smak brzoskwiń, nie są zbyt słodkie, a serek nadaje im zwartą, mniej wodnistą konsystencję. Z podanych proporcji można przygotować 6-7 małych foremek. Lody brzoskwiniowe na patyku Składniki: 3 brzoskwinie (400g) 2 łyżki domowego cukru z wanilią 100g twarogu naturalnego lub śmietankowego z pojemnika (u mnie Twaróg Delikatny President) 4 łyżki cukru pudru - brzoskwinie oczyścić, przekroić na pół
Smakołyki Bereniki, sorbety, kawę mrożoną, drinki i koktajle. Jeśli jesteście fanami domowych lodów to koniecznie sprawcie sobie taką maszynę. Nie jest to duży wydatek, bo najprostrze można kupić już za 70-100 zł. Samo kręcenie lodów przez maszynę trwa ok 20-30 minut, następnie należy włożyć lody jeszcze na 1 do 3 godzin do zamrażarki w celu
DefinicjaSmakuByły już lody z wiśni i czarnej porzeczki więc czemu nie zrobić lodów jagodowych. Ostatnio przeczytałam skład lodów, które można kupić w sklepie i w porównaniu z domowymi nie mają szans. Nie chodzi tylko o całą listę ulepszaczy i wzmacniaczy smaku ale i o smak. Domowe lody rządzą ;) Składniki: 2 szklanki jagód
Mama Gotujerazem sama nie wiem, ile ma to wspólnego z oryginalnym semifreddo, więc powiedzmy, że są to po prostu lody bez maszynki.A dlaczego tak uparcie szukałam sposobu na domowe lody, skoro mogę po prostu kupić je w sklepie? Nie jestem maniaczką zdrowego żywienia, nie za bardzo przejmuję się sztucznymi składnikami w gotowych produktach (oczywiście nie jem rzeczy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKolejna wersja pysznych domowych lodów na bazie bananów. Wystarczy do zamrożonych bananów dodać masło orzechowe. Masło orzechowe może być kremowe jak również z kawałkami orzechów, wszystko zależy jakie lubimy i oczywiście jeśli damy to z kawałkami to będą wyczuwalne w lodach. składniki: 5 średnich dojrzałych bananów 3-4 łyżki masła orzechowego Banany obrać ze skórki i pokroić
Monia miesza i gotujeochłodę polecam pyszne domowe lody truskawkowo-jogurtowe. Moje są z nutą mięty ponieważ truskawki osłodziłam syropem miętowym. Zamiast syropu można dodać miód lub cukier. Lody te mają wyczuwalne kryształki lodu ponieważ mrożone są w małych foremkach i mogą przeszkadzać osobom, które lubią się wgryźć w loda. Tym co przeszkadzają kryształki lodu polecam bardziej kremową wersje
Monia miesza i gotujesię w ustach! Najlepsze lody z białej czekolady . Przepis jest super prosty a same lody smakują tak nieziemsko, że każdy bierze dokładkę. Polecam je zrobić! - domowe lody bez jajek - bez potrzeby użycia maszynki do lodów - świetne również w wersji na patyku lub w foremkach
AniaGotuje.plpalone ma wyjątkowy smak, że każdy się w nich zakocha. Jego nuty smakowe to słodki karmel, masło krówkowe i orzechy. Lody mogę jeść każdej porze. Uwielbiam lody domowe ale i te ze sklepu. W tamtym roku już robiłam lody z masła palonego i wyszły przepyszne. W tym roku też postanowiłam zrobić takie lody
Kuchnia w oparachznalazłam na blogu Danusi Moje wypieki i nie tylko . Mam maszynę do lodów ale nie zawsze mam miejsce w zamrażarce aby misę maszynki mrozić. Ten przepis nie wymagał nawet mieszania lodów w trakcie zamarzania. Postanowiłam więc spróbować. Wyszły na prawdę pyszne, domowe lody. Może nie miały super kremowej konsystencji, były lekko "śniegowe
Stare GaryLody domowe, przepyszne, mocno truskawkowe. użyłam mrożonych truskawek które upiekłam dzięki czemu lody są jeszcze lepsze, dodałam sos balsamico i wyszły obłędne. Bez konserwantów, polepszaczy, sama natura. Nawet zimową porą można cieszyć się ich smakiem. 80 dkg truskawek użyłam mrożone 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki glassy balsamicko 500 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka soku
wesoła kuchniamusieliśmy się wstrzymać, potem wakacje, no i dziś przyszedł dzień na przetestowanie urządzenia. Efekt bardzo zadowalający, lody wszystkim smakowały i już wiem, że będziemy teraz jeść głównie domowe lody. Wypróbujemy różne receptury, różne smaki , a wyniki na pewno zamieścimy. Na pierwszy ogień poszły lody, o jednym z najprostszych przepisów, bo nie miałam dużo czasu
Państwo Wojtczuk gotująwyrzutów sumienia. Jedząc lody spalamy ok. 50 kcal, czyli tyle co ma średnio gałka lodów, a więc zjadając 1 gałkę zerujemy ilość zjedzonych kalorii. Te domowe lody przygotowałam z 2 mrożonych dojrzałych brzoskwiń ze skórką i 100 ml śmietanki 30%. Zamiast śmietanki możemy dodać kilka plastrów zamrożonych bananów. Lody jemy bez ograniczeń
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędopiero moje drugie podejście do lodów robionych w maszynce. To tak na prawdę druga próba robienia domowych lodów. Pierwsze były cytrynowe, wyszły pyszne, ale nieumiejętne zamykanie maszynki spowodowało, że cała kuchnia była w lodach. Całe szczęście, że się nie zniechęciłam, bo tak dobrych lodów malinowych jak te dzisiaj zrobione chyba nie jadłam!. Tym razem pilnowałam
Stare Garyprodukcji przetworów na zimę, staramy się na bieżąco zjadać jak najwięcej warzyw i owoców. Z tych od paru już lat robimy domowej produkcji soki. Pijemy je na surowo (obowiązkowo szklanka soku dziennie) lub robimy z nich lody, sorbety, oraz różnego rodzaju inne desery. Jednym z nich jest ciasto Kubuś, na które dziś zdradzę Wam mój sprawdzony przepis(...)wyprodukowane przez nią soki mogą być bazą dla wielu deserów którym najmłodsi raczej się nie oprą. Oprócz ciasta Kubuś, możecie zrobić także oparte na sokach ciasto Shrek, puddingi, lub domowe lody, shake, albo sorbety, a także wiele wiele innych. Moi chłopcy przepadają także za kolorowymi naleśnikami. Robię je dodając do ciasta odrobinę soku o intensywnym kolorze
ArbuziakiKocham lody dla mnie to niekończąca się historia.Chętnie wyszukuję ciekawych pomysłów na domowe lody. Tym razem waniliowe, oczywiście bardzo pyszne. Polecam są mniam, mniam:)) Składniki 500 ml mleka 3,2% 12,5 dkg cukru Laska wanilii i ziarenka z laski wanilii 6 żółtek 100 ml śmietany kremówki 36%(mocno schłodzoną) kilka łyżek rumu lub innego
gotuj ze mną