konserwowych – ok. 400g 4 duże marchewki – ok. 750g 2 średnie pietruszki – ok. 135g 1 średnie jabłko – ok. 200g (można pominąć wedle uznania) 5 czubatych łyżek majonezu – ok. 300g (lub jogurt naturalny w wersji fit) 4 łyżeczki musztardy – ok. 55g sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na sałatkę jarzynową: Ziemniaki, marchewkę(...)pozostałych składników. Ogórki, cebulkę oraz obrane jabłko również pokroić w drobną kostkę, przerzucić do miski. Następnie odsączyć groszek z zalewy, przepłukać i dodać do wcześniej pokrojonych warzyw. Dodać majonez, musztardę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki, odstawić do lodówki, by sałatka ‘przegryzła’. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poniżej sałatka jarzynowa z kukurydzą. Wedle uznania można
Kulinarne Przebojetemu mamy gwarancję smaku przy minimalnej szansie, że się nam ona znudzi/przeje;) Tym razem rolada serowa z wieprzową polędwiczką. Wyszło wyśmienicie:) 6 jajek 300 g sera gouda 6 łyżek majonezu kieleckiego 1 polędwiczka wieprzowa sól, pieprz Jajka ubijamy przez chwilę. Dodajemy do nich majonez oraz starty na drobnych oczkach ser żółty, mieszamy. Wylewamy całość na wyłożoną papierem i skropioną
Smaki Na Talerzudziału surówki . Składniki : 1/2 małej główki czerwonej kapusty 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 świeży ogórek gruntowy lub kawałek szklarniowego 1 mała cebula szalotka 1 czerwona papryka 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka miodu sól , pieprz do smaku Kapustę drobno i cieńko poszatkować , przełożyć do miski . Dodać do niej pokrojonego w cieniutkie plasterki ogórka , odsączoną z zalewy kukurydzę . Paprykę i cebule(...)szalotkę także siekamy i dodajemy do reszty składników . Mieszamy , delikatnie ugniatając ,żeby warzywa zaczeły puszczać sok i zmiękły . Doprawiamy solą , miodem i pieprzem do smaku . Mieszamy z majonezem i możemy serwować z dowolnym daniem . Doskonała także sama , zaserwowana w świeżej chrupiącej bułce Smacznego ! Artykuł Prosta surówka z czerwonej kapusty pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyyoutu.be/rCgDBtS2JgI[/embed] Składniki na warstwową sałatkę śledziową Szuba: 400 g ziemniaki 500 g filetów śledziowych matiasów cebula 250 g marchewki 400 g buraków 5 jajek 3-4 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 12% pół pęczka szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy je przez około 12 godzin. Ziemniaki i marchewki gotujemy razem w mundurkach. Buraki gotujemy(...)tarce o grubych oczkach. Cebulę siekamy w drobną kostkę. Śledzie osuszamy i również kroimy w kostkę. Jajka obieramy, żółtka i białka ścieramy osobno na tarce o drobnych oczkach. Majonez mieszamy ze śmietaną i przyprawami. Do szklanej salaterki układamy po kolei połowę składników: – ziemniaki – śledzie – cebula – marchewka – buraczki – białko jajka – sos majonezowy Następnie wykładamy drugą połowę składników w takiej samej kolejności
e-PrzepisyKulinarnemiarę podobną grubość). Piekę wówczas taki kawałek w całości, a po upieczeniu dzielę go na połowę. Poniższa porcja jest na 2 osoby. filet z łososia, świeży 1-2 łyżki majonezu 1-2 łyżki tartego parmezanu sól morska, pieprz Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (skórą do dołu). Oprószamy z wierzchu solą morską i świeżo(...)mielonym pieprzem. Do małej miseczki przekładamy majonez, dodajemy parmezan i mieszamy do połączenia. Powstałą masę nakładamy na łososia. Zapiekamy przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (do zezłocenia
Smaki Na Talerzupiersi z kurczaka 2 czerwone papryki 1 cebula puszka ananasa w kostce, 565 g, po odsączeniu 340 g puszka kukurydzy 400 g 1/2 szklanki ryżu 3 łyżki majonezu sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Pierś myję, lekko osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w niedużą kostkę, przyprawiam i przesmażam na oleju, odstawiam na bok, studzę. Ananasa(...)Obieram cebulę i siekam w drobną kostkę. Papryki myję i kroję w kosteczkę. Ryż gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie, studzę. W większej misce mieszam wszystkie składniki, dodaję majonez, doprawiam solą i pieprze w razie potrzeby. Podaję, smacznego
Zasmakuj Kuchniblogu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety po francusku – Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka – ok. 500g 2 jajka 3 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% 2 czubate łyżki mąki pszennej 5 średnich gałązek szczypiorku sól i pieprz do smaku olej do smażenia – ok. 5 łyżek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)większe). Doprawić je do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Szczypiorek umyć, drobno posiekać. Do jednej miseczki wrzucić 2 czubate łyżki mąki pszennej, 1 czubatą łyżkę majonezu, 1 czubatą łyżkę gęstej kwaśnej śmietany 18%, 3 czubate łyżeczki musztardy francuskiej, posiekany szczypiorek oraz 2 rozbite jajka. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Kolejno do powstałej masy dorzucić pokrojonego w kosteczkę kurczaka i dokładnie
Kulinarne Przebojepracy czy podać na kolację. Przepis oraz listę składników przedstawiam poniżej. Składniki 250 g kurczaka 1 puszka kukurydzy średnia papryka czerwona 1 średnia papryka zielona ogórek zielony 4 łyżki majonezu Sól, pieprz, zioła do smaku Oliwa z oliwek do smażenia 2 zupki chińskie typu instant, jedna łagodna druga ostra Przepis sałatkę z makaronem błyskawicznym Makaron z zupek chińskich pognieść, zalać(...)kurczaka aż woda odparuje, dopraw do smaku solą, pieprzem i ulubionymi ziołami Do miski przełóż kurczaka, wsyp kukurydzę, ogórka, papryki, całość dopraw do smaku i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj majonez i ponownie wymieszaj. Całość ozdób szczypiorkiem lub koperkiem. Smacznego! Artykuł Sałatka z makaronem błyskawicznym pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!blogu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety po francusku – Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka – ok. 500g 2 jajka 3 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% 2 czubate łyżki mąki pszennej 5 średnich gałązek szczypiorku sól i pieprz do smaku olej do smażenia – ok. 5 łyżek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)większe). Doprawić je do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Szczypiorek umyć, drobno posiekać. Do jednej miseczki wrzucić 2 czubate łyżki mąki pszennej, 1 czubatą łyżkę majonezu, 1 czubatą łyżkę gęstej kwaśnej śmietany 18%, 3 czubate łyżeczki musztardy francuskiej, posiekany szczypiorek oraz 2 rozbite jajka. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Kolejno do powstałej masy dorzucić pokrojonego w kosteczkę kurczaka i dokładnie
Kulinarne Przebojejako świąteczna sałatka, na imprezach lub innych rodzinnych spotkaniach. 4 ziemniaki 6 płatów śledziowych a’la Matjas 1 cebula 3 marchewki 3 buraczki ćwikłowe 2 jajka 400 g majonezu 100 g śmietany 18% pół pęczka szczypiorku sól pieprz czarny mielony Ziemniaki i marchewki ugotować razem w łupinach. Po ugotowaniu, do tej samej wody można włożyć jajka. Gotujemy na twardo(...)Buraczki ćwikłowe gotujemy w oddzielnym garnku ze względu na to, że intensywnie farbują. Warzywa ścieramy osobno na tarce jarzynowej (dużych oczkach). Cebulę i śledzie pokroić w drobną kostkę. Majonez wymieszać ze śmietaną. Białka jaj zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej i dodać do sosu majonezowego. Żółtka zetrzeć oddzielnie. Do szklanej salaterki układamy po kolei połowę ze składników: – ziemniaki – śledzie
https:KKuchniaMniammałe ogórki kiszone – ok. 140 g 1 pęczek cebuli dymki ze szczypiorem (3 małe cebulki – razem ok. 55g + szczypior – ok. 15g) 1 ząbek czosnku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% kilka gałązek koperku pieprz do smaku sól do smaku (opcjonalnie – z reguły śledzie są dość słone) 1 łyżka soku z cytryny opcjonalnie (adsbygoogle(...)zimnej wodzie, a następnie osuszyć. Pokroić na kawałki o szerokości ok. 1-1,5 cm. Do większej miski przełożyć śledzie, pokrojone jajka, ziemniaki, ogórki, cebulę oraz koperek i szczypiorek. Majonez dokładnie wymieszać ze śmietaną i czosnkiem, dodać do powyższych składników i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem (i ewentualnie solą). Wedle uznania można jeszcze do smaku skropić sałatkę
Kulinarne PrzebojeEkspresowa sałatka z paluszków krabowych Ekspresowa sałatka z paluszków krabowych. Składniki: 200 g mrożonego zielonego groszku 1 puszka kukurydzy 200 g paluszków krabowych 3 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu sól, pieprz Przygotowanie: Groszek zalej wrzątkiem, odstaw na 5 minut. Następnie odcedź, osusz i przesyp do dużej miski. Dodaj odsączoną kukurydzę(...)pokrojone paluszki krabowe. Wlej majonez, ketchup, dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj, podawaj z pieczywem. Ekspresowa sałatka z paluszków krabowych. Nie słabnącym zainteresowaniem niemalże przez cały rok cieszą się szybkie, nieskomplikowane przekąski. W końcu co chwilę mamy jakąś okazję: urodziny, imieniny, parapetówa itp. Patrzę w kalendarz
kuron.com.plpracy. Składniki: 1 puszka kukurydzy (ok. 400 g) 1 puszka ananasów (ok. 550 ml) 200 g szynki 200 g żółtego sera w kawałku (np. gouda) 3-4 pełne łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól i pieprz Ananasa odsącz z zalewy. Pokrój go w kostkę razem z serem i szynką. Połącz je w misce z odsączoną kukurydzą, czosnkiem przeciśniętym przez(...)praskę i majonezem. Przypraw solą i pieprzem. Po przygotowaniu przechowuj w chłodnym miejscu (np. lodówce). Polecam Wam również inne przekąski : – Rollsy z łososiem – Pasta do pieczywa jajko-makrela – Serowe kulki – Sałatka z makaronem ryżowym – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką
Kulinarne S.O.S.porcji. :)!! Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka 2 torebki ryżu 1 puszka ananasa 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 średnia cebula 5 ogórków konserwowych 3-4 łyżki majonezu curry, sól i pieprz Przygotowanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, studzimy na niewielkiej ilości oleju smażymy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka obsypaną przyprawą curry, studzimy ananasa(...)cebulę, ogórki , paprykę kroimy w drobna kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z majonezem I gotowe!, Smacznego
Studencka Michaprostocie tkwi siła. Zgodzicie się ? Spróbujcie. Składniki: 3 cm pora 2 większe rzodkiewki 2 grube kabanosy 3 łyżki kukurydzy z puszki 1 duży ogórek kiszony 1 pełna łyżka majonezu (u mnie wersja light) szczypta granulowanego czosnku bez chemii (do nabycia w Skworcu ) szczypta suszonej bazylii – zwykła lub mielona (do nabycia w Skworcu ) świeżo mielony czarny pieprz sól Przygotowanie(...)chwilę. Następnie dodajemy pokrojoną rzodkiewkę, kukurydzę, pokrojonego w większą kostkę ogórka i pokrojone w plasterki kabanosy. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, szczyptą granulowanego czosnku i suszonej bazylii. Dodajemy majonez, mieszamy. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku. Sałatka najlepiej smakuje jak trochę postoi w lodówce (smaku się przegryzą). Można ją zjeść samą lub podać np. z ulubionym pieczywek lub jako dodatek
Słodkie okruszki