czas kiedy możemy zajadać się świeżymi,pysznymi owocami prosto z krzaka. Oprócz tego można przygotowywać różne desery, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i kolorem. Owocowe koktajle, domowe lody i sorbety to wspaniała propozycja na upalne dni. Natomiast wyśmienite torty, ciasta i ciasteczka z owocami sezonowymi idealnie uzupełniają spotkania w gronie rodzinnym. Nasza dzisiejsza propozycja to czekoladowe ciasto
Banana SmilesMogecie to przecedzić i wymiyszane wlołć do flaszkōw. Tera zajś niech to sie trocha przegryjzie, a Wy bez tyn czas mogecie sie rozkoszować tymi wiśniami. Same wiśnie, ze lodami, ze ciastkym… yno sie niy napiercie 15 Smacznego 1 różne 2 wyobrazić 3 zjeść 4 leniwy 5 chemii 6 na odwrót 7 wódki 8 dużej 9 dużego słoika
Chop w kuchniczasie upałów. Koniecznie spróbujcie smaku świeżego ogórka połączonego z sokiem z cytryny z nutką imbiru i mięty. Obłędna w smaku, prosta w przygotowaniu. Najlepiej smakuje schłodzona, podana z kostkami lodu. Składniki: 1 ogórek sok z 2-3 cytryn 1 cytryna pokrojona w plasterki 3 cm świeży imbir 2-3 łyżki miodu listki świeżej mięty kostki lodu 1 litr wody(...)razem z wodą do dużego dzbanka, dosładzamy miodem lub syropem z kwiatów czarnego bzu (przepis) , dodajemy plasterki cytryny, ogórka, imbiru oraz listki mięty. Lemoniadę podajemy schłodzoną, z kostkami lodu
Smakowity Blog KulinarnyPrzy upałach to najlepszy napój, który nas orzeźwi i ugasi pragnienie. Lemoniada to obowiązkowo spora ilość lodu, mięty oraz owoców cytrusowych u mnie pomarańcze, mandarynki i cytryny. Ja dosładzam lemoniadę miodem. Szczególnie polecam Miody Wileńskich. Składniki: 2 pomarańcze 2 mandarynki 2 cytryny 2-3 gałązki mięty 1-2 łyżki miodu rzepakowego Miody Wileńskich 20-25 kostek lodu(...)sparzyć gorącą wodą. Pokroić w plasterki. Połowę owoców włożyć do dzbanka dodać gałązkę mięty i za pomocą drewnianej pałki rozgnieść owoce by puściły sok. Wlać rozpuszczony miód. Dodać kostki lodu, resztę pokrojonych owoców, miętę i uzupełnić zimną wodą mineralną, wymieszać. Włożyć naczynie na około pół godziny do lodówki lub pić bezpośrednio po przygotowaniu
Ala piecze i gotujeInne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na Facebooku
lady-och-mistrzyni.blogspot.comfizyko – chemicznym, w warunkach bardziej laboratoryjnych, niż kuchennych. Przykładem potraw uzyskiwanych w wyniku takich eksperymentów jest: kawior o smaku pomarańczy, makaron wyglądający jak bita śmietana, oliwki w kapsułkach, lody o smaku jajecznicy czy stek z łososia w formie ptasiego mleczka. Za twórcę tego odejścia od tradycyjnie pojmowanej kuchni uważa się brytyjskiego fizyka Nicolasa Kurti Tradycyjna kaloryczność W polskiej
Kuchcik gotujeSkładniki: 1/2 szkl mocnego naparu kawowego 1/2 szkl mleka kilka kostek lodu 2 łyżki lodów 1 banan do dekoracji: bita śmietana, owoce Przygotowanie: Do blendera wlać wystudzoną kawę i mleko, … Czytaj dalej Kawa mrożona
czarrna od kuchniChociaż smoothies i koktajle kojarzą się zwykle ze zdrowiem, to zaświadczam wam solennie, że wiele z nich – także zawartych w tej książce – jest również zdrowo tucząca. Mleka, śmietanki, lody, a nawet niektóre rodzaje owoców spożywane w zbyt dużej ilości, mogą prowadzić do przybierania na wadze. Książka pozwala jednak na wybieranie, nawet codziennie, tak zróżnicowanych (również pod względem kaloryczności
Życie zamknięte w smakudrinka: 60 ml białego rumu (u mnie Golden Rum) 20 ml syropu barmańskiego Mojito (lub 2 łyżeczki brązowego cukru) ok. 8 listków mięty 1 limonka woda gazowana kilka kostek lodu Przygotowanie: Do szklanki wrzucamy pokrojoną limonkę, listki mięty i wlewamy syrop - wszystko rozcieramy np. łyżeczką. Następnie dodajemy 4 kostki lodu i wlewamy rum - mieszamy. Szklankę uzupełniamy wodą gazowaną i lodem
Alutka-Gotujeskładniki na ok. 6 porcji: 400 g czarnej porzeczki 3-4 łodygi melisy 50 ml soku z cytryny 150 g cukru (mniej lub więcej wg własnego
Domowy Smak Jedzeniasię zrobić w czerwcu Tajskie curry na mleczku kokosowym z kurczakiem Zupy krem - z pieczarek, z groszku, z pomidorów Mięsko wieprzowe w sosie cebulowym Domowe nice cream - czyli lody na bazie mrożonego banana Focaccia z pysznymi dodatkami Puddingi z chia i owocami Domowe kokosanki Jagodzinaki Dżem brzoskwiniowy i/lub malinowy Zawijane bułeczki z masłem orzechowym i dżemem
Cooking Monsterszybko. No może oprócz rogalików, ale je możesz sobie odpuścić i zrobić w mniej upalne dni. Dzisiaj jest gorąco, nie waż się włączać piekarnika. W zamian polecam domowe lody tutaj >>>> :) A pstrąga to lepiej wrzuć na grilla. Jeśli jesteś po raz pierwszy, p rzed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem Żywienie
lady-och-mistrzyni.blogspot.comwodōm. A w inkszyj misce zmiksujcie mascarpone ze łozpuszcz ō n ō m szokolad ō m i na chwila wrojście 6 to do lod ō wki. Biszkopty w blynderze abo robocie kuchynnym roztrzaskejcie na tako choby 7 tartoł b ō łka- mogecie to tyż zrobić motkym 8 Jak już sie szlukniecie 9 trocha tyju 10 i zadzw ō nicie(...)jaki ciotki abo kamrata 11 , wyci ō ngcie 12 masa ze lod ō wki, a łoztarte biszkopty wsujcie 13 na jaki talyrz. Łeżeczk ō m wejźcie trocha masy, wciepcie do „paniyrki”, obkulejcie i przeł ō żcie na talyrz. Jak już wszyske bydōm fertich, to wrojście je do lod ō wki, a potyn już yno smacznego 1 bardziej leniwy
Chop w kuchnismakuje rewelacyjnie! Dodajmy jeszcze kostkę lodu, plasterek cytryny - i wspaniałe orzeźwienie na letnie dni gotowe! Miętę w ogrodzie mam w dużej ilości, część postanowiłam zatem przerobić na syrop miętowy. Podczas jesiennych i zimowych dni dobrze smakuje dodawany do herbaty, ale także sprawdza się jako dodatek do kawy, do nasączania biszkoptu czy też polewania lodów. SKŁADNIKI: - 60 długich gałązek
Wielopokoleniowopobudzamy klasykę i dodajemy oryginalne smaki. 2 drinki Składniki: 80 ml białego rumu 40 ml mleka kokosowego 50 ml soku jabłkowego z antonówki 50 ml soku z ananasa kostki lodu i świeży ananas do dekoracji Przygotowanie: do naczynia miksującego wrzucamy lód i wlewamy rum, mleko kokosowe, sok jabłkowy i sok z ananasa. Wszystko miksujemy, aż lód skruszeje, rozlewamy do wysokich
Niezły Młynek