerzu makaron, sos, mozarellę, przyozdabiamy listkami bazylii. Na koniec posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Bon appetit! Ze swojej strony proponuję również do tego dania dodatek w postaci piersi z kurczaka. Pierś należy umyć, pozbawić błon i następnie pokroić w podłużne paski. Obsypać solą i pieprzem
Garniec Magaliejasnej barwie, z warzywami, jako proste danie jednogarnkowe Składniki: 2 filety z kurczaka 6 średnich pieczarek 2 łodygi selera naciowego 1 średnia cukinia 1 serek topiony 0,5 szklanki bulionu sól. pieprz biały tymianek gałka muszkatołowa 2 ząbki czosnku oliwa makaron świderki Wykonanie: Fileta myjemy osuszamy oraz kroimy w plasterki. Przyprawiamy i odstawiamy na 30 minut. Rozgrzewamy oliwę w rondlu
kgwjanczewo