oleju SEKO pół puszki kukurydzy pół czerwonej papryki 2 jajka ugotowane na twardo 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem 2 ogórki korniszony z chili ( ostre) 3 grzybki marynowane łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: *Filety osączamy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki, układamy naokoło na talerzu. *Kukurydze osączamy, paprykę kroimy w kosteczkę, drobno siekamy cebulkę i szczypiorek. Tak samo postępujemy(...)grzybkami i ogórkami. Jajka również kroimy w kosteczkę. Wszystko ( oprócz szczypiorku) mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez, mieszamy. Gotową sałatkę wykładamy na środku talerza, pomiędzy śledziami, szczypiorkiem posypujemy naokoło sałatki i pomiędzy kawałkami śledzia
Z Majeczką w kuchniśledzi (najlepiej matiasów) 100 g marynowanych pieczarek (lub innych grzybków) 1 średnia czerwona cebula (lub ok. 100 g szalotek) 100 g ogórków konserwowych łyżeczka cukru 4 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej śmietany 18% 1 łyżka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki soku z cytryny łyżeczka octu łyżeczka chrzanu 1/2 łyżeczki pieprzu odrobina soli szczypiorek (opcjonalnie) Śledzie w Sosie Tatarskim - Sposób przygotowania(...)Pieczarki i ogórki bardzo dokładnie odsączamy z nadmiaru zalew. Następnie kroimy je w plasterki lub kostkę. Tak samo postępujemy z cebulką i wszytko przekładamy do większego naczynia. Następnie dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, chrzan oraz sos z cytryny, ocet, cukier, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Wymoczone śledzie odsączamy i dokładnie osuszamy za pomocą ręczników papierowych. Następnie śledzie kroimy
Słodka Stronafiletów śledziowych solonych w oleju rzepakowym SEKO 1 duży burak ćwikłowy - ugotowany 2 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula 1 szklanka soczewicy - ugotowanej pieprz do smaku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Przygotowanie; Śledzie płuczemy i moczymy w zimnej wodzie około 15 min.lub dłużej jeśli wolicie mniej słone. Następnie odcedzamy i kroimy w kostkę. Ogórki, buraka i cebulę(...)również kroimy w kostkę. Na końcu dodajemy soczewicę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Doprawiamy pieprzem. Dodajemy majonez oraz jogurt, dokładnie mieszamy i podajemy. Smacznego! Wyhacz rybkę
Radość kipiąca uśmiechem.nawet owoc. Tym razem drugoplanowe role grało jajo i kukurydza. Połączenie przepyszne i nawet znika przed obiadem czasami. Składniki: biała część pora puszka kukurydzy 2-3 jaja majonez sól i pieprz Przygotowanie: por kroimy w paski delikatnie solimy i odstawiamy na chwilę na bok jaja kroimy w kostkę do miski wrzucamy jaja, kukurydzę i pora dodajemy(...)majonez (wystarczy dosłownie niewielka łyżka) i doprawiamy do smaku - dokładnie mieszamy Smacznego
Gotowanie z pasjącebulą bardzo pasują do kapusty pekińskiej. Jogurt to wersja light sosu do sałatki. Można przygotować bardziej kaloryczna wersję mieszając w proporcji 1:1 jogurt naturalny z dobrej jakości majonezem lub skusić się na domowej roboty majonez z oleju rzepakowego . Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem w jogurcie / 4 porcje Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 2 pomidory
Moja smaczna kuchniaSkładniki: ziemniaki, najlepsze są odmiany kleiste cebula (najlepiej dymka) ocet, sól cukier, pieprz majonez opcjonalnie: ogórki konserwowe jajka na twardo Ziemniaki gotujemy, dodajemy posiekane pozostałe składniki. Solimy, pieprzymy, dodajemy majonez. Pycha - mimo że nie wygląda
Olga Piecze i Gotujesałatka i te bułeczki to pyszne połączenie :) Składniki: 6 śledzi 2 dość duże czerwone buraki 3 średnie ziemniaki 3 ogórki kiszone 3 jajka na twardo 1 cebula 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz do smaku Wykonanie: Śledzie namoczyć ( ja moczyłam w wodzie z mlekiem około 1 godzinę). Ziemniaki i buraki ugotować bez obierania. Wystudzić. Następnie obrać i pokroić(...)dość dużą kostkę. Tak samo pokroić śledzie, cebulę, jajka i ogórki. Wszystkie składniki wrzucić do miski. Dodać majonez, musztardę sól i pieprz. Wymieszać. Wstawić do lodówki co najmniej na godzinę
Agusiowe smakołykiDomowy Sos Tatarski - Składniki: 100 g marynowanych pieczarek (lub innych grzybków) 1 średnia czerwona cebula (lu ok. 100 g szalotek) 100 g ogórków konserwowych łyżeczka cukru 4 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej śmietany 18% 1 łyżka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki soku z cytryny łyżeczka octu łyżeczka chrzanu 1/2 łyżeczki pieprzu odrobina soli Domowy Sos Tatarski - Sposób przygotowania: Pieczarki i ogórki(...)bardzo dokładnie odsączamy z nadmiaru zalew. Następnie kroimy je w drobną kosteczkę. Tak samo postępujemy z cebulką i wszytko przekładamy do większego naczynia. Następnie dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, chrzan oraz sos z cytryny, ocet, cukier, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Umieszczamy w lodówce na kilka godzin, a najlepiej całą noc. Moje posty
Słodka Stronapanko 2 łyżki oliwy Surówka z kapusty 300 g modrej kapusty 1 szalotka 1 łyżka szczypiorku 2 marchewki 1 duże jabłko 2 łyżki soku z cytryny 2 czubate łyżki majonezu, domowy sól i czarny pieprz do smaku Obierz warzywa i pokrój. Przeciśnij czosnek przez praskę. Przygotuj blachę do pieczenia. Wsyp warzywa, polej oliwą, dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem i wymieszaj(...)przez drugie 10 minut. Przygotuj surówkę. Poszatkuj kapustę. Zetrzyj marchewki i jabłko na tarce o dużych oczkach. Pokrój szalotkę w drobną kosteczkę. Wymieszaj warzywa ze szczypiorkiem, solą, pieprzem i majonezem. Podaj rybne nuggets z surówką i pieczonymi warzywami. The post Tani obiad- warzywa i nuggets z piekarnika appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniarazem z SEKO i ciesz się smakiem pysznej sałatki Składniki: 3 jajka 1 opakowanie filetów śledziowych lekko solonych a’la matjas w oleju od SEKO 1 jabłko 3 łyżki majonezu 2 kiszone ogórki (u mnie domowe) 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Filety śledziowe moczymy w wodzie, aby usunąć nadmiar soli (około godziny). Jajka gotujemy(...)pokrojone w kostkę jabłko (najlepiej soczyste). Kolejno kroimy nasze filety śledziowe – grubsza kostka i dodajemy do reszty składników. Dorzucamy posiekaną zieloną pietruszkę, doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy majonez. Całość mieszamy, próbujemy opcjonalnie doprawiamy. S macznego #WYHACZRYBKĘ
Słodkie okruszkikurczaka (ugotowana w lekko osolonej wodzie) 1 jabłko puszka kukurydzy 3 małe ogórki gruntowe pęczek świeżego kopru sól i pieprz do smaku 1 łyżka octu jabłkowego 2 łyżki majonezu Przygotowanie: na patelni małej wlewamy ocet żeby odparował i dodajemy majonez, energicznymi ruchami podgrzewamy, aż sos będzie kremowy. Do miski wrzucamy pokrojone w drobną kostkę jabłko, ogórka. Dodajemy
Niezły Młynekżółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki 1 słoik selera sałatkowego 160 g garść ciemnych oliwek sól i pierz do smaku 2-3 łyżki majonezu(...)kukurydzę należy dokładnie odcedzić a seler wycisnąć. Ogórki, ser i pomidor kroimy w kostkę ( ogórki wyciskamy ) a por w talarki. Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki łącznie z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona, jest smaczna i rewelacyjna na różnych przyjęciach. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia
Kulinarne Fantazje Mariolituńczyka w oleju po 185 g. 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona pokrojona w kostkę 1/4 części pora pokrojonego w piórka 6 jajek ugotowanych na twardo pokrojonych w kostkę majonez sól pieprz Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Doprawić solą i pieprzem. Majonez można w połowie zastąpić jogurtem naturalnym. Porę 1 średnią cebulką
Darcia w kuchnicieciorki Rolnik 400 g makaronu kolorowe muszelki 1 mała cebula 2 ogórki kiszone 3 plastry pieczonego schabu, np: z obiadu sól, pieprz, szczypta chili do smaku 2 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanego koperku Wykonanie : Ugotowany makaron przekładamy do miski,cieciorkę przelewamy wodą na sicie, cebulę i ogórki kroimy w kosteczkę. Wszystko ze sobą mieszamy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, szczyptą(...)chili i majonezem, mieszamy. Wierzch sałaki posypujemy posiekanym koperkiem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilipiersi kurczaka Przyprawa do mięsa Słodka czerwona papryka ½ główki brokułu 1 duża marchewka 3 łyżki szczypiorku ½ czerwonej papryki 150 g żółtego sera 200 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka czosnku granulowanego Masło do formy Filet z kurczaka kroimy na płaty jak na kotlety. Doprawiamy przyprawą do mięsa oraz słodką czerwoną papryką z każdej strony. Mięso układamy na dnie(...)Paprykę kroimy w kosteczkę, ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy ze sobą - pokrojone różyczki brokułu, marchewkę, ser, szczypiorek, czerwoną paprykę. Dodajemy jogurt naturalny i majonez. Doprawiamy czosnkiem granulowanym. Całość wykładamy na mięso. Zapiekamy pod przykryciem w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 40 minut. Przed końcem możemy odkryć naczynie
VioletoweKucharzenie