Prawdziwa mieszanka wybuchowa:). Poniżej utwór Rozy/Donbass. I think at this time of year such dinner is served in a lot of Polish houses, not only vegetarian. It’s light, quick to make, satiating and tasty. In the photo: lettuce and radishes with flaxseed oil and a splash of lemon juice, fried egg, buttermilk, new potatoes with dill and finely
Qlinarnie i Qlinarnietylko zdrowe ale również pyszne ciasteczka fistaszkowe ze znacznym dodatkiem otrąb owsianych, głównie w celu ich odchudzenia, bo wiadomo orzeszki ziemne do niskokalorycznych nie należą. Wybrałam wersję light czyli nieprażone bez soli. Szybkie i proste w wykonaniu, choć nie lepi ich się tak łatwo jak trufle. Czytaj więcej
Wiem co jemteraz, kiedy mamy ogromny wybór świeżych warzyw sezonowych. Jest naprawdę pyszne :) SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka 2 garści słodkiego groszku pęczek zielonych szparagów 1/2 cukinii puszka mleka kokosowego light lub zwykłego 1-2 łyżki zielonej pasty curry ( w zależności od preferowanego stopnia ostrości) 1 zielona papryczka chilli 1 cebula 2 ząbki czosnku sól olej kokosowy marynata do kurczaka
DefinicjaSmakuszklanki wody 2 łyżki cukru / miodu (opcjonalnie) 1 banan PRZYGOTOWANIE Umyte truskawki bez szypułek wraz z bananem blendujemy na gładką masę. Dolewany zimną wodę z rozpuszczonym cukrem ( w wersji light z miodem lub wogóle rezygnujemy ze słodzenia). Wszystko jeszcze raz miksujemy. Gotowy sorbet wkładamy do zamrażalnika. Co dwie godziny ponownie miksujemy. Po ok 6 godzinach sorbet jest gotowy
Mój Smak na ŻycieUwielbiam koktajle z owoców sezonowych. Na wtorkowych warsztatach koktajlowych z marką Russell Hobbs Polska zorganizowanych w Poznaniu w restauracji Umberto w Parku Cytadela miksowaliśmy, miksowaliśmy…
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWhen you want something sweet for breakfast, these little fluffy and light pancakes are ideal. There is no flour added so they are gluten free and paleo friendly. For 2 portions you will need: 2 eggs (yolks and whites separated) 1 banana 1 tablespoon of maple syrup handful of fresh fruit of your choice 1 tablespoon of coconut
Kulinarna rozmowapszenicy durum lub pełnoziarnistego 25g mięsa mielonego drobiowego lub wieprzowego 100g warzyw na patelnie (po włosku, po grecku) 1/4 bakłażana 1/2 małego batata 2 plastry sera żółtego light przyprawa gyros sól suszona bazylia oliwa z oliwek Sos: 1/2 kubeczka jogurtu naturalnego ketchup czosnek granulowany zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Truskawkowa FiestaWystarczy wymieszać łyżką wszystkie składniki i gotowe. Dokonałam w nim pewnych modyfikacji, ale zanim o nich napiszę chcę serdecznie podziękować autorce tego przepisu Ani z bloga „Kuchnia w wersji light” za ten świetny przepis, oraz Olimpii z bloga „Pomysłowe pieczenie” za pomysł z podprażaniem mąki jaglanej. Do tej pory unikałam jej ze względu na tę specyficzną goryczkę jaką posiada. Uprażona
Wiem co jemsobie w pierwszych dniach diety, a okazały się na tyle pyszne, że córka również zajadała je z apetytem (nie wspomnę o dokładce). Oczywiście zamiast normalnej mozzarelli można użyć odchudzonej light, ale mnie akurat nie udało się jej kupić. I tak w sumie całość wynosi około 650 kcal + pomidor, więc co tam, można zaszaleć :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytysody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 500 g marchewki * odmierzamy szklaną o pojemności 250 ml Na masę: 250 g serka mascarpone 125 g serka Philadelphia Light 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 60 g cukru pudru (5-6 łyżek) Do dekoracji: 100 g zielonych wiórków kokosowych (przepis tutaj ) kilka czekoladowych jajeczek zajączek lub baranek z czekolady Przygotowanie
Domowa Cookierenka Agiłyżeczka ekstraktu waniliowego 5 żółtek 250 g masła 2 łyżki jogurtu typu greckiego lub śmietany Masa: 5 białek 1 szklanka cukru pudru 1 litr jogurtu typu greckiego - byle nie light (lub śmietany 18%) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 opakowania budyniu śmietankowego (standardowe opakowania po 40 g) 150 g wiórków kokosowych Dodatkowo: kilka łyżek dowolnego dżemu (u mnie dżem
Domowa Cookierenka Agipółki :) Na talerzu znalazła się też fasolka szparagowa, w końcu teraz mamy świeżą! :) Dziękuję wszystkim za udział w ankiecie :) Wszystkie moje propozycje otrzymały głosy, lecz przeważa "w wersji light" i "śniadania". Tak więc postaram się pokombinować coś w tym kierunku i dodać przepisy w tych właśnie kategoriach. CUKINIOWE PLACKI Z FASOLKĄ SZPARAGOWA Z BUŁKĄ TARTĄ I KURCZAKIEM przepis autorski
chili & sugarjesteś? JESTEŚ BLOGEREM! Bloger to ja. A ja to Emilia - człowieczek, który nie chce startować w Hell's Kitchen... Który nie próbuje zawojować kulinarnym światkiem i wynaleźć odtłuszczonej słoniny light... Nie kolekcjonuje horrendalnych ilości kuchennych sprzętów, wydając na nie horrendalne kwoty... Kocha swój blog za to, że nie musi spełniać żadnego z powyższych kryteriów, a i tak czuje się spełniona
Kuchenna KontrrewolucyaJest pyszny i niskokaloryczny, więc nawet będąc na diecie można sobie pozwolić na kawałek. Jeśli deser podzielimy na 12 porcji, to każda będzie miała 175 kcal (jeśli użyjemy serków light to jeszcze mniej). Składniki: 800 g serka homogenizowanego waniliowego 4 galaretki o różnych kolorach 100 g truskawek Przygotowanie Trzy galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku każda. Odstawiamy do ostygnięcia. Serek
e-PrzepisyKulinarne