kuskus - 2332 przepisów (strona:90/156)

Dorsz cytrynowy z kaparami podany z surówką koperkową z kapusty 94

żaroodpornego. Na wierzchu gorącego sosu układamy rybę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 12-13 minut. Po upieczeniu można przybrać np. koperkiem. Podajemy np. z ryżem, pęczakiem czy kuskusem. U mnie do ryby podałam surówkę z kapusty i koperku. Surówka koperkowa z białej kapusty: Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście, wycinamy głąb i kroimy na ćwiartki (będziemy potrzebować dwóch ćwiartek

Poezja smaku
Letni obiad wegetariański IX + obiady z Żabki c.d. 126

zdjęciu: fasolka gotowana na parze, kasza jaglana na sypko + kuskus + cebulka podsmażona na oleju, sałatka z bobu + pomidora + cebuli z olejem lnianym, kotlety z cukinii i mozzarelli w pieprzu ziołowym i mące pszennej, sałatka z pieczonego buraka i rukoli. Po pierwszą część obiadów z Żabki zerknijcie na fanpage FB. Dziś druga: całkiem dobra margherita i naleśniki z serem, ok skład

Qlinarnie i Qlinarnie
Papryka faszerowana mięsem mielonym. Krok po kroku. 170

papryka będzie miękka.     Papryki nieźle nadziane   Tak przygotowana papryka faszerowana mięsem mielonym to prawdziwa rewelacja. Do jej przygotowania można wykorzystać ryż, kaszę lub kuskus który pozostał z poprzedniego dnia. Wierzch można posypać serem feta, ale doskonale sprawdzi się również inny ser typu: mozzarella, cheddar lub mimolette.     Na talerz

kuron.com.pl
Pulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową 136

talerzu obok. Wkładać je delikatnie do sosu, próbując układać w kołach wokół obrzeża garnka. Dusić pulpety ok 30 minut na wolniutkim ogniu pod przykrywką. Podawać z ryżem, makaronem, kuskusem czy innymi ulubionymi dodatkami. Artykuł Pulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Przepisy na letnie sałatki 207

też zbiór naszych przepisów na świąteczne sałatki. Najlepsze przepisy na letnie sałatki. 50 przepisów na letnie sałatki, kliknij w link, który przeniesie Cię do wybranego przepisu! 1. Sałatka z kuskusem i warzywami 2. Sałatka makaronowa z mozzarellą i suszonymi pomidorami 3. Sałatka Waldorf z krewetkami. Shrimp Waldorf Salad. 4.Sałatka z panierowanym kurczakiem 5.Sałatka z jajkiem i burakiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tabbouleh 146

ogórka, okraszone kwaśnym sokiem z cytryny. S kładniki: 1  duży pęczek natki pietruszki, 3 gałązki mięty, 2  pomidory, 1 /2 ogórka, 1 /2 szklanki kaszy bulgur lub kuskus, 1  mała cebula, 2  łyżki oliwy, s ok z połowy cytryny, s ól, pieprz do smaku. K aszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić. P omidory, ogórka

Moja kraina smaków
Jedzenie na piknik – 10 propozycji 134

mleka – przepis GOFRY Łatwe gofry bezglutenowe – przepis i film BUŁKI Słodkie bułeczki – przepis MUFFINKI Muffinki czekoladowe – przepis SAŁATKI Fit sałatka jarzynowa – post dr Dąbrowskiej Sałatka w słoiku z kuskusem Sałatka z kaszy gryczanej z awokado i ogórkiem kiszonym Sałatka z awokado i serem camembert TARTY Tarta z białym serem Dietetyczna tarta z łososiem i brokułami PIZZA Pizza ze szpinakiem KOKTAJLE

Dorota Smakuje
Restauracja Biały Królik 111

poprzedniego! I masełka palce lizać! Gęsie pióro z rokitnikiem morskim Siekana pierś z kaszubskiej kaczki z wędzonymi skwarkami oraz kawior z musztardy i derenia Polski karmelizowany kalafior oraz lodowaty kuskus z kalafiora Kartacze z cielęciną według tradycyjnej kujawskiej receptury, czerwona kapusta z marynowaną cebulą oraz sos smardzowy Sernik na zimno z rabarbarem Restaurację Biały Królik oraz hotel Quadrille odwiedziłam

Kucharzyca
Łosoś z salsą awokado 186

tylko pamiętać, aby wybrać dojrzałe, miękkie w środku awokado – dzięki temu salsa typu guacamole będzie rozpływać się w ustach. Taką rybę można jeść samą, na grzance, z dodatkiem kuskusu lub gotowanych warzyw. Ja miałam ugotowaną wcześniej fasolkę szparagową i sprawdziła się idealnie. Porcja na 3-4 osoby. Łosoś z salsą awokado: 8 kawałków łososia – ja użyłam steków minutowych

Poezja smaku
Ciepła sałatka z kuskusem i pomidorami 118

połączyłam w jednej sałatce aby stworzyć piękny zapach, smak i wywołać uśmiech na naszych twarzach. Jeśli na Waszych można ten uśmiech wywołać to będzie super. Zachęcam do spróbowania smaków. Kuskus, pomidory, ciepła sałatka. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ZUPA POMIDOROWA DLA DIABETYKA 379

traktuję ją jako starter albo popołudniową lekką przekąskę. Moim zdaniem to doskonała forma spożywania warzyw Taką zupę uwielbiają moje dzieci, szczególnie Milena, która jako maluch zajadała się nią z kuskusem. Przygotowanie jest banalnie proste, a efekt zaskakuje każdego. W sezonie używam świeżych, dojrzałych pomidorów, ale jest też opcja na nie sezon lub kiedy nie ma czasu tj. pomidory z puszki

Dietolog
Oszukane Tabbouleh, czyli sałatka z kalafiora 185

Bardzo lubię oryginalną sałatkę Tabbouleh, która jest przyrządzana na bazie kaszy bulgur, lub też kaszy kuskus. Ostatnio postanowiłam zastąpić kaszę kalafiorem i wyszła przepyszna sałatka, która idealnie się nadaję na upalne, letnie lekkie obiady. Spróbujcie Składniki: – 300g surowego kalafiora – 1 duży pomidor malinowy – 1 pęczek pietruszki (mały) – kilka listków świeżej mięty – sok z cytryny

Smaki Armine
Czas na domowy kebab! 127

jest WŁAŚNIE PRAWDZIWY KEBAB, zrobiony w domu, ze sprawdzonych przepisów. W Niedzielnym Kucharzu robiliśmy już kebaby w kilku wersjach. Spróbuj libańskiego kebaba z mielonego mięsa z magiczną sałatką z kuskusu, zrobionego z… pieczonego kalafiora. Danie zdrowe i ładnie się prezentujące. To będzie dobra wprawka do doner kebaba , zrobionego z pieczonego mięsa, nadzianego na specjalnie przygotowany stelaż z patyczków do szaszłyków

Niedzielny kucharz
Kurczak podwójnie pomidorowy 141

razem przez kilka minut. Jeśli jest potrzeba doprawiamy solą i pieprzem. Mięso z odparowanym sosem posypujemy obficie drobno krojonym szczypiorkiem i gotowe. Kurczak podwójnie pomidorowy idealnie pasuje do kaszy, kuskusu, ziemniaków czy ryżu. Smacznego

Apetyczna babeczka
Wieprzowina po chińsku 174

nerkowca 2 łyżki sezamu 8 łyżek sosu sojowego 5 łyżek octu ryżowego 5 łyżek wody 3 łyżki cukru olej z orzechów ziemnych sól, pieprz 400 g ryżu (lub kasza kuskus) 1/2 pęczka grubego szczypioru Sposób wykonania:  Ścinamy białą błonkę z wierzchu polędwiczki. Przecinamy ją wzdłuż na pół, a następnie każdą z połówek kroimy na cienkie paski. Mięso oprószamy solą

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania