osłodę zdecydowanie najlepsza jest czekolada;):) Mam dla Was przepis na pyszny, mocno czekoladowy deser w kokilkach z nutką migdałów. Plusem jest także to, że deser nie zawiera mąki! Idealny przysmak na jesienny wieczór... Składniki: 80g gorzkiej czekolady, 50g migdałów, 30g masła, jajko+1 żółtko, 30g drobnego cukru, 1/2 laski wanilii, kakao do oprószenia. Przygotowanie Czekoladę połamać na kawałki, wraz
Z miłości do słodkościnadziewane kremem czekoladowym. Oczywiście, aby była większa frajda dzieci same je dekorują:) Babeczki są łatwe w przygotowaniu, polecam je więc na wiele innych okazji... Składniki: 3/4 szklanki mąki pszennej, 2 jajka, 130g masła, 1/2 szklanki cukru, 1/3 szklanki mleka, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka esencji waniliowej (można zastąpić cukrem waniliowym
Z miłości do słodkościsłodkim kremem. W tym roku dodatkowo posmarowałam je czekoladową polewą i obtoczyłam w zmielonych orzechach laskowych. Są pyszne, kruche słodkie, idealne;) Ciasto: 2 jajka, 250g margaryny, 3 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru pudru, 1/3 łyżeczki soli, 1 szczypta sody oczyszczonej. Ze wszystkich składników zagnieść gładkie ciasto. Formować małe kulki i wylepić nimi specjalną formę na grzybki, szyszki
Z miłości do słodkościzawinięty w naleśnik. Ja zrobiłam wersję bezmięsną grzybowo-serową, która okazała się naprawdę baaaardzo smaczna:) Krokiety są idealne na piątkowy obiad. Inspiracja Ciasto: szklanka mleka, 2 szklanki mąki, 2 jajka, szklanka wody mineralnej gazowanej, szczypta soli. Wszystkie składniki zmiksować na jednolite ciasto. Na odrobinie oleju smażyć duże, cienkie naleśniki. Farsz: 800g pieczarek, 300g
Z miłości do słodkościcałe mięso było zakryte i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez około 80minut, w razie potrzeby dolewając wody. Następnie wyjąć zrazy, doprawić sos, można zaciągnąć łyżeczką mąki rozrobioną z odrobiną wody
Z miłości do słodkościZapraszam na delikatne i bardzo proste placuszki serowe. Doskonale na podwieczorek, smakuja z cukrem pudrem jak i z roznymi sosami owocowymi. Na zdjeciu z jagodami ze
Przysmaki KarolkiCzesto scigam sie z czasem, co przy malym dziecku jest zupelnie naturalne. Lawirujac miedzy kuchnia a salonem, potykajac sie o grzechotki i pluszaki z trudem znajduje
Przysmaki Karolkitrzeba nic mieszac. To tak z braku czasu na dogladanie garow ;) skladniki:ciasto francuskie2 lyzki bulki tartejpeczek pietruszkirozmaryntymianekoreganoszalwiabazylia2 zabki czosnku250 g twarogu4 jajka2 lyzki smietany kremowki1 lyzka maki ziemniaczanejsol, pieprz, galka muszkatalowa Foremke tradycyjnie smarujemy tluszczem, wykladamy ciastem francuskim, ktore nakluwamy widelcem i posypujemy 1 lyzka bulki tartej.Twarozek wymieszac z jajkami, dodac smietane i make ziemniaczana. Na koncu dodac posiekany
Przysmaki Karolki