łosoś wędzony - 3533 przepisów (strona:193/236)

Restauracja Amarylis 143

wypieki restauracyjne i niespodziankę od szefa kuchni jaką był tatar z łososia z czipsem. Wszystko pięknie podane. Do tej pory rzadko zdarzało nam się, żeby to co zostało tak pięknie podane było pyszne i na odwrót. Pierwszy raz kosztowaliśmy tatara rybnego - bardzo dobry.  Zamówiliśmy: Polędwica wołowa, wędzona dynia, grillowany ziemniak z czosnkiem, sos z grzybów Czekoladowa kula, zabajone

Karola gotuje
Staropolski bigos postny i przepisy na potrawy świąteczne 242

Zupa grzybowa  (Wege) Czysta zupa grzybowa z wędzoną śliwką  (Wege) Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi  (Wege) Uszka z grzybami (Wege) Karp smażony z sosem szarym Wigilijna kapusta z grochem    (Wege) Suszone grzyby w cieście piwnym  (Wege) Ryba po grecku w wersji odchudzonej Pieczony łosoś Pasztet rybny Najlepsze śledzie z cebulą Śledzie marynowane

Codziennik Kuchenny
Sałatka z brokułem i boczkiem 162

Dziś połączyłam w mojej pysznej sałatce brokuł, boczek i wyrazisty ser cheddar. Idealnie pasujące do siebie połączenie, bardzo fajnie komponujące się smakowo na jednym talerzu. Wędzony smażony boczek da temu daniu niesamowity smak, podkręci słoność i wydobędzie smak brokuła. Do sałatki przygotowałam prosty sos na bazie majonezu, ale możesz go też nieco odchodzić. Bardzo fajnie będzie komponowała się sałatka(...)kalorii spadnie zdecydowanie. Pozostawiam zatem wybór Tobie! Zapraszam do wszystkich moich  przepisów na sałatki .  Polecam Wam także: –  sałatka z brokułem –  sałatka z kaszą bulgur i łososiem –  sałatka tabbouleh –  sos do sałatki –  sałatka z kurczakiem i oscypkiem –  sałatka gyros –  sałatka z roślin strączkowych –  sałatka cezar z kurczakiem –  sałatka z kaszą

nietylkopasta.pl
Tarta z boczkiem czyli klasyczna Quiche Lorraine 113

cukinii – tarta ze szpinakiem i salami – tarta z łososiem i mozzarellą – tarta ze szparagami – tarta ze szparagami i jajkiem TARTA Z BOCZKIEM PRZYGOTOWANIE: 1 h 50 minut SKŁADNIKI: – 250 g mąki pszennej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 120 g zimnego masła z lodówki – sól – 100-150 g wędzonego boczku w plasterkach – 1 cebula

nietylkopasta.pl
Pasta jajeczna z makrelą 155

łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Hummus, pasta z cieciorki Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Mutabal, pasta z bakłażana   Pasta z bobu z miętą Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną Pasta z bobu Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Pasta z bakłażana Pasta

Kulinarne przygody Gatity
Terrina wieprzowa z pistacjami 150

terriny na zimno na przykład z grillowanych warzyw bądź łososia nie wymagają pieczenia. Terrinę podaje się na zimno, jest ona zatem idealna jako przekąska . Poniżej znajdziecie przepis na terrinę wieprzową z pistacjami . Jest to terrina pełna mięsa, gdyż poza mielonym mięsem wieprzowym znajduje się w niej także spora ilość wędzonego boczku. Świetnym dopełnieniem mięsa okazały się być orzechy pistacje, które

MeCooks
Klasyczne danie ze szparagami, boczkiem i jajkiem 197

Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem Fit tarta ze szpinakiem, cukinią, bakłażanem i fetą Trudność Początkujący Czas przygotowania 5 min. Czas gotowania 20 min. Całkowity czas 25 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE)   500 g szparagów zielonych (1 pęczek)   250 g boczku wędzonego   4 jajka

A to pestka
Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą 271

Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą to odmiana od tradycyjnych naleśników podawanych na słodko. Wytrawna wersja jest idealna na obiad, albo lunch do pracy. Choć trzeba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka faszerowane makrelą wędzoną 224

wędzona majonez szczypiorek Przygotowanie : Jajka ugotować, obrać, wyjąć delikatnie żółtka Makrelę obrać z ości i skóry Rybę i żółtka włożyć do blendera z łyżką majonezu, ewentualnie dodać szczyptę pieprzu - miksować Dodać pokrojony drobno szczypiorek, wymieszać Napełniać jajka pozbawione żółtek, dekorować.                              Makrelę możemy zastąpić łososiem

Proste Potrawy
Snikers na imieninowe przyjęcie 211

specjały na stole, tym razem mogłam spróbować wędzonego karpia. Przyznam się, że nie przepadam za karpiem, na wigilie unikam  go jak tylko umiem. Tym razem jednak zaryzykowałam i opłaciło się. Karp kazał się smaczny, nie czuć było typowego smaku mułu, nie był może tak rewelacyjny w smaku jak amur czy łosoś, ale nie należy wybrzydzać. Na osłodzenie popołudniowego serwowania

ciastkarnia na kruchym spodzie
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 183

Szwedzki tort kanapkow y Mini tartinki z ciasta francuskiego Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Guacamole - meksykańska salsa Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami Moutabbal - pasta z bakłażana Smalec z wędzonego boczku Muffiny pizzowe Prażone migdały z papryką Chipsy z jarmużu Papryczki jalapeño faszerowane tuńczykiem Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Francuski pasztet z wątróbki Potrawy na ciepło Mini pizza Chili(...)kiełbasą chorizo Rybka lubi pływać Najlepsze śledzie z cebulą Śledzie w miodzie Śledzie z czosnkiem Śledzie z cebulą i czerwonym pieprzem Śledzie marynowane w oleju lnianym Gravlax - marynowany łosoś Ryba po grecku w wersji odchudzonej Pieczony łosoś w posypce z curry Rillettes z łososia Śledzie z marynowanymi grzybkami i ogórkami Pracochłonne lecz warte wysiłku Kokosowe krewetki z salsą mango-habanero

Codziennik Kuchenny
Pasta jajeczna z łososiem na kanapki! 129

JAJECZNĄ Z ŁOSOSIEM: - 4 jajka ugotowane na twardo - 3-4 ogórki kiszone - 1 duży lub dwa małe brzuszki łososia - 1/5 kostki sera feta - serek śmietankowy light (można też użyć grani lub twarogowy, ale z takim kremowym smakuje mi najbardziej) - pieprz ( nie dodajemy soli, feta załatwi nam sprawę) - 1/2 łyżeczki chrzanu lub musztardy wykonanie: Jajka kroimy w kostkę. Łososia rozdrabniam widelcem(...)odciśnięte ogórki, jajka i resztę składników. Doprawiam pieprzem.  Pastę najlepiej włożyć na godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły.   Wypróbuj również przepis na: 1. Pastę z wędzonego dorsza 2. Jajka w koszulkach na tostach ze szpinakiem i pieczarkami 3. Sałatkę z awokado i jajek na twardo 4. Omlet biszkoptowy z mozzarellą 5. Pyszne jajka po turecku

SMYKWKUCHNI
Restaurant Week - Quale 155

dość zaskakujące połączenie smaków. Dania główne:   👉 Schab, espuma grzybowa, brokuł & kluska z chorizo i wędzonym twarogiem Choć wybrałam menu rybne, to miałam okazję spróbować dania, dzięki uprzejmości Dominika. Schab mięciutki i soczysty, rozpływał się w ustach, a kluska z wędzonego twarogu była wspaniała! Lekko chrupiąca, z rozpływającym się środkiem - takie zaskoczenia lubię! Nie zdecydowałam się na to danie(...)względu na dodatek sosu grzybowego, ale niepotrzebnie, gdyż był bardzo subtelny i smaczny. Amatorów pysznego jedzenia może rozczarować jedynie porcja, ale na pewno nie smak! 👉 Łosoś, risotto z gorgonzolą, brokuł Bardzo odważne połączenie dość tłustej ryby jaką jest łosoś z bardzo wyrazistą w smaku gorgonzolą. Ryba była soczysta i świetnie przyprawiona, a skórka usmażona na chrupko - tak jak lubię najbardziej

Cooking Monster