zdjęciu. Po ułożeniu ciasto nasączamy sokiem z pomarańczy. Nakładamy krem szprycą i wyrównujemy nożem lub szpatułką. Powtarzamy czynność z resztą spodów. Ważne, żeby ciasto leżało na kawałku papieru do pieczenia, żeby łatwo było je później przenieść. Wyrównujemy brzegi i wierzch tortu. Ciasto przekładamy na blaszkę i obsypujemy brzegi czekoladowymi cukiereczkami. Smacznego! ciastkożercy
CiastkozercyWeekend… nie może się obyć bez czegoś słodkiego do kawy lub herbaty. Dziś postawiałam na prostotę i ciasto, które tak lubi cała moja rodzina. Prosty murzynek, to wypiek idealny na każdą okazję . Szybki w przygotowaniu, pyszny, łatwy do przewożenia (tym samym idealny na pikniki itd). Polecam Jeśli szukacie najróżniejszych opakowań do pieczenia (aluminiowych bądź papierowych) oraz cenicie sobie włoskie(...)szklanką czekoladowej masy (resztę masy zostawiamy – będzie stanowić polewę). Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na koniec dodajemy ubite białka i krótko miksujemy na małych obrotach miksera. Ciasto przekładamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 35-40 minut do tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie wyciągamy z formy, polewamy resztą czekoladowej masy (wcześniej trzeba
Słodkie okruszkiOstatnio mam mniejszą wenę na pieczenie ciast i wybieram szybkie i łatwe przepisy. Takie jak na przykład ta babka. Jej wykonanie wraz z pieczeniem zajmie nam nie więcej niż godzinę. Babka dzięki dodatkowi majonezu jest wilgotna, nie za słodka i ma piękny żółty kolor, poza tym majonez w ogóle nie jest w cieście wyczuwalny. Musicie koniecznie wypróbować! Składniki
Z miłości do słodkościLukier: galaretka truskawkowa zmielona 4 łyżki cukier waniliowy zmielony 2 łyżki cukier puder 2 łyżki Dodatkowo: motylki kolorowe cukrowe kuleczki kolorowe cukrowe Wykonanie: Ciasto parzone robi się bardzo łatwo, zachęcam abyście się odważyli to na prawdę nic trudnego.Potem tylko zjadacie , aż uszy się trzęsą.Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło i szczyptę soli . Składniki mieszamy do rozpuszczenia
Różowa kuchniaParówki w cieście francuskim to szybka i łatwa w wykonaniu przekąska na imprezę . Polecam na nadchodzącego Sylwestra :) Przepis oczywiście można dowolnie zmodyfikować, np. dodając ser żółty, parmezan lub zastępując mak sezamem. Jeśli szukacie jeszcze innych inspiracji na sylwestrowe menu to polecam wpisy: Sałatki na Sylwestra oraz Przekąski na Sylwestra Parówki w cieście francuskim – Składniki: 6 parówek dobrej jakości
Kulinarne Przebojeciasto 1 szkl mąki pszennej, 0.5 szkl mąki graham 125 g masła 2 żółtka szczypta soli szczypta sody nadzienie 1 op szpinaku świeżego 200 g 1
Gotowanie jest łatwePyszny i łatwy do przygotowania sernik z brzoskwiniami i serkiem mascarpone. Sernik na spodzie z herbatników z migdałami dodatkowo jest polany galaretką z mascarpone. Sernik ma
Kuchcik gotujeznoszą lepienia zwykłych pierogów. Praca z ciastem drożdżowym idzie sprawniej, bo ciasto jest grubsze, a i pierogi większe. Aby tak sie stało, podstawą jest dobre ciasto drozdżowe. Musi być elastyczne i łatwe do formowania. Nie powinno lepić się do palców, a jednocześnie dobrze się sklejać. Jeśli już masz dobre ciasto lepienie pierogów to już sama przyjemność i łatwizna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łatwy w przygotowaniu sernik, który zrobiłam na swoje imieniny SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka: 20x28 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1
słodki bratekCiasto malinowe z bezą. Pyszny dodatek do popołudniowej kawy. Łatwy w przyrządzaniu i bardzo smaczny. Sprawdzony przepis. Polecam Ciasto Malinowe z bezą Składniki: 3 żółtka 30 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 150 g mąki pszennej 100 g masła Krem: 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Beza
Gotowanie-ukJeśli już zapomnieliście o świątecznych ciastach to może przygotujecie na niedzielę takie szybkie ciasto? No właściwie to może nie szybkie, a zwyczajnie łatwe :-) Owoce możecie użyć dowolne, takie jak lubicie najbardziej. Ciasto jest przepyszne, zwłaszcza schłodzone :-) To do dzieła... a ja uciekam do moich spraw niecierpiących zwłoki ;-) SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej
Czary - gary w kuchniciasto 1 jajko 3 łyżeczki cukru szczypta soli 3/4 szkl wody 3/4 szkl mleka nadzienie 1 szkl maku 4 łyżki miodu bakalie ok 100 g skórka
Gotowanie jest łatweucieranych biszkoptów. Przełożone masłem orzechowym i karmelem to istna rozkosz dla podniebienia. Czekoladowe ganache i orzeszki to przysłowiowa wisienka na torcie. Absolutnie zakochałam się w tym cieście. Smakuje świetnie i jest naprawdę łatwe w przygotowaniu. Przepis ląduje na mojej liście top 10 Idealne na każdą okazję. Koniecznie wypróbujcie. Składniki na ciasto: 200 g masła 3 łyżki masła orzechowego (bez orzeszków
Made By Mom And SonŁatwy w wykonaniu deser, który ozdobi nie jeden niedzielny stół. Połączenie dwóch smaków czyni ten sernik odskocznią od tradycyjnego sernika na zimno dostarczając jednocześnie nowych
Świat Smakupłaski talerz z wodą - będzie nam potrzebny do namaczania ciasta ryżowego. Ciasto ryżowego wkładamy na talerz z wodą i namaczamy przez chwilę. Musimy wyczuć moment aby ciasto było na tyle miękkie żeby łatwo nam było zawijać sajgonki, ale nie za bardzo namoczone - gdyż wtedy będzie się nam rozrywać. Na namoczone ciasto nakładamy łyżkę farszu. Sajgonki zwijamy zaczynając
Taste Therapy