jakiś magiczny sposób na stworzenie twarogu? Czekam na propozycje i ratunek, a na pocieszenie zostaje mi tylko zjeść keks. Pozdrawiam. Składniki na 40 cm keksówkę 400 g mąki 200 g cukru 300 g bakalii szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła 5 jajek 4 łyżki rumu lub kilka kropel aromatu rumowego Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem
ciastkarnia na kruchym spodzieciasteczka, Nie miałam za dużo czasu na ich zrobienie ale i tak wyszły smaczne, polecam :) Składniki na 14 ciasteczek 150 g masła 150 g mielonych płatków migdałowych 50 g mąki jajko łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% 3/4 szklanki cukru masa karmelowa Wykonanie: Wszystkie składniki wysypujemy na stolnicę i zagniatamy w jednolite ciasto. Gotowe wkładamy do lodówki
ciastkarnia na kruchym spodziesprzętu. Jeżeli macie jakieś pomysły to chętnie je wypróbuje. Tym czasem zapraszam do spróbowania: Składniki: tortownica o średnicy 24 cm 150 g masła 400 g płatków migdałowych 100 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka szklanka cukru 3 łyżki śmietany 400 g sparzonego i mielonego maku z bakaliami Wykonanie: Płatki migdałowe mielimy na puch. Wysypujemy
ciastkarnia na kruchym spodziestaram się odchudzić zwyczajowe przepisy, w zeszłym roku były to pączki a w tym faworki. Mam nadzieje, że przepis was zainteresuje. Składniki na dwa duże talerze: 500 g mąki pszennej pełnoziarnistej 6 żółtek 50 g oliwy 4 łyżki śmietany 2 łyżki fruktozy 2 łyżki wody Wykonanie: Wszystkie składniki wysypujemy na stolnicę i zagniatamy z nich ciasto. Musimy ugniatać
ciastkarnia na kruchym spodzietaka wersja znajdzie ją pod tym adresem: http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2013/02/paczki-ekstra-light.html Składniki na 15 pączków: 50 g drożdży szklanka mleka 3 łyżki cukru 3 jajka szczypta soli 500 g mąki 4 łyżki oleju puszka masy karmelowej czekolada deserowa Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku. Dodajemy do niego cukier oraz resztę składników. Pamiętajcie aby jedno białko zostawić do posmarowania ciasta. Wszystkie
ciastkarnia na kruchym spodziekażdemu należy się małe albo duże obżarstwo. Zapraszam na moją wersje smakołyków i życzę dzisiaj smacznego ucztowania każdemu. Składniki na 30 sztuk 50 g drożdży szklanka mleka 5 szklanek mąki 2 jajka 1/2 szklanka masła roztopionego szczypta soli 1/2 szklanki cukru. lukier cukierki do posypki olej do smażenia Wykonanie: mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim drożdże. Dodajemy jajka oraz resztę
ciastkarnia na kruchym spodziezmieniałam wiec możecie sobie wybrać, która wersja bardziej wam przypadła do gustu, pozdrawiam Składniki na tortownice o średnicy 24 cm 1 szklanka cukru 3 łyżeczki cynamonu 2 szklanki mąki pszennej 10 dag posiekanych orzechów lub migdałów łyżeczka sody oczyszczonej 2/3 szklanki oleju 4 jajka litrowy słoik prażonych jabłek jeśli nie macie to kilogram jabłek Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki mieszamy
ciastkarnia na kruchym spodziejeszcze bardziej smakował. Zostawiam was z moim wyrobem "seropodobnym" i uciekam wygrzewać się na słońcu. Składniki na formę o wymiarach: 25*35cm ciasto: 5 żółtek 3 szklanki mąki łyżeczka sody oczyszczonej 250 g masła lub margaryny masa serowa: 5 białek szklanka cukru 3 opakowania śmietany 18% ( każdy po 330g) 2 budynie śmietankowe aromat waniliowy lub śmietankowy Wykonanie
ciastkarnia na kruchym spodziedałam żadnego nadzienia są tak maślane, że nic im więcej nie trzeba, zapraszam więc do wypróbowania przepisu. Składniki na 18 rogali 50 g drożdży 600 g mąki 150 g masła 150 g cukru szklanka mleka 1/2 łyżeczki soli 4 jajka sezam do posypania Wykonanie: Mleko lekko podgrzewamy i rozpuszczamy w niem drożdże. Wlewamy
ciastkarnia na kruchym spodzieekstremalnie szybkim ale i tak uważam, ze ich smak był tego wart:) Składniki na 7 dużych rogali: 125+15 g masła 5 g drożdży 85 ml wody 210 g mąki pszennej 4 g soli 1,5 łyżeczki mleka w proszku Wykonanie: W ciepłym mleku rozpuścić drożdże i wlać je do miski. Dodać resztę składników ( masła 15 g ) i wyrabiać
ciastkarnia na kruchym spodzieniego skorzystam. Składniki: ciasto: 120 g masła 4 jajka 180 g maślanki lub jogurtu naturalnego 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 300 g mąki pszennej 4 jajka 200 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia garść rodzynek polewa: 200 g nutelii 4 łyżki oleju 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Wykonanie: Masło roztapiamy i przelewamy je do miski
ciastkarnia na kruchym spodziepewno nie ostatnia bo bardzo nam zasmakowała. Myślę, że świetnie się w niej sprawdzą zamiast rodzynek kawałki gorzkiej czekolady. Składniki: 50 g drożdży szklanka mleka 500 g mąki 3/4 szklanki cukru 60 g masła 3 jajka szczypta soli garść rodzynek sok z jednej pomarańczy i starta skórka Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku. Masło rozpuszczamy. Dodajemy resztę
ciastkarnia na kruchym spodziedomu. Kolejne pakowanie i długa podróż przed nami. Na osłodzenie drogi zrobiłam drożdżówki z czekoladowym budyniem. Składniki: 50 g drożdży 3 łyżeczki cukru szklanka mleka 500 g mąki pszennej łyżka masła szczypta soli 2 jajka nadzienie: budyń czekoladowy Wykonanie: Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim drożdże. Dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Kiedy będzie ono elastyczne odstawiamy
ciastkarnia na kruchym spodziemarchewką a ten ku mojemu zaskoczeniu wręcz przeciwnie, mocno marchewkowy posmak zostaje w ustach. Polecam więc wszystkim smakoszom marchewki na słodko. Składniki 1.5 szklanki startej marchewki 1,5 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka przyprawy do piernika 0,5 szklanki startych orzechów 4 jajka szklanka oleju Wykonanie: Marchewkę trzemy na małych oczkach i wsypujemy do miski
ciastkarnia na kruchym spodzieprzeszkadza, do wszystkiego można . Macie jakieś pomysły? Składniki na 10 drożdżówek 50 g drożdży 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju szczypta soli 2 jajka szklanka mleka 500 g mąki 200 g borówek cukier puder do posypania białko do posmarowania drożdżówek Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku i przelewamy do wysokiego naczynia. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto
ciastkarnia na kruchym spodzie