wielbicielom małych wypieków, a także mniejszym lub większym maniakom truskawek i serników. Serniczki przyrządza się w łatwy sposób, choć jest to proces kilkuetapowy: przygotowanie i schłodzenie ciasta kruchego, skomponowanie masy serowej, a także stworzenie tzw. wisienki na torcie, którą w tym przypadku jest krem truskawkowy. Po tych czynnościach czeka nas 3-etapowe pieczenie i już gotowe serniczki możemy studzić, przygotowując
Smakołyki Berenikidziecka dla moich dziewczynek Torcik upiekłam z racji dnia dziecka- miał być słodką niespodzianką na ten wyjątkowy dzień. Tort przełożyłam Masą śmietanową malinową Dr Oetker. Szczerze polecam ten produkt, łatwy, szybki sposób na naprawdę pyszny krem. Proszek wystarczy zmiksować ze śmietanką kremówką - i gotowe. Smak letnich słodkich malin
kolorowotorcikowocukrowe w pastelowych kolorach dodadzą uroku każdemu wypiekowi. Nadadzą mu uroku i czaru. Kocham te motyle, świetnie sprawdzają się przy dekoracjach tortów dla dzieci. Łatwe w użyciu, poręczne opakowanie z dozownikiem. Motylki nie rozpływają się przy kontakcie z kremem
kolorowotorcikowoczekoladowy. Uwielbiam budynie Dr. Oetkera - zawsze się sprawdzają. Są aksamitne i kremowe i świetnie smakują. Sprawdzają się jako baza do kremów. Perełki cukrowe sprawdzają się świetnie do dekoracji tortów, ciast i ciasteczek. Poręczne szklane opakowanie i dozownik pozwalają łatwe korzystanie z produktu. Wykorzystuję je bardzo często przy moich torcikach
kolorowotorcikowoDelikatny i pyszny tort tiramisu. Na biszkoptach nasączonych mocną kawą i spirytusem, z kremem na bazie mascarpone i wanilii.Tort jest bardzo łatwy do zrobienia , nawet dla początkujących. Składniki: Biszkopt jajka 5 szt cukier 5 łyżek mąka pszenna 5 łyżek proszek do pieczenia 1 łyżeczka Krem kremówka 0,5 l mascarpone 500 g cukier waniliowy 3 łyżeczki cukier
Ala piecze i gotujemnie za użycie gotowca) Ajerkoniakowy krem okazał się strzałem w 10-tkę: szybki i prosty w wykonaniu, bardzo łatwy w rozsmarowywaniu, a co najważniejsze bez posmaku sztuczności. Po dodaniu 100 g masła (jak sugeruje producent), kremu wystarczyło na jednorazowe przełozenie tortu, oraz jego hojne udekorowanie. Przepis na biszkopt od Dorotki , lekko zmodyfikowałam, u mnie tylko dwa blaty. Od siebie dodałam
Mia Cucina SofietaOd razu jak zobaczyłam to ciasto postanowiłam , że je zrobię. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu i smakuje niebiańsko :) Sam kolor sprawia, że się uśmiechamy a gdy
Słodkości i nie tylkoOzdoby wykonane z masy cukrowej prezentują się równie dobrze na tortach jak i na babeczkach. Ich wielką zaletą jest fakt, iż są trwałe (znacznie łatwiej przetransportować babeczki z masą cukrową niż z kremem) i stosunkowo łatwe do wykonania. Dziś proponuję Wam cukrowe trio na Święta. Pierwszy z bohaterów: Pan Pingwin. Do przygotowania wszystkich trzech dekoracji będziecie potrzebować trzech okrągłych foremek
Ciastkozercywierzch. Krojąc blaty biszkoptowe należy uważać, gdyż ten biszkopt łatwo rozerwać/złamać. Składniki na poncz: * 1,5 szkl. przegotowanej wody * 1 łyżka cukru * sok z 1 cytryny Lekko ciepłą wodę posłodzić cukrem. Dodać sok z cytryny - zamieszać. Ponczem nasączać biszkoptowe blaty, przed nałożeniem kremu. Krem do tortu: * 200 g białej czekolady * 300 g śmietanki kremówki
kolorowotorcikowooperację: przenieść tort ze stołu na talerz czy paterę. Dzisiejszy tort zrobiłam z przepisu na murzynka (a jakże! nie każdy tort musi być biszkoptowy), z kremem budyniowym, Nutellą i borówkami. Składniki na murzynka Składniki na krem +Nutella (lub inny krem czekoladowy), borówki Ciasto na murzynka przygotowujemy według przepisu . Wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, powinniśmy mieć warstwę(...)brudzi kremu. Spód torcika przekładamy na kawałek papieru do pieczenia, żeby łatwo można było obracać go sobie na stole. Na środek spodu nakładamy krem czekoladowy. Na brzegi ciasta wyciskamy krem budyniowy (dzięki temu czekolada nie będzie wyciekać na zewnątrz i nie pobrudzi brzegów tortu). Na spód kładziemy kolejny krążek i znowu nakładamy kremy. Za pomocą worka cukierniczego nakładamy krem
CiastkozercyZgodnie z tradycją na tegoroczną Wigilię zrobiłam tort, w dodatku ze staropolskim owocem, uwielbianym już przez nasze prababcie. Bo nie każdy musi mieć makowca i sernik na święta :) Biszkopt: 4 jajka 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki mąki szklanka kakao 0,5 szklanki wody łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki szampana Masa: 2 owoce mango opakowanie mascarpone(...)butelki, żeby nie chodzić w międzyczasie do sklepu, jest zima, łatwo o przeziębienie. Kolejnego dnia, kiedy wytrzeźwiejemy, nasączamy ostatecznie biszkopt i wykładamy połowę masy mango na dolną część, przykrywamy i pokrywamy całość resztą kremu. Szeroki nóż zanurzamy chwilę w gorącej wodzie, wycieramy i przygładzamy powierzchnię tortu. Wrzucamy znowu do lodówki. Zagniatamy lukier plastyczny
sama złodyczTen weekend będzie słodki ! Kuszący torcik z musem czekoladowym i truskawkami gotowy. Puszysty orzechowy biszkopt, obłędnie czekoladowy krem i pierwsze truskawki ! Ja zaczynam truskawkowy sezon
kolorowotorcikowoTaki deser możemy wyczarować ze składników, które pozostały po wykonaniu Tortu Straciatella z Malinami . Lekki krem, starta czekolada, maliny i listki mięty. Pysznie wyszło! Na sam spód ułożyłam ścinki ciasta czekoladowego, potem krem, następnie posiekaną czekoladę, maliny, potem znowu krem, czekolada, maliny, listki mięty. Prawda, że łatwo
Blondynka GotujeTrzynaste urodziny ma się tylko raz w życiu. Tort bardzo łatwy w przygotowaniu, bardzo kolorowy i słodki. Na widok tego tortu mój syn zrobił wielkie oczy, pojawił się uśmiech na twarzy i powiedział tylko: Wow. Taka reakcja - bezcenna. Biszkopty upiekłam z przepisu pochodzącego z notesu rodzinnego, krem z bloga Śladami Słodkiej Babeczki , wygląd tak jak wcześniej wymienionego bloga widziałam
Blondynka GotujeSprawdź inne wyszukiwania: