szkl grahamki 4 jajka ok 1-1,5 szkl mleka 2 łyżki sosu sojowego do smaku 1-2 łyżek sosu Sriracha-inaczej sos chilli oliwa z oliwek, sól...............................Dodatkowo: majonez szczypior suszone krewetki suszone rybki suszone algi sos sojowy u mnie z piersiami kurczaka pokrojonymi cieniutko i lekko zeszklonymi na oleju......................................WYKONANIE---Z jajek, mąki, mleka i sosów stwórz jednolite(...)czasu, aż będą złociste i delikatnie chrupiące z zewnątrz - piecz z obu stron),lub na patelni po 2-3 minuty z każdej strony....Ja daje kurczaka algi szczypior i majonez ze świeżym ogórkiem..można bez dodatkow jesć albo z nimi i to co kto lubi.....SMACZNEGO
w mojej kuchnischabu bez kości, 3 jajka, 10 dag ostrego żółtego sera, pół szklanki bułki tartej, 2 cebule (20 dag),1 czerwona papryka ,30 dkg pieczarek, po pół szklanki keczupu i majonezu, pół łyżeczki łagodnej przyprawy curry, sól, pieprz, do smażenia: pół szklanki oleju. WYKONANIE(...)papryke , oprószyć curry, solą oraz pieprzem i dusić 3 min. Ser zetrzeć na tarce z małymi otworami. Każdy kotlet posmarować masą cebulowo-pieczarkowo-paprykową .Dodac po łyżeczce keczupu i majonezu ,połozyc po 2-3 oliwki i posypac serem, .Następnie piec kotlety w piekarniku nagrzanym do temp. 180C, do chwili aż ser się roztopi. Można to również zrobić na przykrytej patelni
w mojej kuchniłyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 opakowanie jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu sól pęczek szczypiorku posiekanego pieprz do smaku sól środki czosnku zielonego do smaku -kilka sztuk.ps.środki zielone czosnku to zielone w czosnku to kiełkujący pęd, z chlorofilem.Zimowy czosnek na działce rośnie(...)środki sie wyciaga .Tniemy na drobniutko tylko tą część do zgrubienia. Przygotowanie: Majonez z jogurtem dokładnie mieszamy .Dodajemy sok z cytryny i cukier ,ponownie mieszamy ,az cukier sie rozpuści.Następnie dodajemy pocięty drobniutko czosnek zielony i szczypiorek .Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe
w mojej kuchniPasta jajeczna wg Gessler Składniki: 4 jaja 2 łyżeczki musztardy pęczek koperku szczypiorek łyżeczka curry pół łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki majonezu 2 łyżki masła sól, pieprz Wykonanie Jaja ugotować na twardo. Zioła drobno posiekać. Ugotowane jajka posiekać drobno lub zmielić w maszynce. Dodać majonez, musztardę, masło, przyprawy. Pasta jajeczna najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Proste i szybkie w wykonaniu
w mojej kuchniAlternatywa do sosu czosnkowego. Delikatny, śmietankowy dip. Idealny do pasztecików, przystawek a także do obiadu. Składniki ( na 250g dipu): 150g jogurtu naturalnego, 50g majonezu, mały ząbek czosnku, 20 ml śmietany 18%, 30g świeżego koperku, cukier, sól do smaku Koperek myjemy i drobno siekamy. Jogurt, majonez, śmietanę łączymy w jednolitą masę, dodajemy przeciśnięty czosnek i koperek. Doprawiamy do smaku ( można
Pudełko rozmaitościZapraszam :) Składniki : około 6 ziemniaków ugotowanych w całości 1 słoiczek mieszanki warzywnej meksykańskiej z ( marchewka, fasola czerwona, kukurydza, groszek ) 4 jajka ugotowane na twardo mały słoiczek majonezu nie pełny 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki suszonego szczypiorku Piątnica sól, pieprz do smaku kawałeczek pora 1/2 słoiczka selera konserwowego Wykonanie : Ziemniaki i jajka kroimy w kostkę(...)kroimy. Por kroimy w cienkie paseczki . Mieszankę warzywną odcedzamy z zalewy i dodajemy do reszty produktów. Przyprawiamy do smaku solą , pieprzem i musztardą, dodajemy szczypiorek a następnie majonez i wszystko mieszamy . Dekorujemy groszkiem lub oliwkami . Sałatkę bardzo szybko się przygotowuje szczególnie wtedy gdy ziemniaki zostaną nam z obiadu . Smacznego:) Zapraszam na zakupy do sklepu http://piatnica.net/
Sama słodycz i szczypta chilijeszcze groszek konserwowy ale za późno zobaczyłam jego brak.. SKŁADNIKI 2-3 ugotowane ugotowane ziemniaki 2 kabanosy 1-2 ogórki konserwowe papryka konserwowa 1/3 czerwonej cebuli 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżka ostrej musztardy 1. Ziemniaki, ogórki i paprykę pokroić w kosteczkę, kabanosy w plasterki, cebulę posiekać. 2. Dodać majonez, jogurt i musztardę. Dokładnie wymieszać. 3. Doprawić
Kto ugości moich gości?makaronu (najlepiej kolorowego) 30 dag szynki, np. konserwowej 30 dag żółtego sera 1 słoik pędów bambusa puszka kukurydzy majonez pieprz, sól Pokroić w kostkę szynkę i ser, odcedzić pędy bambusa oraz kukurydzę i dodać do pozostałych składników. Następnie dodać ugotowany (zimny) makaron, pieprz i sól do smaku oraz majonez. Wymieszać. Sałatkę przygotować najlepiej kilka godzin przez jedzeniem. Z podanych
Humanistka w kuchniopakowanie paluszków surimi pół pęczka koperku 1 świeży średni ogórek 1 szklanka groszku ¼ słoiczka majonezu 1 czerwona cebula sól, pieprz Paluszki surimi rozmrażamy i kropimy sokiem z ½ cytryny. Rozmrożone kroimy w duża kostkę i wrzucamy do miski. Ogórki, podobnie jak cebulę, kroimy w półprastry i wraz z groszkiem dodajemy do surimi. Następnie kroimy pół pęczka koperku, dodajemy sól i pieprz(...)smaku oraz majonez. Mieszamy. Sałatkę odstawiamy na 1 h do lodówki. Lepiej smakuje schłodzona
Humanistka w kuchniporę roku. Kilka niewyszukanych składników, a efekt wyśmienity... Składniki: 150 g ryżu parabolicznego 1 niewielki brokuł kilka korniszonów 4 jajka ugotowane na twardo 2/3 puszki kukurydzy 2 łyżki majonezu mały kubek gęstego jogurtu 1-2 łyżeczki musztardy sól i pieprz posiekana natka pietruszki Brokuła podzielić na różyczki, ugotować al dente w osolonej i lekko ocukrzonej rodzie. Zahartować pod bieżącą zimną(...)wodą i podzielić na mniejsze kawałeczki. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, dodając do wody nieco soli. Jajka i korniszony pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, jogurtem, musztardą i natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem, schłodzić
Czerwień i błękitbędzie odpowiednia dla tych, którzy nie przepadają za surową, twardą kapustą. Składniki: pół główki czerwonej kapusty 1/2 czerwonej cebuli 1 jabłko 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka śmietany 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować. Przełożyć do miski, posolić i dobrze wymieszać. Odstawić na około 30 minut,aż kapusta zmięknie(...)Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno posiekać. Dodać do kapusty razem z jabłkami. Majonez wymieszać ze śmietaną i cukrem. Doprawić solą i pieprzem. Polać surówkę i wymieszać
Sto kolorów kuchniposiekanych 1 mała cebula, drobno posiekana 100 g mięsa mielonego wieprzowego 80 g żółtego sera, startego na tarce 50 ml białego wytrawnego wina (opcjonalnie) 1 łyżka śmietany 1 łyżka majonezu sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN CZAS CHŁODZENIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Piersi z kurczaka nacinamy po grubości, ale tak, żeby ich nie rozciąć. Rozkładamy jak książkę(...)łyżkę masła klarowanego, wrzucamy cebulę i smażymy do miękkości. Wlewamy wino i odparowujemy całkowicie. Doprawiamy solą i pieprzem, zdejmujemy z ognia. W misce łączymy mięso mielone, łyżkę śmietany i majonezu, 80 g żółtego sera i podsmażone pieczarki. Dokładnie mieszamy. 3. Na naleśniki wykładamy nadzienie i zawijamy w rulon (zdjęcie poniżej). Rulony kładziemy na piersiach z kurczaka i ponownie zawijamy. Roladki
My Culinary Artchleb tostowy *oliwa Peperoncino (ona dodaje charakteru potrawie) *schab dobrze uwędzony *dużo sera żółtego (można delikatnie podkręcić serem pleśniowym i oliwkami) *pomidory *cebule *paprykę słodka mielona Przyprawy Świata *keczup *majonez *sałata roszponka Przygotowanie : Każdy składnik dzielimy na porcje pod swój gust, u nas cebulka i pomidor krojona była na grubo. Najważniejszą czynnością jest polanie dwóch pajdek tostowych oliwą Peperocino(...)wrzucamy na rozgrzaną tostownicę. Czas pieczenia zależy od indywidualnych upodobań. Złocisty kolor świadczy o tym, że tosty są idealne. Tosty wykładamy na talerz, smarujemy keczupem i majonezem, a na wierzch dodajemy kilka listków roszponki i pokrojonego pomidora. Ser w tostach powinien się ciągnąć, wtedy tosty są najsmaczniejsze:) (Ten sam przepis można wykorzystać przy kominku otwartym. Tosty
Wspólne smakifajnie wzbogaca smak karkówki. Idealne danie na niedzielny obiad Składniki: 1 opakowanie 40 dg mieszanki warzywnej włoskiej 8 plastrów karkówki 20 dag żółtego sera w kawałku 8 łyżek majonezu 8 lyżek keczupu sól,pieprz Wykonanie: Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Warzywa odmrażamy, osączamy na sicie.Ser tarkujemy. Kotlety układamy na blaszce, zapiekamy ok 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy(...)układamy na kazdy kotlet porcje warzyw, kładziemy majonez i keczup, posypujemy obficie startym serem.Zapiekamy do rozpuszczenia sera
Z Majeczką w kuchniwymaga dużo czasu by ją przygotować. 30 dag łososia wędzonego na zimno 20 dag makaronu 1 puszka kukurydzy 1/2 puszki groszku 1 ząbek czosnku 1 lub 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka chrzanu 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu, odcedzić i wystudzić. Użyty makaron jest biały z mąki semolina (z pszenicy durum), może być(...)również razowy. Łososia pokroić w małe cieniutkie plasterki, czosnek przecisnąć przez praskę, kukurydzę i groszek odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, ze względu na różne konsystencje majonezów proponuję dodawać go po 1 łyżce, aby ocenić jak łączy się z sałatką
Kuchcik gotuje