majonez - 14247 przepisów (strona:164/950)

Tortilla z kurczakiem 307

kurczaka 1 papryka czerwona 1 sałata lodowa 1 pomidor 1 ogórek świeży 1 cebula Sól, pieprz, przyprawa do gyrosa 1 op. placków tortilla 250 ml jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku Posiekany koperek Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Mięso pozostawiamy na ok. 30 min w lodówce(...)żeby smaki się połączyły. W tym czasie możemy przygotować sos czosnkowy. Do miski dodajemy jogurt, majonez oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Zamarynowaną pierś z kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni. Na innej czystej i suchej patelni podgrzewamy odrobinę placki tortilli. Każdy placek smarujemy przygotowanym sosem i układamy garść sałaty, pokrojone warzywa oraz kawałki kurczaka

CookMag
Pasta jajeczna do kanapek 186

Bardzo lubię tę pastę do kanapek na śniadanie. Przygotowanie jej jest proste i nie zajmuje dużo czasu. Składniki: jajka szczypiorek sól i pieprz majonez Przygotowanie: jaja ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i zetrzyj na tarce warzywnej na grubych oczkach do miski dodaj posiekany szczypiorek – mój patent: wszelką zieleninę kroję nożyczkami dodaj sól, pieprz i majonez wszystko razem dokładnie

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Surówka z czerwonej kapusty 181

kapustę dobrze poszatkujemy i doprawimy nada się idealnie jako surówka do obiadu. Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 czerwona cebula sok z 1 cytryny sól, pieprz 2-3 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści (uszkodzonych). Następnie kapustę możemy drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Poszatkowaną kapustę skrapiamy sokiem z cytryny, żeby zachować jej piękny(...)kolor. Cebulę drobno kroimy. Kapustę mieszamy z cebulą. Dodajemy do tego również majonez i całość mieszamy ze sobą. Na końcu surówkę doprawiamy solą i pieprzem. Artykuł Surówka z czerwonej kapusty pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne - cookmag.pl

CookMag
Prosta sałatka pieczarkowa 435

wykonaniu. Sprawdzi się idealnie na niejednej imprezie. Składniki: 4 jaja puszka zielonego groszku 3-4 ogórki konserwowe 250 g pieczarek łyżka octu 1-2 łyżeczki musztardy 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie Wodę zagotowujemy z octem i solą. Na wrzątek wrzucamy pieczarki i gotujemy około 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy je, studzimy i osuszamy. Jajka gotujemy(...)twardo. Pieczarki kroimy w plasterki, jajka i ogórki w kostkę. Pokrojone składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy odsączony groszek. W innej miseczce mieszamy majonez z musztardą i przyprawami. Sos wylewamy do sałatki i dokładnie mieszamy. Całość odstawiamy na godzinę do lodówki. sałatka pieczarkowa Artykuł Prosta sałatka pieczarkowa pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka ziemniaczana z jajkiem 158

Sałatka dobra dla każdego, kto lubi proste i smaczne dania. Potrzebujemy ugotowane ziemniaki, ugotowane jajka, cebulę, puszkę fasoli, puszkę groszku, sól i pieprz do smaku, majonez - może być domowy   majonez domowy w 10 s   Produkty obieramy, odsączamy, kroimy, siekamy... W kostkę, piórka, plastry...jak kto lubi. Potem warstwami lub nie układamy w misce... i ozdabiamy, dekorujemy. Następnie schładzamy

chleba naszego
Pasta z awokado z jajami i majonezem wegańskim 160

Pasta z awokado z ugotowanymi na twardo jajami, chrzanem i z prostym i szybkim w wykonaniu (jeśli macie blender ręczny) majonezem wegańskim . The post Pasta z awokado z jajami i majonezem wegańskim appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Surówka z selera z rodzynkami 1225

korzeń selera, świeżego (ok. 550g) 1 jabłko (opcjonalnie) (ok. 200g) 1 łyżka soku z cytryny 100 g rodzynek 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% (ok. 120g) 1 łyżki majonezu (ok. 40g) 3 łyżki miodu (u mnie lipowy) pieprz i sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z selera z rodzynkami – Wykonanie: Rodzynki wrzucić do szklanki, zalać wrzątkiem i odstawić(...)Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na małych lub średnich oczkach, skropić sokiem z cytryny. Seler, jabłko i rodzynki wrzucić do jednej, dużej miski. Następnie dodać gęstą kwaśną śmietanę, majonez oraz miód, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Surówka smakuje najlepiej po kilku godzinach, jak smaki się ‘przegryzą’. Smacznego! Więcej przepisów na surówki do obiadu i inne sałatki

Kulinarne Przeboje
Sos miodowo-musztardowy 203

idealnie pasuje do sałatek jak i do mięs. Sos ma aksamitną i delikatną konsystencję. Nie wymaga wiele czasu jak i umiejętności kulinarnych. Składniki: 1 łyżka miodu (płynny) 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryną Sposób przygotowania: Do szerokiej miski wlewamy płynny miód, oliwę oraz sok z cytryny. Następnie do tego(...)dodajemy musztardę oraz majonez. Najlepiej za pomocą widelca dokładnie całość mieszamy, aż do momentu uzyskania jednolitego płynu

CookMag
Sałatka chrzanowa z jajkiem 1227

puszka kukurydzy (ok. 285g po odsączeniu) 5 ugotowanych jajek klasa M lub L) 1 mały słoiczek tartego chrzanu (160g lub można dać nieco mniej do smaku) 3 łyżki majonezu (ok. 120g) 3 łyżki śmietany gęstej, kwaśnej 18% (ok. 120g) sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka chrzanowa z jajkiem – Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek(...)pokroić na mniejsze kawałki (opcjonalnie). Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie powyższe składniki przełożyć do dużej miski, a następnie dodać majonez, kwaśną śmietanę oraz chrzan tarty ze słoiczka (najlepiej na początek dać połowę słoiczka, a potem stopniowo dodawać po kolejnej łyżeczce do smaku – w zależności jak bardzo intensywny smak chce

Kulinarne Przeboje
Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką 15862

right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką – Składniki: 1 podwójna duża pierś z kurczaka 2 duże marchewki 2 czubate łyżki majonezu słodka papryka w proszku, pieprz i sól do smaku   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką – Wykonanie: Piersi z kurczaka oczyścić z ewentualnych błonek, umyć, osuszyć(...)mniejsze fileciki (podzieliłam na 6 mniejszych kotlecików) i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić z obu stron solą, pieprzem i papryką słodką. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać na nim kotleciki z kurczaka, a następnie na nich startą marchewkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez

Kulinarne Przeboje
Surówka z selera i jabłka 551

korzeń selera świeżego (ok. 500g) 4 jabłka (ok. 800g) – najlepiej słodka odmiana 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% (ok. 100g) 1 czubata łyżka majonezu (ok. 60g) 2 łyżeczki cukru (lub więcej – do smaku) sól, pieprz do smaku @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px(...)Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i również zetrzeć na tarce (na dużych lub średnich oczkach). Skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Wrzucić potartego selera i jabłko do miski, dodać śmietanę, majonez, cukier, pieprz i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce. Surówka najlepiej smakuje po kilku godzinach, jak smaki się “przegryzą”. Smacznego! Więcej przepisów na surówki do obiadu

Kulinarne Przeboje
Sałatka z tortellini, ogórkiem i koperkiem 507

uniwersalna, dlatego powinna zasmakować każdemu. Składniki: opakowanie makaronu tortellini (dałam z nadzieniem szpinakowym) ogórek długi 200 g szynki konserwowej bądź schabu pieczonego puszka kukurydzy mały pęczek kopru 3 łyżki majonezu 180 ml jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Szynkę kroimy w kostkę, ogórka obieramy i również kroimy w kostkę(...)Kukurydzę odsączamy z zalewy, koperek siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski. Majonez mieszamy z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Sosem zalewamy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy na godzinę do lodówki. sałatka z tortellini, ogórkiem i koperkiem Artykuł Sałatka z tortellini, ogórkiem i koperkiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Kolorowa sałatka z szynką, papryką i kukurydzą 1087

grilla czy rodzinną imprezę. Składnik: 1/3 główki sałaty lodowej 250 g szynki pęczek rzodkiewki 1 ogórek zielony 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1 mała cebula majonez+jogurt sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Do miski wrzucić porwaną na kawałki sałatę. Kukurydzę osączyć z zalewy, dodać do sałaty. Papryki, szynkę pokroić w kostkę. Ogórka obrać(...)pokroić w półplasterki. Rzodkiewkę oraz cebulę również pokroić w półplasterki. Wszystko wrzucić do miski z sałatą, dodać majonez z jogurtem 1:1 i doprawić do smaku solą i pieprze. Całość wymieszać. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Śledziki pod cebulową pierzynką 278

smaku śledzie w curry wyglądają też bardzo apetycznie :) Składniki na śledzie w curry: 6 płatów śledziowych 5 średniej wielkości cebul 3 łyżeczki curry 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 2 łyżki majonezu 2 łyżki oleju do smażenia Przepis na śledzie w curry: Płaty śledziowe dokładnie myjemy pod bieżąca wodą, a następnie moczymy w zimnej wodzie przez ok. 2 godziny, wymieniając w międzyczasie(...)dodajemy 3 łyżeczki curry. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestudzenia. Śledzie kroimy na ok. 1-2 cm paseczki i układamy na półmisku. Przygotowaną cebulę mieszamy z 2 łyżkami majonezu i układamy na śledzikach. Gotowe, smacznego ! Post Śledziki pod cebulową pierzynką pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z ananasem, fasolą, kukurydzą, szynką i selerem 356

zagości na moim stole. Składniki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w plastrach 1 słoik selera 250 g szynki konserwowej 2-3 łyżki majonezu Sól, pieprz Przygotowanie Czerwoną fasolę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, dokładnie odsączamy i wrzucamy do miski. Następnie dodajemy kukurydzę, seler, pokrojoną w kostkę szynkę konserwową i ananas oraz 2-3 łyżki(...)majonezu. Całość doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy do lodówki

Programista w kuchni

Proponowane wyszukiwania