może zabraknąć warzyw oraz serów. Jeżeli znudziły Wam się zwykłe kanapki, zachęcam Was do wypróbowania panini ze szparagami, wędzonym łososiem, sałatą, jajkiem, mozzarellą i camembertem. Jest baaaardzo smacznie 4-5 bułek ciabatta ( zobacz przepis na domową ciabattę ) 150 g łososia wędzonego Mowi kilka listków sałaty 1 op. mozzarelli w zalewie 1 małe op. sera pleśniowego 1-2 jajka pęczek szparagów(...)ogórki. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Bułkę kroimy na pół. Smarujemy przygotowanym sosem. Na spód kładziemy listek sałaty, mozzarellę, zwinięty plaster łososia, plasterek jajka, kilka szparagów oraz camembert. Przykrywamy drugą częścią bułki. Kanapkę zjadamy „na zimno” lub opiekamy kilka minut (do lekkiego zrumienienia i roztopienia się serów) w opiekaczu lub na grillu
Smaki Na Talerzupatelni smaż cienkie naleśniki. Łososia drobno posiekaj i połącz z serkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Naleśniki posmaruj warstwą serka z łososiem, ułóż na nim szparagi i zawiń w rulonik. Podawaj na ciepło lub na zimno
Kuchnia bezglutenowauwielbiam kaszę jaglaną. Jako dodatek do różnych dań, ale tez lubię z nią łączyć różne smaki. Z łososiem smakuje super, to wiedziałam, ale postanowiłam dodać do tego wszystkiego jeszcze ananasa. Wyszło smacznie bardzo, lekko, szkoda, że tak mało :-). U Was też tak zimno ??? Brrrr, a ja mam w sobotę wesele siostry, przeraża mnie ta pogoda :-(. Miłego dzionka :-) Składniki 3 porcje
kruche babeczkiProste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przyprawami. Do tego kompozycja wytrawnych dodatków, które podnoszą walory smakowe dania. Dziś zapraszam Was na pyszny quiche z łososiem, słodką gruszką i aromatycznym serem camembert. Danie nie tylko ładnie się prezentuje - również wybornie smakuje, zarówno na ciepło jak i na zimno. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 12 min Czas całkowity 32 min Czas przygotowania
Wędrówki po kuchnimożna je odwrócić na drugą stronę), no i nie trzeba smarować ich tłuszczem (masa nie przywiera). Warzywne babeczki najlepiej podawać na zimno. Świetne są zarówno same, jak również będą pasować do sosu koperkowego i plastra wędzonego łososia. 1 sztuka zawiera ok. 115 kcal , węglowodany: 13g, białko: 7g, tłuszcz: 3g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się
DietologKlasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!chęcią sięga się po kolejną jej porcję. Łosoś w sosie żurawinowym Składniki: 4 filety z łososia 2 szalotki 200 g świeżej żurawiny 100 ml porto 100 ml bulionu warzywnego 10 g masła olej Kujawski tłoczony na zimno do smażenia sól, pieprz Drobno posiekane szalotki podsmażamy przez około 5 minut na 2 łyżkach oleju Kujawskiego. Następnie dolewamy porto
Przysmaki KarolkiWitajcie po kolejnej dłuższej przerwie. Świat gna do przodu a ja razem z nim bez chwili wytchnienia. 😋 No, ale jak mam co do minuty wypełniony dzień
Zdrowie i pysznie na talerzuzacząć jeść lekkie dania. To tez czas pikników i rodzinnych wypadów za miasto. Potrawy muszą nadawać się aby jeść je na zimno a także muszą być wygodne w konsumowaniu. Kulebiaki piknikowe są właśnie idealne! Do kulebiaków dodałam łososia MOWI . Łosoś jest zdrowy ponieważ: zawiera kwasy OMEGA 3, które wspomagają rozwój i funkcjonowanie mózgu OMEGA-3 zapobiega chorobom układu krążenia
Kuchnia w oparachDawno, dawno nie piekłam wytrawnej tarty . Chciałam upiec coś nowego i wymyśliłam tartę na zimno i na ciepło. To danie jest uniwersalne i można je jeść różnie. Tarta ziemniaczana z łososiem bo o niej mowa jest typową tartą z resztek ziemniaków, którą można urozmaicić podając ją z łososiem. Ostatnio gotuję ziemniaki w mundurkach i takich użyłam do tarty. Tarta ziemniaczana
codojedzeniajako danie obiadowe z ziemniakami lub ryżem oraz sezonową surówką. Wspaniale też sprawdzą się na kolację, przystawkę – na ciepło lub na zimno. Gorąco polecam i życzę smacznego. Dla tych co lubią ryby… i nie tylko polecam również: - Łososia w maku - Smażone filety z gładzicy - Tartę z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną - Szaszłyki z łososia - Kotlety siekane z łososia - Dorsza
mojewypiekiinietylkoGotowany, pieczony, smażony, surowy, wędzony na ciepło i na zimno, na kolację, przystawkę… i nie tylko – ta ryba stwarza w kuchni ogromne pole do popisu. Łosoś, bo o nim ponownie będzie mowa. Na blogu jest już tatar z łososia i myślałam, że lepszy być nie może. No cóż, myliłam się. Tatar z łososia, z mango, na awokado jest jeszcze lepszy
mojewypiekiinietylkozimno lub na ciepło. Będzie idealna jako uzupełnienie szwedzkiego stołu, obok na przykład jajek faszerowanych pastą łososiową. Jej przygotowanie jest bardzo proste, a efekt, jak widać na zdjęciach, również miły dla oka. Przepis pochodzi z książki "Pascal kontra Okrasa" wydanej przez Lidla, urozmaiciłam go tylko odrobinę świeżym koperkiem dodanym do łososia
Kulinarne przygody GatityLekka sałatka na drobnym makaronie z wędzonym łososiem od firmy Suempol podana w szklanych pucharkach zyskuje na wyglądzie, idealna również do zabrania ze sobą
Wanilia i Kardamon