Witam Kochani :-) Dziś coś z procentami, ponieważ jest co oblewać :-) Wreszcie po latach studiów zostałam Panią Magister :-) Bardzo się z tego cieszę :-) Obronę miałam 24
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuChoć papierków po cukierkach tu i ówdzie ślad, marzy ci się bombonierka taka jak ja. Niby nic, a jednak zerkasz jak się dostać do pudełka, odkryć
WiszniówkaKiedy temperatury dochodzą do 30 stopni, moje myśli automatycznie lądują nad brzegiem oceanu. Egzotyczne plaże, upał niemiłosierny, kubańska muzyka i zimny deser w pucharku..ale zaraz
WiszniówkaW tamtym roku pierwszy raz zrobiłam nalewkę z czarnych porzeczek. To jedna z moich ulubionych, oprócz jagodowej z lawendą. Przygotowałam
Zakątek rozkoszy kulinarnychSezon na nasze polskie, pyszne truskawki powolutku dobiega końca, więc spieszę do Was z pomysłem na wyśmienity drink - truskawkowy szampan... Mocno schłodzony, mocno truskawkowy, słodki i
Słodko-Słony Świat IlonyRobia roztomajte 1 nalywki, ale ta ze wiśni to je cojsik tak dobrego, że bez ni niy umia sie już forsztelować 2 mojego barku. Choć tak
Chop w kuchniskładniki: 1500 g świeżych truskawek 250 ml spirytusu 1000 ml wódki 45 % 2 szkl cukru 1 laska wanilii wykonanie: Z truskawek usuwamy szypułki. Myjemy je, osuszamy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 garść płatków róży 700 ml wódki 500 g truskawek wykonanie: Truskawki obieramy z szypułek, przepłukujemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki. Przekładamy do wyparzonego słoja
Domowy Smak JedzeniaUpieczona gruszka z pyszną polewą karmelową i advocaatem. Jeden z moich ulubionych deserów, smakuje wyśmienicie i wygląda bardzo elegancko. Składniki: 2 kawałki ciasta francuskiego 10cm
Gotowanie i blogowaniePołra [1] dni tymu ciotka ze Niymiec sie mie zapytała, jak sie robi ajerkōniak. Joł niy wiedziōł, ale niyrozki dobrze je [2] mieć pod rynkom Teściowoł
Chop w kuchniIdzie pedzieć, 1 że kakaōwka to je siostra ajerkōniaku, yno że po inkszym fatrze. 2 I niby tam wszysko prawie take same, ale sōm ludzie, co
Chop w kuchniJako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny
Jem więc JestemJako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny
Jem więc JestemP rosta a zarazem smaczna, aromatyczna i orzeźwiająca naleweczka, przesycona olejkami aromatycznymi znajdującymi się w skórce, które wprowadzą Was w błogi spokój ;). Sprawdza się jako jadalny
SzczyptaSmaQPyszny, niezbyt gęsty, rarytasik dla wielbicieli popularnych "kukułek". Kilka dni temu natknęłam się na ten przepis tutaj. Chodził za mną i chodził i
Maślane ciasteczko