lukier - 7892 przepisów (strona:88/527)

Sernik z herbatnikami 39

się każdemu, nawet początkującemu kucharzowi. Bez ubijania białek, z małą ilością jajek. Dodatkowo, w opisie przepis na sernik dyniowy z dodatkiem mojego puree z dyni . Sernik udekorujesz polewą czekoladową, lukrem bądź oprószysz cukrem pudrem. To pyszny i efektowny sernik, który (oprócz wypieku w tygodniu) z powodzeniem podasz na Święta Bożego Narodzenia, Wielkanoc bądź domowe uroczystości. Zapraszam po mój sprawdzony(...)minut. Przygotuj polewę: w rondelku podgrzej śmietankę, dodaj pokruszoną na kawałki czekoladę. Zmniejsz moc palnika i mieszaj rózgą do rozpuszczenia. Wystudzony sernik udekoruj polewą czekoladową, posyp cukrem pudrem bądź lukrem, np. lukrem cytrynowym . W sezonie na udekorowany polewą czekoladową sernik można dodatkowo ułożyć świeże owoce, np. truskawki, jeżyny, maliny… Smacznego Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
Rogale z kremem czekoladowym na jogurcie. 49

Rogale z kremem czekoladowym, polane lukrem i posypane płatkami migdałów.  Idealne, do kawy, herbaty i mleka. Sprawdzą się na deser, drugie śniadanie  czy podwieczorek. Świeże smakują obłędnie, na drugi dzień też są w porządku,  ale wiadomo, to już nie to samo.  Składniki: 60 g. mleka 50 g. drożdży 3 pełne łyżki cukru 500 g. mąki pszennej(...)jogurtu greckiego 1 jajko 100 g. oleju szczypta soli  Nadzienie: Krem czekoladowy Lukier: 100 g. cukru pudru 2 łyżki gorącej wody  Dodatkowo: jajko do posmarowania rogali 3-4 łyżki płatków migdałów do posypania  Wykonanie: Mleko drożdże i cukier wymieszać w misce. Zostawić na 15 minut.  Następnie dodać resztę składników tj. mąkę, jogurt, jajko, olej i sól

Agusiowe smakołyki
Szybkie ciasto dyniowe 357

szklanka cukru (220 g) 2 szklanki mąki pszennej tortowej (320 g) 2 łyżeczki sody pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki gałki muszkatołowej (opcjonalnie) szczypta soli do ubijania białek Lukier: 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka mleka lub soku z cytryny *Jaką wybrać dynię do ciasta . Najlepsze będą deserowe odmiany np Muscat, Hokkaido lub piżmowa . Dynia zwyczajna też się nada(...)gotowe. Jeśli natomiast jest wilgotny, musimy wydłużyć czas pieczenia. Po upieczeniu, ciasto wyjmuję z blaszki i studzę. Koniecznie sprawdź także: proste ciasto marchewkowe na dużą blachę . Krok 5. Przygotowuję lukier W miseczce ucieram cukier puder z sokiem z cytryny . Musi powstać gęsta konsystencja, podobna do konsystencji gęstego jogurtu. Lukier wylewam na jeszcze ciepłe, lecz nie gorące ciasto. Możesz dodatkowo posypać

Ania gotuje
Delikatne mini szarlotki-pyszne kruche babeczki z jabłkami i powidłami + FILM 49

Cześć, dziś zapraszam Was na pyszne mini szarlotki czyli kruche, delikatne  babeczki z powidłami, jabłkami prażonymi, posypane ciastem i polane lukrem cytrynowym.  Idealne na każdą okazję, pyszne i rozpływające się w ustach. Zapraszam też na film  SKŁADNIKI * z tych proporcji wyszło mi ok 16 mini szarlotek pieczonych w foremkach 8cm CIASTO -2 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka(...)pieczenia -1 jajko -200g miękkiego  masła lub margaryny -1 łyżka cukru pudru -2 łyżki śmietany kwaśnej 12 lub 18% -ok 5-6 dużych jabłek -powidła śliwkowe  LUKIER  -sok z połowy cytryny -cukier puder ile zabierze  Jabłka obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach, prażymy do miękkości-studzimy (jeśli jabłka są kwaśne można posłodzić, można też

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jagodzianki 97

drożdży świeżych lub 14 g drożdży suchych 1 szklanka mleka 4 łyżki cukru szczypta soli 100 g masła 2 żółtka jajek 400 g jagód lub borówek lukier cytrynowy 3 łyżki soku z cytryny 10 łyżek cukru pudru szklanka o pojemności 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Jajka należy wyjąć wcześniej z lodówki, tak aby osiągnęły temperaturę pokojową. Masło przełożyć(...)piec przez około 25 minut, aż zrobią się rumiane. Po upieczeniu od razu wyjąć bułeczki z pieca, przełożyć na kratkę i zostawić do przestudzenia. 8. Po przestudzeniu jagodzianki polać lukrem. Do miseczki wlać 3 łyżki soku z cytryny i dodać 10 łyżek cukru pudru. Dokładnie wymieszać, całość rozetrzeć, tak aby nie było grudek. Gotowym lukrem polać bułeczki. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Gotuj z Prezesem
Drożdżowy placek owsiany, bez wyrabiania 49

rumiane, lekkie, na ciepło wręcz kruszące się w dłoni, aromatyczne ciasto drożdżowe.  Soczyste jabłuszko zatopione w jego strukturze  i chrupiąca, pyszna, choć razowa kruszonka. Po przestudzeniu, lukier cytrynowy grubymi smugami pokrył rumianą powierzchnię ciasta,  które w między czasie przyjemnie zwilgotniało. Nie pamiętam, kiedy drożdżowy placek smakował mi tak bardzo. Oczywiście, do wypieków podchodzę z pozycji eksperymentatora(...)łyżeczka cukru na kruszonkę: 3 pełne łyżki mąki ( u mnie razowa ) 3 łyżki cukru 2 łyżki miękkiego masła 1/2 szklanki cukru pudru i sok z z cytryny - na lukier Wykonanie: Jabłuszka: obieramy, kroimy na ćwiartki, każdą z ćwiartek na plasterki.  Zasypujemy cukrem, cynamonem i odstawiamy na czas przygotowania i dojrzewania ciasta. Kruszonka: podane składniki mieszamy widelcem w miseczce

Kronika Piekarnika
Ciasto francuskie z budyniem 48

opakowanie (40 g) budyniu waniliowego lub śmietankowego (bez cukru) 400 ml mleka 2 łyżki cukru łyżeczka cukru z wanilią Do dekoracji: cukier puder lub lukier, np. domowy lukier cytrynowy PRZYGOTOWANIE: Przygotowanie ciasta francuskiego z budyniem zacznij od ugotowania budyniu. Z 400 ml mleka odmierz 100 ml, wsyp do niego cały proszek budyniowy. Mieszaj tak, by cały proszek dokładnie połączył się(...)minut w temp. 200 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciastka powinny się ładnie zarumienić. Upieczone ciasto francuskie z budyniem posyp cukrem pudrem. Możesz też polać je lukrem. Smacznego Ciasto francuskie z budyniem

Zasmakuj Kuchni
Cytrynowo-tymiankowe ciasto z borówkami na słodki środek lata 49

wypełniając usta letnią soczystością po sam horyzont. Kilka zręcznych ruchów trzepaczką lub mikserem i ciasto jest gotowe. W zwieńczeniu cytrynowy, gęsty i lekki jednocześnie jak poranne mgły nad jeziorem - lukier, dopełniający słodyczy i owocowości. Wspaniałe na wakacyjne spotkania, na piknik i szybkie coś słodniego pełne smaków połowy lata. Zapraszam na letnią ucztę przy stole ze słodkim Lipcem, który powoli dobiega(...)śmietany (18%) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (nie aromatu) 3 jajka 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 200g borówek amerykańskich 4 gałązki świeżego tymianku Lukier 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: 1. W misce połącz masło z cukrem na puszystą masę. 2. Dodaj jajka i śmietanę i dokładnie połącz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto z porzeczkami i lukrem kokosowym 66

składników, przeznaczonych na kruszonkę, dodać rozpuszczone i wystudzone masło oraz żółtko. Szybko zagnieść palcami kruszonkę. Gotową pokryć owoce. Piec ok.45 minut w temperaturze 175 stopni. Podczas pieczenia utrzeć gęsty lukier z cukru pudru oraz likieru kokosowego. Po wyjęciu z piekarnika, gorące ciasto oblać przygotowanym lukrem. W razie potrzeby lukier rozprowadzić delikatnie tylną stroną łyżki. Wystudzić

Praktyczna pl
łatwe, smaczne krucho-ucierane ciasto z truskawkami... 53

pieczenia 1 łyżeczka, truskawki 70 dag ciasto ciemne: mąka tortowa 3 szklanki, kakao 4 łyżki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, cukier 3/4 szklanki, olej rzepakowy około 1/2 szklanki lukier: cukier puder 1,5 szklanki, aromat migdałowy 1/2 łyżeczki, woda gorąca 3 łyżki Składniki o temperaturze pokojowej= do pojemnika dodać jajka, cukier, miękką palmę i mikserem utrzeć do spienienia(...)mokre, grudkowate ciasto. Ciasto ciemne wysypać na truskawki, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50 minut, w formach ciasta wystudzić. Z podanych składników wymieszać lukier i polać na ciasto, zostawić do zastygnięcia - bardzo smaczne, łatwe, szybkie ciasto ucierane z truskawkami i kruchym wierzchem z lukrem z nutą migdałową.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Jagodzianki lepsze niż z cukierni 58

świeżych) szczypta soli 2 żółtka 130-150 ml mleka ciepłego 40 g masła miękkiego 1 łyżka oleju Nadzienie: 150 g jagód 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej Lukier: ok. 1/2 szklanki cukru pudru 2-3 łyżki gorącej wody Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: Wszystkie sypkie składniki wymieszaj w misce Dodaj żółtka i mleko i wyrabiaj przez ok. 10 min * Jeśli(...)papierem do pieczenia pamiętając o zachowaniu odstępów Przykryj ściereczką i odstaw do napuszenia na 30 min Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 20 min do zrumienienia Lukier: rozetrzyj cukier puder z gorącą wodą Wystudzone jagodzianki posmaruj lukrem za pomocą pędzelka

Słodki Blog
Domowe jagodzianki 49

Domowe jagodzianki wypełnione mnóstwem jagód. Pyszne ciasto i lukier z sokiem jagodowym. Składniki ciasto mąka pszenna 1 kg 4 żółtka drożdże 100 g cukier 130 g cukier waniliowy 1 łyżeczka mleko 300 ml maślanka 80 ml olej rzepakowy 120 ml nadzienie jagody ok. 450 g cukier puder 1-2 łyżeczki lukier sok z jagód cukier puder sok z cytryny Wychodzi(...)jagodami i zlepić jak pierogi. Końcówki podwinąć i ułożyć na blasze z papierem. Przykryć i odstawić do podrośnięcia. Piec w 185 C ok. 20 minut. Z podanych składników ukręcić lukier i posmarować jagodzianki

Smaczne moje
Sernik dla początkujących 47

suchy) ziarenka z 1/2 laski wanilii 1/2 + 1 łyżka cukru pudru 2 jajka (najlepiej wiejskie) 1 spora łyżka śmietanki 36% sok z 1/2 cytryny otarta skórka z 1/3 cytryny lukier 4 łyżki cukru pudru + 2 łyżeczki soku z cytryny wierzch pokruszone ciasteczka / pokruszone pierniki / ozdoby cukrowe / świeży owoc   Wykonanie Twaróg mielimy dwukrotnie. Przekładamy do misy miksera i dodajemy cukier(...)pieczemy go w tej temp. przez 15min. Po tym czasie zmniejszamy temp. do 160C i w niej pieczemy przez ok.35-45 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Przygotowujemy lukier: cukier ucieramy z sokiem z cytryny aż do powstania gładkiej masy lukrowej. Gotowym lukrem dekorujemy sernik. Wierzch obsypujemy pokruszonymi ciasteczkami (piernikami), cukrowymi ozdobami, świeżym owocem. Najlepiej sernik smakuje schłodzony   Artykuł

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania