Sałatka..tak na szybko do zrobienia. makaron ryżowy nitki paluszki surimi papryka konserwowa, świeża ogórki konserwowe ogórek świeży majonez sok z cytryny sól, pieprz koperek Makaron ryżowy zalać wrzątkiem. Paluszki skropić sokiem z cytryny, pokroić wzdłuż na połowę, a następnie w talarki , ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Makaron odcedzić , pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać majonez
Moje domowe kucharzeniecenne nagrody (macie na to czas do 31 stycznia 2018 r.), to zapraszam na stronę: www.olejkonwenanse.pl #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski Składniki: 5 kotletów schabowych 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu 15 dag słonych paluszków łyżeczka ostrej papryki sól pieprz "Olej Wielkopolski" do smażenia (ja użyłam oleju rzepakowego) Sposób przygotowania: Kotlety wieprzowe rozbijamy tłuczkiem do mięsa(...)każdej strony posypujemy je solą i pieprzem. Majonez łączymy z ketchupem. Tak przygotowanym sosem smarujemy kotlety z każdej strony. Paluszki drobno rozdrabniamy (ja użyłam do tego celu tłuczka do mięsa). Do rozdrobnionych paluszków dodajemy ostrą paprykę, dokładnie mieszamy. Schabowe panierujemy w przygotowanej w ten sposób panierce i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podajemy
Pobite gary Barbarymajonezowo-jogurtowym sosem o cytrynowo-pietruszkowym aromacie i pyszna, prosta, lekko kwaśna sałatka obiadowa gotowa:) 1/2 większej kapusty pekińskiej 1 duża cebula 4-5 ogórków konserwowych 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny szczypta cukru sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku Przekrojoną na pół kapustę(...)pekińską nacinamy wzdłuż w 3-4 miejscach. Następnie drobno siekamy. Przekładamy do miski. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Ogórki kroimy na plasterki lub półplasterki. Dodajemy do kapusty. Majonez mieszamy z jogurtem. Dodajemy sok z cytryny. Doprawiamy do smaku szczyptą cukru, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Na koniec dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki, mieszamy. Sos łączymy z kapustą i pozostałymi składnikami
Smaki Na TalerzuDziś przestawiam Wam przepis na pyszne śledzie po tatarsku. SKŁADNIKI: 6 płatów solonych matiasów, 1 cebula, 4 ogórki kiszone, 20 szt pieczarek marynowanych, 2 łyżki groszku konserwowego, 2 łyżki majonezu, 1,5 łyżki śmietany 18 %, sól, pieprz, sok z połowy cytryny. PRZYGOTOWANIE: 1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Następnie osuszam i skrapiam obficie sokiem z cytryny. Śledzie kroję na ukos(...)mniejsze kawałki. 2. Cebulę obieram i kroję w małą kostkę. Ogórki kiszone oraz pieczarki także kroję w małą kostkę. Do salaterki przekładam cebulę, ogórki, pieczarki oraz groszek. Dodaję majonez, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. 3. Przygotowaną sałatkę wykładam na półmisek. Na sałatce układam kawałki śledzi i podaję
Tradycyjna kuchnia KasiILOŚĆ PORCJI: 5-7 Składniki na warstwę jasną: 200 g śledzi w oleju, 2 średniej wielkości ogórki konserwowe, małe jabłko, garść posiekanego szczypiorku, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu. Składniki na warstwę ciemną: 3 małe buraki (ugotowane), sok z cytryny, sól, pieprz, tymianek, cukier, łyżka oleju rzepakowego z Wielkopolski Semco. Przygotowanie: Buraki ścieram na tarce o dużych oczkach, mieszam z olejem(...)ręczniku papierowym, następnie myję i osuszam. Kroję w małą kostkę. Ogórki drobno siekam, jabłko obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Śledzia łączę z ogórkiem, jabłkiem i majonezem, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Na talerzu układam na przemian warstwy sałatki - jasną i ciemną. Warstwę jasną posypuję szczypiorkiem
JejKuchniapropozycja na pastę jest to wykonania dosłownie w 10 minut i tak mało składników. Najlepiej smakuje jak się chwilę przegryzie. Zapraszam :) Składniki: 25 dag sera białego półtłustego 4 łyżki majonezu 5 łyżek groszku zielonego z puszki 5 suszonych pomidorów sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: 1. Groszek dokładnie odsączamy z zalewy. Pomidory wyjmujemy z oliwy i kroimy(...)kosteczkę. 2. Ser biały rozcieramy z majonezem, dodajemy groszek, pomidory i mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem, groszek można lekko rozetrzeć widelcem. 3. Gotową pastę podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego życzę
Izabelawkuchnimieć. Bo dzieci nie nauczone rożnych prac nie będą wam pomagać i Was wyręczać z obowiązków domowych... Upsss! Miałem tego nie pisać! Chyba podpadłem... :) Składniki: ogórek cebula ketchup majonez oliwki marchewka Przygotowanie: Generalnie przygotowanie jest proste i widać na zdjęciu jak to zrobić. To co ważne to zastosowanie marchewki jako języczka i oczu. Sprawdza się rewelacyjnie(...)podzielonych połówek cebuli zrobiłem naczynka na po 1. majonez i po 2. posiekaną cebulkę. Przyozdobiłem oliwkami by przypominały kwiatki. Do koloru nałożyłem trochę ketchupu. W ten sposób na jednym półmisku wylądowały wszystkie dodatki potrzebne do przyrządzenia kanapek. Oczywiście jak ktoś używa soli lub pieprzu te też można postawić na stole. Proponuje nie zapomnieć o pieczywie
Dieta Rozdzielna i Zdrowiesałatka jarzynowa. Składniki: 6 filetów śledziowych solonych 2 duże marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 3 jajka kawałek pora 3-4 ogórki kiszone 4 ziemniaki puszka groszku majonez oraz musztarda sól,pieprz Filety śledziowe moczyć w zimnej wodzie bądź mleku ok 2 godz. Marchew,pietruszkę,seler oraz ziemniaki ugotować.ostudzić,obrać.Jajka ugotować na twardo,obrać.Wszystkie(...)warzywa pokroić w kostkę.Groszek osączyć,dodać do sałatki razem z majonezem i dużą łyżką musztardy - doprawić solą oraz pieprzem. Odmoczone śledzie wytrzeć papierowym ręcznikiem. Każdy płat posmarować sałatką i zwinąć w rulon - można spiąć wykałaczką. Oczywiście sałatkę jarzynową można zrobić po swojemu,śledzi też można zrobić więcej.To tylko mój pomysł,który dowolnie można modyfikować.Zachęcam bo połączenie bardzo
Niespełnione zdolności kulinarnektórą można jeść też oczami. Porcja warzyw doda nam energii. 2 bakłażany 100 g makaronu muszelki drobne 3 ogórki korniszony 15 dkg szynki włoskiej 5 pomidorków koktajlowych 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz natka pietruszki olej rzepakowy Bakłażany kroję wzdłuż, wydrążam miąższ zostawiając po 1 cm. Bakłażany i miąższ posypuję solą, odstawiam na 30 minut(...)stopni na 30 minut. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Szynkę, pomidorki, ogórki kroję w kostkę, przekładam do miski, dodaję makaron, pokrojony miąższ bakłażana, natkę pietruszki, dodaję jogurt, majonez, sól, pieprz. Całość mieszam i napełniam farszem bakłażany. Posypuję natką. Dla wszystkich czytelników bloga mam rabat na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar (rabat obowiązuje
wesoła kuchniamnóstwo. Moja jest z wędzoną makrelą i dużą ilością cebuli - smakowała każdemu:). 4 jajka 200g wędzonych filetów z makreli 1 czerwona cebula 4 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. 2. Jajka, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Filety z makreli rwiemy widelcami na małe kawałki. W misce(...)mieszamy wszystkie składniki wraz z majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Pastę nakładamy na pieczywo
Szefowa kuchniSkładniki: 1 brokuł 2 pomidory pół ogórka 20 dag szynki 1 opakowanie sera feta 1 puszka kukurydzy 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Oddziel różyczki brokuła i ugotuj go do miękkości. Pokrój w kostkę pomidora, ogórka, szynkę i ser feta. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj do nich brokuła. Dodaj kukurydzę odsączoną z zalewy oraz jogurt(...)majonez. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszaj
Olga Piecze i Gotujepapryka konserwowa 4 duże połówki ogórki konserwowe 4-5 szt. filety 2 szt. przyprawa do gyrosa 2 łyżki olej do smażenia cebula czerwona 1/2 szt. Sos majonez 3 łyżki jogurt grecki 200 ml. czosnek 3 ząbki koperek suszony 1 łyżeczka sól, pieprz do smaku Sałatka: Kapustę szatkujemy na drobno. Paprykę obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki(...)kroimy w kostkę. Filety myjemy, osuszamy i również kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Podsmażamy na oleju na rozgrzanej patelni na złocisty kolor. Cebulę siekamy drobno. Sos: Majonez mieszamy z jogurtem, aż nie będzie grudek. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Warstwy: Kolejność składników jest dowolna
Kuchnia Paulettessmakują wybornie. składniki na 4 porcje 500 g płatów śledziowych solonych 1 duża lub małe cebule 3 ogórki kiszone 1 jabłko 300 g śmietany 18% 3 łyżki majonezu pęczek koperku czarny pieprz opcjonalnie sól przepis Wymoczone w wodzie lub mleku płaty śledziowe odsączamy i kroimy w większą kostkę lub w dzwonka a następnie przekładamy do miski. Obraną cebulę(...)nadmiaru soku i wrzucamy do miski ze śledzami i cebulą. Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i łączymy z zawartością miski, dodajemy również śmietanę i majonez. Na końcu drobno siekamy opłukany koperek i wrzucamy do pozostałych składników. Całość opcjonalnie doprawiamy odrobiną soli, czarnym pieprzem i wszystko delikatnie mieszamy. Gotowe śledzie wstawiamy do lodówki na noc, żeby
Smakowite Daniałyżki bułki tartej olej do smażenia oraz: pomarańcza 1/4 czerwonej papryki kilka liści sałaty lodowej pomidor średni kawałek zielonego ogórka sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego 1/3 łyżeczki soli tortille: 1 szkl mąki pszennej 2 łyżki oleju 1/4 szkl ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: Tortille: ciepłą wodę mieszamy z olejem i solą(...)osuszamy. Paprykę kroimy w paski, pomidor w cząstki, ogórek w plasterki a pomarańczę obieramy ze skórki i dzielimy na cząstki - odstawiamy na później. Sos: do małego słoiczka wkładamy jogurt, majonez, wsypujemy sól oraz utarty w moździerzu pieprz kolorowy, mieszamy i odstawiamy. Do miseczki wybijamy jajko i mieszamy je, na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Mięso z piersi kurczaka najpierw moczymy
słodkie i nie tylko historie kulinarnejajek ugotowanych na twardo 4 ogórki kiszone 1 słoik średniej wielkości pieczarek marynowanych 1/2 puszka groszku konserwowego 200 g sera żółtego sól, pieprz do smaku 3-4 łyżki majonezu(...)się sparzył, odsączamy i dokładnie wyciskamy. Pieczarki szatkujemy, ogórki kroimy w kostkę, dokładnie wyciskamy. Groszek odcedzamy. Jajka obieramy, kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki przekładamy do miski, dodajemy przyprawy, majonez i dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do szklanych miseczek, schładzamy. Sałatka najlepiej smakuje po kilku godzinach kiedy przejdzie przyprawami. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Marioli