rozdawać. A najlepiej robić więcej i nie rozdawać. No więc robię więcej… Składniki: 2 l wody pół kg czereśni 3 łodygi rabarbaru 2 łyżki cukru (lub więcej) kostki lodu Czereśnie myjemy i odrywamy z nich ogonki, rabarbar myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier i owoce. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy(...)Przed podaniem dorzucamy do niego kostki lodu. Podobne przepisy: Kompot ze śliwek i jabłek Kompot z rabarbaru Kompot z truskawek i jabłek Kompot z truskawek i rabarbaru Kompot jabłkowy Kompot z rabarbaru i jabłek Artykuł Kompot z czereśni i rabarbaru pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovytych truskawek było mi szkoda, więc koktajl zrobiłam z malin. Jak macie zamrożone banany, dodajcie zamrożone. Składniki: 500 ml kefiru 1 dojrzały banan 250 g malin parę kostek lodu Obranego banana, umyte maliny i kefir wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki koktajl. Przed podaniem dodajemy do niego kostki lodu. Artykuł Koktajl bananowo-malinowy pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovykawy dolałam mleka owsianego. Piłam także i bez. Obie wersje mi pasują. Składniki: 600 ml wody 3 czubate łyżki mielonej kawy (najlepiej świeżo mielonej) 2 łyżki mleka (opcjonalnie) kostki lodu (przepis na 2 porcje) Wodę (o temperaturze pokojowej) wlewamy do dzbanka/słoika, wsypujemy kawę, mieszamy, szczelnie zamykamy i odstawiamy na blat na minimum 12 godzin. Po tym czasie kawę odcedzamy(...)odcedzałam przez pieluchę tetrową), wlewamy do szklanki z lodem, dolewamy do tego mleko. Artykuł Cold brew z mielonej kawy pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyjest taka potrzeba. Dla mnie każda wersja jest z pytkę. Składniki: 1 l wody w temperaturze pokojowej 5 czubatych łyżek kawy zbożowej (tej do gotowania) parę kostek lodu (najlepiej z batmanem) cukier i mleko (wg upodobań) Kawę wsypujemy do dzbanka lub słoika, zalewamy wodą, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na blat na 12 godzin. Po tym czasie kawę przecedzamy przez(...)drobne sito lub np. pieluchę tetrową, przelewamy do szklanek i podajemy z kostkami lodu. Artykuł Cold brew z kawy zbożowej pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovycholernego rabarbaru (zużyłam dziś do pleśniaka), więc pozostaje mi jedynie woda mineralna. Składniki: 1,5 l wody 4 duże łodygi rabarbaru 2 łyżki cukru lub więcej 1 cytryna kostki lodu Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier, a także umyty i pokrojony w mniejsze kawałki rabarbar. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy, dodajemy sok z cytryny. Przed podaniem dorzucamy(...)niego kostki lodu. Podobne przepisy: Kompot ze śliwek i jabłek Kompot z czereśni i rabarbaru Kompot z truskawek i jabłek Kompot z truskawek i rabarbaru Kompot jabłkowy Kompot z rabarbaru i jabłek Artykuł Kompot z rabarbaru pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovybardzo fajnie uzupełnia. Składniki: 1 dojrzałe duże mango 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu szczypta nitek szafranu (opcjonalnie) 1 łyżeczka miodu 3 kostki lodu (przepis na 2 porcje) Mango obieramy, kroimy na mniejsze kawałki (pamiętajcie, że ma w środku pestkę), wrzucamy do blendera. Dodajemy do niego jogurt, kardamon, cynamon, szafran, miód i kostki lodu
Kardamonovyktoś miał wątpliwości. Pijcie na zdrowie. Składniki: 1 l wody mineralnej 3 większe cytryny 1 duży ogórek gruntowy 1 czubata łyżka miodu 5 dużych liści mięty szczypta soli kostki lodu 1 cytrynę i ogórka bardzo dokładnie myjemy, kroimy w cienkie plasterki. Do dzbanka wlewamy wodę, dodajemy do niej miód, mieszamy aż do rozpuszczenia. Dorzucamy do tego plasterki cytryny(...)ogórka, sok z reszty cytryn, poszatkowane liście mięty i sól. Mieszamy. Na koniec dodajemy kostki lodu. Podobne przepisy: Lemoniada Lemoniada arbuzowa Sima – fiński napój cytrynowy z drożdżami Lemoniada truskawkowo-arbuzowa Lemoniada Artykuł Lemoniada z ogórkami pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyPróbujcie, smakujcie. Składniki: 10 średnich truskawek 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego duża szczypta mielonego kardamonu (opcjonalnie) 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka miodu (lub więcej, do smaku) 3 kostki lodu (przepis na 2 porcje) Truskawki myjemy, pozbywamy się szypułek, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera. Dodajemy do nich jogurt naturalny, opcjonalnie kardamon, cynamon, miód i kostki lodu. Wszystko miksujemy
Kardamonovystep-64ac5e3c0367f","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Do sosu w\u0142\u00f3\u017c kotleciki drobiowe, wymieszaj dok\u0142adnie \u017ceby ka\u017cda porcja pokry\u0142a si\u0119 marynat\u0105. Odstaw do lod\u00f3wki na 30 minut lub nieco d\u0142u\u017cej.","text":"Do sosu w\u0142\u00f3\u017c kotleciki drobiowe, wymieszaj dok\u0142adnie \u017ceby ka\u017cda porcja pokry\u0142a si\u0119 marynat(...)u0105. Odstaw do lod\u00f3wki na 30 minut lub nieco d\u0142u\u017cej.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/kotleciki-drobiowe-szu-szu\/#wpzoom-rcb-direction-step-64ac5e3c03680","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Na patelni rozgrzej do\u015b\u0107 du\u017c\u0105 ilo\u015b\u0107 oleju. Na rozgrzanym nieco g\u0142\u0119bszym oleju usma\u017c kotleciki po obu stronach. Sma\u017c po kilka sztuk, nie wszystkie jednocze
ProstePesto.plJeśli tylko macie czarną porzeczkę koniecznie zróbcie taki przecier. Może być pysznym dodatkiem do lodów, deserów, można go dodać do wody, do sosów na zimno i na gorąco, do galaretki, serów, mies... Co potrzeba: Czarna porzeczka, Cukier Wykonanie: Czarną porzeczkę myjemy, obrywamy z ogonków, dajemy do garnka, gotujemy na małym płomieniu, aż wszystkie się rozpadną. Na początku mieszamy cały
Bułka z Chlebemwapń. Posiada właściwości uspokajające. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Mleko świetnie nadaje się do kawy, płatków śniadaniowych, koktajli, jako dodatek do wypieków, lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor. Jogurt grecki ma kremową i gęstą
Zdrowy Styl Joannykurczaka pokr\u00f3j w drobn\u0105 kostk\u0119. Przygotuj marynat\u0119 z oleju, s\u0142odkiej papryki i przyprawy z suszonymi pomidorami. Mi\u0119so wymieszaj z marynat\u0105, pozostaw w lod\u00f3wce na 2 godziny. Usma\u017c na rozgrzanej patelni, potem poczekaj a\u017c ca\u0142kiem ostygnie.","text":"Pier\u015b kurczaka pokr\u00f3j w drobn\u0105 kostk\u0119. Przygotuj marynat\u0119(...)oleju, s\u0142odkiej papryki i przyprawy z suszonymi pomidorami. Mi\u0119so wymieszaj z marynat\u0105, pozostaw w lod\u00f3wce na 2 godziny. Usma\u017c na rozgrzanej patelni, potem poczekaj a\u017c ca\u0142kiem ostygnie.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/salatka-pomidorowa-z-czerwonym-pesto\/#wpzoom-rcb-direction-step-6499e3893f0d4","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Ry\u017c orzo ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Pozostaw
ProstePesto.plprzełóż na talerz. W ten sposób ugotuj pozostałe kluski. Knedle serowo – truskawkowe podawaj z podsmażoną na maśle bułką tartą, z kwaśną śmietaną posypaną brązowym cukrem lub gałką lodów. Jeśli zastanawiasz się nad tym, czy knedle serowe z truskawką można zamrozić, to jak najbardziej tak! W tym celu surowe (bez gotowania) knedle ułóż tak, aby się nie stykały
Kuchnia Na WypasiePróbujcie, smakujcie. Składniki: 10 średnich truskawek 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego duża szczypta mielonego kardamonu (opcjonalnie) 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka miodu (lub więcej, do smaku) 3 kostki lodu (przepis na 2 porcje) Truskawki myjemy, pozbywamy się szypułek, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera. Dodajemy do nich jogurt naturalny, opcjonalnie kardamon, cynamon, miód i kostki lodu. Wszystko miksujemy
Kardamonovyodżywczych, idealnie wspierając Twoją aktywność fizyczną. Koktajl owocowy z jogurtem i miodem Składniki: Świeże owoce (np. banan, truskawki, mango) Jogurt naturalny Sok pomarańczowy (pół szklanki) Miód (odrobinę do smaku) Lód Przygotowanie: W blenderze połącz świeże owoce, jogurt naturalny oraz sok pomarańczowy. Dodaj kilka kostek lodu i miksuj wszystko na gładką konsystencję. Jeśli preferujesz bardziej płynny koktajl, dodaj trochę więcej soku
Ugotowane pozamiatane