SKŁADNIKI 4 filety z łososia 250 ml jogurtu naturalnego 40 g świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 1 szalotka 1 cytryna koperek s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 4 filetti di salmone 250 ml di yogurt bianco 40 g di zenzero fresco 2 spicchi d'aglio 1 scalogno 1 limone aneto fresco sale, pepe olio d'oliva(...)mieszając od czasu do czasu. Filety z łososia skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Rybę gotujemy na parze ok. 15-20 minut. Ugotowane filety z łososia podajemy z sosem imbirowym. **** PREPARAZIONE Per prima cosa preparate la crema di zenzero. Pelate lo zenzero e tagliatelo a fettine. Sbucciate lo scalogno e tagliatelo a dadini. In una padella scaldate
La grande e la piccola cuocadomowe party . Czas całe 10 minut. hashtag #Ambition Składniki: na zdj. na dwie osoby 1 średniej wielkości cykoria 100 g wędzonego łososia 1 łyżka mielonej słodkiej papryki kilka kiełków sałaty na jedna roladkę sos musztardowo-miodowy 2 łyżki Sposób: Cyrkonię ucinamy(...)strony korzenia, roztrzepujemy tak by liście odeszły. Myjemy i osuszamy. Następnie smarujemy liście w środku naszym sosem przepis wyżej w linku ,wykładamy cienki pasek łososia i znów dodajemy odrobinę sosu . Dekorujemy kiełkami i posypujemy papryką. Składniki na sos: Miód - 1.5 łyżki Musztarda Dijon - 1 łyżka Sok z cytryny - 0.5 łyżki Oliwa z oliwek - 1 łyżka sól, pieprz
Viola cooks with passionzdjęciach makaron wyda się banalny i w sumie taki jest w przygotowaniu. Nie jest jednak banalny w smaku, kilka dodatków powoduje wyjątkowość tego dania. Sos jest niesamowicie kremowy dzięki dodatkowi orzechów nerkowca. A do tego to niesamowicie zdrowe danie. A jeśli chcesz dodatkowo potraktować to danie wyjątkowo, zrób domowy makaron z mojego pysznego przepisu na domowy makaron . Jeśli lubicie makarony(...)Dodaj do sosu nieco wody, najlepiej tej z gotującego się makaronu. Duś aż ser się rozpuści. Powinien mieć konsystencję rzadszej śmietany. Ze szpinaku usuń ogonki, a łososia pokrój w mniejsze kawałki. Do sosu dodaj makaron, wymieszaj, dodaj szpinak i łososia. Duś ok 2 minut a szpinak zmięknie. Dopraw pieprzem. Podawaj. SMACZNEGO! Artykuł Makaron ze szpinakiem i łososiem pochodzi z serwisu
nietylkopasta.plpozbawić skóry i pokroić w grubszą kostkę, następnie skropić sokiem z cytryny, oprószyć posiekanym koperkiem i pieprzem cytrynowym. Kawałki łososia ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez około 25 minut. 2. Sos: Wszystkie składniki sosu połączyć ze sobą, doprawić świeżo zmielonym pieprzem, solą i wstawić do lodówki. 3. Zielony groszek ugotować według(...)opakowaniu. 4. Zielonego ogórka obrać i pokroić w plasterki a mix sałat umyć i osuszyć. 5. Mix sałat, ogórek i groszek wymieszać w salaterce, na wierzchu ułożyć łososia i całość polać sosem
Szalona Kuchnia Ewelinyprzed podaniem napełnić sałatką. składniki (6 szt) opakowanie ciasta francuskiego (275 g) sałatka: 100 g paluszków krabowych 100 g wędzonego łososia 80 g -1 mały zielony ogórek łyżka koperku łyżka majonezu 1-2 łyżki wasabi 1 łyżeczka sosu sojowego - opcjonalnie do przybrania: szczypior płatki papryki przygotowanie Przygotować miseczki z ciasta francuskiego . Ciasto pokroić na 12 kwadratów. Posmarować żółtkiem(...)Jeżeli środek ciastek zbyt wyrośnie, możemy go lekko wgnieść do środka palcem. Paluszki krabowe i łososia pokroić w drobne kawałki. Ogórek obrać, pokroić w kostkę. Wymieszać składniki sosu, dodać do paluszków, łososia i ogórków, wymieszać, doprawić do smaku. Tak przygotowaną sałatką napełnić przygotowane miseczki z ciasta francuskiego, posypać szczypiorem i płatkami papryki, podawać. Smacznego
Stare GarySKŁADNIKI : 500 g filetu z łososia 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1 średni ogórek, obrany 1 limonka 1 czerwona cebula, drobno pokrojona 100 g sera fety Arla Apetina, w kostkach z suszonymi pomidorami 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki sól, pieprz do smaku(...)jeszcze podpiec aby były bardziej chrupiące. Kiedy już zaczynają się chipsy zwijać, wyciągamy je z piekarnika i chwilkę suszymy. Z łososia zdejmujemy skórę, pozbawiamy je ewentualnych ości i kroimy w drobną kostkę. Do miski przekładamy mięso, dodajemy sos sojowy, sok z limonki, natkę pietruszki, rozkruszony ser feta wraz z oliwą i suszonymi pomidorami oraz cebulę i drobno pokrojony ogórek
Kulinarne Fantazje Mariolioliwek, sok z połowy cytrynysuszona kolendrasól i pieprzWarzywa myjemy, sałatę szarpiemy na kawałki, pomidorki przekrawamy na pół (albo zostawiamy całe), ogórki i rzodkiewki kroimy w plastry. łososia kroimy w mniejsze plastry. Sos: oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy przyprawy i polewamy sałatkę. Wszystko razem mieszamy.Sałatka z łososiem
Bon Appetit MałgorzatyMakaron z serkiem brie w sosie śmietanowym posypany płatkami prażonych migdałów to szybkie, niezwykle proste, a zarazem eleganckie danie. Delikatność łososia w lekkim sosie śmietanowym to idealne połączenie smaków i ciekawy pomysł na obiad. Makaron z Sos em Śmietanowym , Serkiem Brie i Prażonymi Migdałami - Składniki: ok. 300 g makaronu 3 ząbki czosnku 250 ml śmietanki 30% 3 serki śmietankowe (typu
Słodka Stronanajważniejsze mój syn zjadł dwa kawałki :) Składniki na 8 takich kawałków: 100 g fileta z łososia lub gotowy tatar Suempol (ja użyłam gotowego, jest to posiekane mięso łososia) 25 ml sosu sojowego 0,5 łyżeczki wasabi 0,5 czerwonej cebuli kiełki rzodkiewki do przybrania 2 świeże ogórki długie i niezbyt cienkie Wykonanie: Ogórki obrałam ze skórki, pokroiłam w poprzek(...)kawałki. Środek wydrążyłam, zostawiając odrobinę miąższu na jednym końcu, który tworzył dno. Filet z łososia drobno siekamy. Jeśli używamy gotowego tatara, czyli posiekane mięso odpuszczamy sobie siekanie w takim wypadku. Cebulę posiekałam i wymieszałam z mięsem. W osobnej miseczce zmieszałam sos sojowy z wasabi i wlałam część zawartości do mięsa, dobrze wymieszałam. Na koniec zostało mi włożyć tatar do wydrążonych
Blondynka GotujeEksperymentów ciąg dalszy. :-) Był już uwielbiany przez nas łosoś pod serową kołderką, tutaj dodaliśmy jeszcze jeden element: sos tatarski. Sos jest łatwy w wykonaniu, lecz na pewno trzeba liczyć się z faktem, że dodaje naszej rybce nieco kaloryczności. Jednak w słusznej sprawie warto czasami zgrzeszyć, wyszło naprawdę pysznie. :-) 2 filety z łososia 100g twardego sera długodojrzewającego 2 łyżki majonezu(...)minimum 20 minut. 2. Ser ścieramy na małych oczkach tarki. Posypujemy nim obficie filety. 3. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez około 15-20 minut. 4. Kiedy łosoś się piecze przygotowujemy sos: cebulę i podgrzybki drobno kroimy, ogórka ścieramy na tarce. Mieszamy z majonezem, musztardą, chrzanem, solą i pieprzem. 5. Po upieczeniu polewamy rybę sosem. Podajemy z ulubionymi dodatkami
Szefowa kuchniproponujemy szybki numerek – tartę. Można je też podawać duszone, smażone lub gotowane, z szynka parmeńską, sosem holenderskim lub berneńskim, fetą, jajkiem sadzonym. Cokolwiek podpowie Wam wyobraźnia… Tylko patrząc na szparagi, lepiej trzymajcie ją na wodzy… Składniki: pęczek białych szparagów płat łososia 1 łyżka masła 1 łyżeczka kozieradki 1 łyżeczka estragonu 1 szklanka śmietany 18% 1 jajko koperek(...)posiekany koperek i szczyptę soli, mieszacie ponownie. Ciasto rozwałkowujecie, wykładacie na wysmarowaną masłem formę do tarty (możecie ją posypać dodatkowo otrębami albo płatkami owsianymi), wykładacie na nie szparagi, łososia i zalewacie sosem. Pieczecie w temperaturze 180 stopni przez 20-30 minut, aż brzegi tarty będą zarumienione, a sos zwiąże składniki. Ubieracie się w krótkie spodenki i białe koszule. Tartę studzicie
GRUBY WAŁEKSkładniki: 4 plastry wędzonego łososia 2 garście sałaty 2 plasterki cytryny 2 łyżki nasion dyni 2 łyżki sezamu 1/2 ogórka 1 awokado 1/2 cebuli kilka oliwek 4 pieczarki Sos składniki(...)nasiona sezamu i kilka nasion dyni , które są doskonałym źródłem białka i składników mineralnych , zwłaszcza żelaza i cynku , ale także fosforu i magnezu .Na wierzchu poukładać łososia..Wszystko polać sosem. Sos : .4 łyżki oliwy łączymy z 1 łyżką soku z cytryny,dodajemy trochę soli , i pieprz świeżo zmielony do smaku
w mojej kuchniSKŁADNIKI 500 g filetu z łososia 400 g zielonych szparagów 1 cytryna s ó l, pieprz oliwa z oliwek Sos miodowo-musztardowy 3 łyżki musztardy 1 łyżka miodu 250 ml śmietany 30% szczypta kurkumy oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 500 g di filetto di salmone 400 g di asparagi verdi(...)musztard ą i miodem, doprawiamy sol ą, pieprzem i szczyptą kurkumy. Sos g otujemy do zagęszczenia ok. 3-4 minuty, ciągle mieszając. Upieczonego łososia podajemy ze szparagami i sosem miodowo-musztardowym. **** PREPARAZIONE Bagnate i filetti di salmone con succo di limone. Aggiustate di sale e pepe. Lasciate riposare per circa 30 minuti. Ungete una pirofila
La grande e la piccola cuocałososiem. Nigdy do końca nie wiem jakie nadzienie przygotuję do pizzy. Po prostu przyrządzam taką pizzę, na którą mam ochotę. Dzisiaj zamarzyła mi się pizza bianco z łososiem. Często zamiast pomidorowego sosu używam sos bianco czyli biały sos, pesto lub sos romesco . Jest naprawdę wiele smakowych kombinacji, trzeba tylko się odważyć i chociaż raz zrezygnować ze stereotypów jakim niewątpliwie jest(...)Wymieszaj składniki na sos bianco czyli serek, parmezan i koper. Jeśli sos jest za gęsty rozrzedź greckim jogurtem lub użyj creme fraiche. Posmaruj sosem placki i posyp mozzarellą. Na wierzchu ułóż kawałki łososia, lekko podsmażony szpinak i kawałki awokado. Pokrój cebulę w cienkie krążki i ułóż na pizzy. Piekąc pizzę na kamieniu pamiętaj aby spód ciasta był dobrze podsypany mąką
codojedzeniakostkę 1 cebula, pokrojona w półplasterki kawałek czerwonej papryki kilka plastrów łososia pokrojonych w małe kawałki 2 ząbki czosnku, grubo pokrojone trochę grubo pokrojonego szczypiorku cytrynowy pieprz zioła prowansalskie pokruszony ser owczy typu roquefort lub inny (np. feta) siekana pietruszka trochę sera żółtego, startego na tarce Sos: 2 duże jajka 80-100 g śmietanki, min. 30% duża szczypta gałki(...)miarki) wbić jajka, wlać śmietankę, doprawić sporą szczyptą gałki muszkatołowej, odrobiną soli i białym pieprzem. Dokładnie rozbełtać rózgą lub trzepaczką. 4. Rozłożyć do tartaletek farsz warzywny, ser i łososia, Zalać delikatnie sosem (chodzi o to, żeby sos nie wypłynął poza ciasto), wstawić do nagrzanego piekarnika na samo dno lub na pierwszy ruszt. Po 10-u minutach przełożyć tartaletki na ruszt
Kuchnia Prezydentowej