makaron domowy - 3223 przepisów (strona:58/215)

Kasza gryczana na sypko? 140

Każdy kucharz – a tym bardziej młody kucharz, może mieć problem z ugotowaniem kaszy gryczanej. Zapewne każdy kto gotował ją po raz pierwszy mógł sobie zadać

Magiczny Garnek
Pennette alla Norcina 144

Pyszna propozycja na szybki włoski obiad - Pennette w stylu Norcia. Makaron, ser, wino, kiełbaska - mniam <3 Przepis pochodzi z książki "Domowa kuchnia włoska" autorstwa Aleksandry Seghi. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu pennette (małe penne) 3 białe kiełbaski (około 250 g) 150 ml białego wytrawnego wina 250 ml śmietanki 18% 3 czubate łyżki tartego parmezanu

My Culinary Art
Kremowa, rozgrzewająca zupa z kurczakiem i warzywami 363

płaska łyżeczka kurkumy. Gotujemy całość około 7-8 minut bez przykrycia, aż zupa lekko zgęstnieje. Podajemy z tym, z czym lubimy – u nas to na zmianę makaron jajeczny nitki, jak do rosołu, domowa zacierka albo ryż. W każdej opcji ta zupa jest pyszna. Sycąca, mimo że lekka, rozgrzewa. A ten kolor… tylko poprawia humor Jeśli macie

Karo in the Kitchen
Chłodnik mirabelkowy 172

kojarzy mi się z dzieciństwem i stąd pewnie mój sentyment do tych owoców. Ostatnio rozsmakował się w nich mój syn a najbardziej lubi je w formie domowego kisielu lub kwaskowego chłodnika z makaronem.  SKŁADNIKI: 400g mirabelek (bez pestek) 4 szklanki soku jabłkowego cukier do smaku 2-3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej lub kisielu morelowego laska cynamonu makaron tagliatelle bita śmietana

Pyry na Gaz
Domowe pesto z rukoli 162

składniki się wymieszają, dodać orzechy nerkowca i blendować do momentu, kiedy całość będzie zmiksowana na gładką pastę. Po zmiksowaniu składników spróbować, czy trzeba pesto jeszcze dosolić. Domowe pesto z rukoli jadać z makaronem lub smarować nim kanapki. Przechowywać w szklanym słoiczku, wierzch pesto polewając oliwą. Smacznego

Moje Qulinaria
Pappardelle z sosem pomidorowo – paprykowym i kurczakiem 194

wiem czy tylko ja jestem maniaczką jedzenia makaronów, pod każdą postacią, czy każdy tak :) W każdym razie, jeśli szukacie przepisu na dobry, domowy sos mięsno – jarzynowy polecam wypróbowanie mojego przepisu :) Pappardelle to makaron wstążki, ale możecie użyć każdy kształt makaronu jaki macie akurat w kuchni :) Sos pomidorowo – paprykowy z kurczakiem idealnie się sprawdza zarówno do maronów, ryżu, chleba, kasz

Smakowy Raj
Szpinakowe kluski z ricottą 157

Miałam szpinak, miałam domowy serek a la ricotta, wyszły bardzo smaczne kluski. Podałam z pomidorowym sosem, ale można je po prostu polać

Stare Gary
OGÓRKOWA NA ŻEBERKACH Z RYŻEM 133

Rewelacyjna zupa szczególnie na chłodne dni.  Dodatek ryżu zamiast tradycyjnych ziemniaków sprawia, że jest delikatna, chociaż wyraźnie kwaskowa. Zawsze dolewam do zupy sok z ogórków

Walijskie Pichcenie
47. Dietetyczne propozycje na wiosnę, czyli makaron konjac od diet-food.pl 287

smażonymi pomidorkami koktajlowymi i prażonym słonecznikiem  Makaron diet-food fettucini w sosie śmietanowo-pomidorowym z pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem, słodką papryką, świeżym cząbrem i natką pietruszki Makaron diet-food noodle w domowym sosie słodko-kwaśnym z kukurydzą, ananasem, pomidorami, czosnkiem, papryką, cebulą i pieprzem cayenne i ze smażonymi kawałkami piersi z kurczaka Jeszcze raz polecamy! Smacznego

Symfonia Smaków
Pesto z suszonych pomidorów i migdałów 172

się też jako lunch do pracy – znacznie lepiej niż wszelkie sosy na bazie śmietany, które rozmiękczają makaron, z którego robi się zbita bryła. Makaron posmakował Emi, więc test podniebienia dziecka zdany:) PS. a domowe mleko migdałowe możecie wykorzystać do smoothie ( np. banananowe ze szpinakiem i kakao lub dyniowe ) albo różnych owsianek Pesto z suszonych pomidorów i migdałów   Drukuj(...)połówek suszonych pomidorów 2 czubate łyżki pulpy po robieniu domowego masła migdałowego, albo ⅓ szklanki migdałów. 1 ząbek czosnku 2 fileciki anchois duża garść liści bazylii ½ łyżeczki soli sok z połowy cytryny garść startego parmezanu 125 ml oliwy ( można częściowo użyć z pomidorów) 500 g makaronu parmezan starty do posypania Instructions Gdy używacie całych migdałów to trzeba je umieścić

Cooking for Emily
ŁAZANKI: przepis na pyszne łazanki z kapustą kiszoną 100

Pyszne, domowe łazanki z kiszoną kapustą. Przepis, składniki i przyprawy na pyszne łazanki z kiszonej kapusty, z pieczarkami i boczkiem.        Wyjątkowy, nowy przepis na łazanki z kiszoną kapustą, pieczarkami, boczkiem i podsmażoną cebulką. Łazanki z makaronem naleśnikowym, doprawione sosem sojowym i pieprzem. Przepis na łazanki jest prosty i pyszny . Makaron naleśnikowy robi się łatwo. Ciasto naleśnikowe

Moja Książka Kucharska
Makaron z klopsikami w sosie szpinakowo – serowym 146

Makaron z klopsikami w sosie szpinakowo – serowym Makaron z klopsikami w sosie to pyszne i proste danie , jedno z tych które ciągle wracają na kuchenny

Ogrodnik w podróży
Chow main z wieprzowiną, papryką i pieczarkami 126

wołowina, kurczak lub krewetki), ale to właśnie wieprzowina podsmażona na oleju sezamowym i sosem sojowym ma ten smak, który bardzo nam odpowiada.  Pozostałe dodatki, poza makaronem, to już kwestia gustu i zapasów domowych. Papryka, pieczarki (a najlepiej grzyby Mun), idealnie pasuje marchewka pokrojona w wąskie słupki, groszek cukrowy. Można dodać gotowe pokrojone warzywa z mrożonej mieszanki chińskiej (zawsze

bistro mama
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 179

miesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy do kanapek. Możemy jej użyć do domowej pizzy lub zapiekanek. Kiełbasy i wędliny mogą pozostać zamrożone ok pół roku sery natomiast najlepiej wykorzystać w ciągu 4 miesięcy. Owoce – Mogą pozostać w zamrażarce do ok 6 miesięcy. Można wykorzystać(...)wykorzystać je w innych potrawach. Pieczywo możemy ususzyć i zmielić na bułkę tartą lub domową panierkę . Pozostałe wędliny, sery i warzywa to dobry pretekst, aby zrobić domową pizzę lub ślimaczki ciasta francuskiego. Z makaronu lub ryżu, mięs i warzyw warto zrobić zapiekankę warzywną, clafoutis , quiche . Owoce niektóre warzywa oraz nabiał można wykorzystać do koktajli. Z resztek ciast i owoców można

Między kuchnią a pokojem
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 160

miesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy do kanapek. Możemy jej użyć do domowej pizzy lub zapiekanek. Kiełbasy i wędliny mogą pozostać zamrożone ok pół roku sery natomiast najlepiej wykorzystać w ciągu 4 miesięcy. Owoce – Mogą pozostać w zamrażarce do ok 6 miesięcy. Można wykorzystać(...)wykorzystać je w innych potrawach. Pieczywo możemy ususzyć i zmielić na bułkę tartą lub domową panierkę . Pozostałe wędliny, sery i warzywa to dobry pretekst, aby zrobić domową pizzę lub ślimaczki ciasta francuskiego . Z makaronu lub ryżu, mięs i warzyw warto zrobić zapiekankę warzywną , clafoutis , quiche . Owoce niektóre warzywa oraz nabiał można wykorzystać do koktajli. Z resztek ciast i owoców można

Między kuchnią a pokojem