majonez - 14247 przepisów (strona:738/950)

sałatka jarzynowa 200

malutka czerwona cebula 6-8 jajek na twardo 1 jabłko 1 puszka kukurydzy 4-6 ugotowanych w mundurkach ziemniaków 1 nieduży por białą część) == = Sos: 6-8 łyżek majonezu sól pieprz trochę kwaśnej śmietany ząbek czosnku sok z cytryny === = sposób przygotowania: Ugotowane warzywa ,obieramy i kroimy , w równą kostkę.Dodajemy posiekane ogórki, posiekaną i sparzoną wrzątkiem cebulę,por pokrojony

w mojej kuchni
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 206

zyskuje postać galaretki, a także gładkość i smarowność, dzięki czemu może częściowo zastąpić różne skrobie oraz tłuszcz - zmniejszając tym samym kaloryczność pokarmu. Jest też dobrym stabilizatorem emulsji (na przykład majonezów) oraz piany białkowej. Można ją także dodawać do past warzywnych, twarożków, pasztetów - wszędzie tam, gdzie przyda się coś stabilizującego, zagęszczającego lub wiążącego

w mojej kuchni
Białe noce w Sankt Petersburgu ---Notti bianche a San Pietroburgu 211

Waszym ulubionym dżemem...  Są przepyszne. Przepis z tej strony   ,bardzo polecam! Składniki na 16 bułeczek: 325 ml letniego mleka 50 g roztopionego masła 1,5 łyżeczki majonezu 500 g mąki pszennej 50 g cukru pół łyżeczki soli 2 i 1/4 łyżeczki suchych drożdży (9 g) lub 18 g drożdży świeżych Wszystkie składniki ciasta włożyć do maszyny do chleba

w mojej kuchni
Lekka sałatka z ziemniakami i brokułem (84 kcal) 3602

jest to jakaś sałatka super light, w końcu mamy w niej ziemniaki, ale przecież nie samą sałatą człowiek żyje Jest za to smaczna, sycąca i bez dodatku majonezu zawiera naprawdę niewiele kalorii. Składniki: brokuł mały por 3 średnie ziemniaki marchew ok 10 pieczarek marynowanych (180 g) 220 ml jogurtu greckiego light 3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Brokuła dzielimy

e-PrzepisyKulinarne
Słona pasta z fasoli z makiem 194

koniec dodajemy resztę maku. Wszystko pakujemy do słoika i do lodówki. Pasta jest idealna do pieczywa zamiast masła, szczególnie ją lubię na kanapce z jajkiem, ogórkiem kiszonym  i majonezem. Ideał. Smacznego

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Kabanosowa sałatka z kaszą jaglaną 187

szybka sałatka Składniki: 2 kubki ugotowanej kaszy jaglanej, 5 lasek kabanosa, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 3 małe kiszone ogórki, 1 papryka żółta, 1 puszka czerwonej fasoli, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, papryka do smaku Przygotowanie: kabanosa, paprykę, cebulę drobno kroimy, a potem wszystko mieszamy razem :) Poniżej robocze zdjęcie...   Smacznego

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Luty - kuchnia francuska 195

pietruszkę, cebulę, pieczarki. Ważne są zioła . W końcu zioła prowansalskie to ukłon w stronę Francuzów. Kupcie więc tymianek i natkę pietruszki, ziele angielskie, czosnek. Nie zapominajmy też, że musztarda, majonez i sos winegret również pochodzą z Francji. Kilka dań z kuchni francuskiej już znajdziecie w dziele  kuchnia francuska . Francja to kraj podzielony na regiony, które są pod wpływem różnych

W kuchni wieczorem
Panini serowe z fougassem kukurydzianym, rukolą i świeżą sałatką z ogórka i melona. 284

koktajlowe -ogórek zielony -sos, który wykorzystałem do przygotowanych w sobotę hamburgerów ; do jogurtu naturalnego dodajemy ząbek utartego w moździerzu czosnku. Solimy, pieprzymy, dodajemy łyżeczkę musztardy francuskiej, miodu oraz łyżkę majonezu. Dodatkowo użyłem: -szczypiorek, posiekany, mała łyżeczka -sól, pieprz -oliwa, łyżeczka -ocet cydrowy, łyżeczka Bułkę przekrawamy na pół, każdą połówkę obkładamy plasterkiem sera i zapiekamy 5 minut w temperaturze 180 stopni

BaRepas
Odchudzona sałatka gyros 381

Kolejny przepis na sałatkę, którą można jeść bez wyrzutów sumienia. :-) Majonez został zastąpiony pysznym sosem. Gwarantuję - jeśli nie zdradzicie, że to sos z dodatkiem serka homogenizowanego i jogurtu, nikt się nie zorientuje. Poza tym nic więcej nie dodaję, bo sałatkę gyros zna każdy. Taki imprezowy niezbędnik. ;-) 2 filety z kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 5 sporych korniszonów 1 czerwona papryka

Szefowa kuchni
Aksamitny sos holenderski. 200

ubijamy tak długo aż sos będzie gęsty i puszysty. Tutaj taka nasza mała wskazówka - im wolniej wlewamy masło tym konsystencja sosu będzie lepsza. Prawidłowa powinna być taka przypominająca konsystencję majonezu. Gotowe! Jedyne co nam pozostało to polać nim nasze danie i można zajadać! :) Smacznego! A już jutro zapraszamy na obczajenie nowego posta w którym pokarzemy Wam ciekawe wykorzystanie przyrządzonego dziś

Wspólne smaki
Kurczak z warzywami w cieście francuskim 213

stopni i pieczemy do momentu, aż ciasto się zrumieni- ok 30 minut. Do tych pyszności idealnie pasuje sos koperkowo-czosnkowy: jogurt grecki+garść koperku+2 wyciśnięte ząbki czosnku+łyżka majonezu.  Smaczego

KasiekGotuje
Pasta z tuńczykiem 200

Składniki: -1 cebula -1 tuńczyk w oleju -250 g sera białego -majonez -pieprz, sól Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę, solimy i odstawiamy aż zmięknie. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego

KasiekGotuje
Tortilla z kurczakiem i warzywami 201

Ciasto można modyfikować, dodając np. słodką paprykę lub inną ulubioną przyprawę. Składniki: (które będą zawinięte w tortillę) -1 filet z kurczaka -kilka liści sałaty lodowej -pomidor -papryka -ogórek -keczup, majonez, sos czosnkowy -pieprz, sól, gyros -2-3 jajka do panierowania -bułka tarta do panierowania (lub w wersji extra: rozdrobnione płatki kukurydziane) -olej do smażenia Wykonanie: Opłukany filet dzielimy na mniejsze

KasiekGotuje
Sałatka brokułowa. 3307

Składniki: 1 duży brokuł 1 duża czerwona cebula 3 łyżki rodzynek 1 łyżka żurawiny 1 puszka ananasa 1 szczypta soli Sos: 1/2 szklanki majonezu 1 łyżka cukru 2 łyżki octu balsamicznego Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dokładnie mieszając. Wykonanie: Brokuła podzielić na różyczki i sparzyć wrzątkiem około 2 min, a następnie odcedzić na sicie i drobno posiekać. Cebulę pokroić

O kuchni z uczuciem
Kurczak z sałatką ryżową i warzywną 498

końca. 1. Torebkę ryżu gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka i dużo posiekanego koperku. Wszystko mieszamy z 2 łyżkami śmietanki 12 % i 1 łyżką majonezu. 2. Do sałatki warzywnej przygotowujemy garść roszponki, czarne oliwki, kilka pomidorów koktajlowych i ziarna słonecznika.  3. Pierś myjemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Nacinamy nożem w środku, by stworzyć kieszonkę

Mój Smak na Życie

Proponowane wyszukiwania