Sernik kokosowy na biszkoptach To połączenie sera z jogurtem brzoskwiniowym i kokosem . Składniki : 600 g sera białego półtłustego 1 szkl cukru 1 cukier wanilinowy Dr .Oetkera 1 budyń waniliowy Winiary 400 g jogurtu brzoskwiniowego gęstego 150 g wiórek kokosowych 6 jajek 2 łyżki kaszy manny około 20 biszkoptów Sposób przygotowania 1. Ser przepuścić przez praskę lub zmielić(...)bułką tartą . 6. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami. 7. Przełożyć masę serową. 8. Piec w temp 175/ 180 st około 80 minut. Gdy sernik się upiecze wyłączyć piekarnik i studzić przy otwartych drzwiczkach . 9. Po upieczeniu Polukrować lub udekorować według własnego pomysłu
Sama słodycz i szczypta chiliSernik musi być obowiązkowo na Święta. Tym razem w wersji mini. Lubię przygotowywać ciasta w takiej wersji, gdyż nie wymagają krojenia, każdy gość dostaje swoją porcję i jest zadowolony Te serniczki miętowe w wersji mini upiekę na Wielkanoc, tym bardziej, że śniadanie Wielkanocne jest u mojej siostry, więc zabieram ze sobą część potraw przygotowanych z tej okazji. Polecam inne(...)malinami Mini serniczek z truskawkami i jagodami (light) Serniczki z jagodami w cieście francuskim Sernikowe tartaletki z żurawiną tartaletki z kremem kokosowym Kiedy Joanna wstawiła na FB-ku zdjęcie sernika o lekko zielonkawym kolorze nie musiałam długo się zastanawiać co jest jego składnikiem. Wiedziałam, że taki kolor można uzyskać dodając do masy likier miętowy (a jakże dostałam go od Joanny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki - herbatniki lub okrągłe biszkopty - 3 naturalne serki homogenizowane ( 135g każdy ) - 400 g śmietany kremówki - 4 galaretki pomarańczowe - 5 mandarynek Wykonanie Herbatniki ułożyć
Świat Smakuposiekaną na kawałki czekoladę. Mieszamy całość łyżką.Wylewamy do foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140 stopni na 80-90 minut. Po upieczeniu studzimy sernik w foremce. Po wyjęciu możemy ozdobić np. czekoladowymi serduszkami lub posypką
Moje Kuchenne Rewelacjesucha (ewentualnie zależy to od dyni), więc jeśli będą trudności przy jej zblendowaniu, dodajcie nieco przegotowanej wody. Do czego można wykorzystać takie purée? Do sernika, nadzienia drożdżówek. Jak przechowywać? W szczelnym pojemniku w lodówce lub zamrozić wcześniej zważone porcje. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćrodzynki które zawsze skrupulatnie wygrzebuje bo ich nie znoszę. Oczywiście amatorzy bakali mogą wzbogacić ten przepis i dodać swoje ulubione. Lubie takie przepisy z krótką listą składników, bo można je przygotować praktycznie zawsze, a do tego sernik ten ma bardzo delikatną konsystencję i jest puszysty. Zaprasza do oglądania
Diteczwłaśnie patrzyłam na profil "Piekę, bo lubię" ( https://www.facebook.com/piekebolubie?ref=hl ) i zauważyłam, że jako zdjęcie w tle ustawiony jest właśnie powyższy sernik. Przeglądając bloga nie znalazłam na niego przepisu. Więc muszę szybko naprawić swój błąd i dać przepis na popisowe ciasto mojej mamy. Składniki: *Masa serowa i bezowa 600 g twarogu z wiaderka lub półtłustego zmielonego na gładką masę
Piekę, bo lubięzapraszam. Składniki na tortownicę 26 cm Składniki na masę serową: 1 kg sera śmietankowego 3 łyżki maizeny lub mąki ziemniaczanej skórka starta z 1 pomarańczy 1 szklanka drobnego cukru 5 jajek 3 - 4 łyżki likieru pomarańczowego np. Cointreau lub 5 łyżek soku z pomarańczy 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/3 szklanki śmietanki kremowej(...)masę serową po 1 - 2 łyżki, następnie zrobić kilka "ósemek" patyczkiem (trzonkiem od drewnianej łyżki), delikatnie mieszając miejscami masy. Na dno piekarnika lub dolną kratkę (ale nie na blachę!) wstawić naczynie (formę, blaszkę) z gorącą wodą. Sernik ustawić na środkowej kratce piekarnika. Piec w temperaturze 175°C przez 15 minut, później obniżyć temperaturę do 120°C i piec przez
Moje domowe kucharzenieMój stał całą noc. Smacznego :D Uwagi: *Można dodać więcej cukru do masy serowej bo nie wyszła za słodka Mi pasowała, nie lubię słodkich ciast, ale jak ktoś woli słodsze to śmiało, może dać całą szklankę. *Sernik najlepiej smakował po 2-3 dniach, był najpyszniejszy. *Michałki można zamienić innymi czekoladowymi cukierkami, np. Bajecznymi, Pierotami
Moje pyszne gotowanieroku utrzymują się maliny! Są słodkie i piękne, choć dawno myślałam, że ich czas dawno minął. Jeżeli tak jak ja lubicie te małe cudeńka, mam dla Was coś pysznego! Fantastyczny, lekki, słodko kwaśny sernik z ciasteczkami amaretto. Słodycz kruchego spodu z ciasteczek i słodko kwaśny wierzch malinowy sprawiają, że na jednym kawałku na pewno się nie skończy. Przynajmniej
Słodkie Przyjemnościmega puszysty, w końcu ilość jaj robi swoje. W kajeciku zapisałam go jako sernik rewelacja, więc i tak podaję. Składniki na przepis tak jak był w oryginale, poniżej taki jak ja przygotowałam. Składniki przepisu oryginalnego: - 1kg tłustego sera (przed dodaniem musimy go zmielić) - 130g masła lub po 65g masła i margaryny - 10 żółtek - 10 białek - 100g mąki pszennej - 100g(...)ciasta gdyż mi nie pozwolono...(bunt rodzinki). A byłyby tu bardzo wskazane. Mimo iż nie jestem fanką rodzynek w sernikach, to w tym mi zawsze bardzo smakowały. Rodzynki po sparzeniu a przed dodaniem obtaczamy lekko w mące lub budyniu i delikatnie mieszamy całość. Smacznego
Smaczne Zdrowebloga moje wypieki . To chyba pierwszy blog kulinarny, który mnie zaczarował. Podziwiałam zdjęcia, testowałam wypieki. Cieszę się, że Dorota wydaje książki, rozwija się i odnosi sukcesy. Bardzo lubię widzieć ludzi, którzy swoją pasję przekuwają w sposób na życie. Imponują mi i jednocześnie cieszy mnie, że im się udało. Mam wrażenie, że blogosfera kulinarna to w ogóle wyjątkowe środowisko(...)stopniach (po włożeniu sernika od razu zmniejszamy temperaturę. Zostawić do ostygnięcia w uchylonym lekko piekarniku. Następnie schłodzić przez noc w lodówce. Schłodzony sernik polać masą z czekolady i masła, przygotowanej w kąpieli wodnej lub mikrofalówce (szybsza i łatwiejsza wersja
W kuchni wieczoremmalin mrozonych +5 lyzek cukru 4 lyzki maki ziemniaczanej esencja waniliowa 2 lyzki dzemu jezynowego Spod sernika: 8 sucharkow pelnoziarnistych(80 g) 100 g mielonych migdalow 2 lyzki masla ghee Wykonanie: Sucharki rozdrobnic w mikserze kielichowym lub w grubym woreczku foliowym walkiem.Wmieszac mielone migdaly i roztopione maslo. Tortownice wylozyc papierem do pieczenia,wnetrze obreczy wysmarowac maslem.Na dnie rownomiernie wylozyc(...)odstawic do wystudzenia. Do duzej misy wylozyc ser z wiaderka.Wsypac cukier i dodawac po jednym jajku,mieszajac rozga lub mikserem na malych obrotach.Dodac make przesiana przez sitko.Na koncu wmieszac przygotowana mase malinowa.Calosc wylozyc na przygotowany spod. Mala lyzeczka na gore sernika poukladac kupki dzemu jezynowego i wykalaczka porobic esy-floresy. Wstawic do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 ° C.Piec
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!krótko na gładką masę, tylko do połączenia się składników, około 1 minuty. Nie miksuj dłużej, żeby niepotrzebnie nie napowietrzać masy (wtedy sernik urośnie, opadnie i popęka). Całość przełóż na schłodzony spod ciasteczkowy. Tortownicę umieść w większej blaszce lub naczyniu żaroodpornym . Zalej naczynie mniej więcej do połowy wysokości tortownicy gorącą wodą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Słodko-Słony Świat Ilony