W makowcach nigdy nie gustowałam (zresztą w makówkach również). Pamiętam, że już od dziecka omijałam ciasta makowe szerokim łukiem. Przed wszystkim dlatego, że były to ciasta
Moja DelicjaBez nich wielu z nas nie wyobraża sobie świąt. Kruche... Artykuł ŚWIĄTECZNE PIERNIKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEW okresie przedświątecznym w wielu kuchniach jest pachnąco i kolorowo. A to za sprawą takich malutkich aromatycznych ciasteczek. U mnie też oczywiście ich nie brakuje
Malinowa KawiarenkaNiezwykle smaczna, domowa fasolka w wykonaniu Madziu. Danie to możecie przygotować na dwa sposoby. Sposób szybki polega na użyciu gotowej fasoli z puszki, jednak znacznie smaczniejsze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Miał być domek z piernika, ostatecznie zdecydowałam się na zwyczajne pierniczki. Nie, żebym odpuściła sobie świąteczny, aromatyczny domek, bo zrobiłam go. Zmierzyłam ściany, dach, wycięłam, wypiekłam
Pink EnvelopeMuffinki cytrynowe to moje najpyszniejsze muffinki, jakie robiłam. The best of the best :) Mięciutkie, delikatne, rozpływające się w ustach i obłędnie cytrynowe. Robię je z podwójnej
Moja DelicjaBABA DROŻDŻOWA z orzechową posypką to jedna z wariacji na... Artykuł ŚWIĄTECZNA BABA Z ORZECHOWĄ POSYPKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEJeszcze jakis czas temu uważałam, że jai sernik, to nie jest za bardzo udana para. Serniki lubie, ale jakoś tak dlugo nie mogłam upiec takiego który
Polska ZupaSłodkie i puszyste DONUTY CZYLI PĄCZKI Z DZIURKĄ to deser,... Artykuł Donuty czyli pączki z dziurką pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEŚwięta tuż tuż, a ja przyznaję, że jak zawsze jestem „w proszku”! Uszka nie zrobione, barszcz się nie kisi, karp jeszcze w wannie nie
Ostra na SłodkoPiaskowiec to proste w wykonaniu ciasto, które wzbogacone o suszone... Artykuł PIASKOWIEC Z SUSZONYMI OWOCAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEEksperymynty ze roztomajtymi abgeryjtami ze baniōm 1 robiōłech bez połra dni, wyszło z tego jedne ciasto bezglutynowe, druge… trocha mani 2 udane, ale za to
Chop w kuchniTen tort w środku przełożony jest kremem z bitej śmietany połączonej z serem mascarpone i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Boki i wierzch zostały pokryte kremem maślanym
Przepisy KulinarneWczoraj odwiedziłam bodaj najsłodsze miejsce w tym kraju. Targi EXPO SWEET to miejsce, gdzie można podpatrzeć najnowsze trendy w cukiernictwie i lodziarstwie. Cukiernicy chwalą się tu
WiszniówkaKulinarny notatnik Pani Eli kryje w sobie wiele skarbów, kolekcjonowanych od lat. Notatnik był już kilkukrotnie przepisywany, bo ze względu na częste i intensywne używanie strony
Wiszniówka